• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Máte recept na špagety carbonara?

9. ledna 2016 
Ahojky všichni,dnes bych chtěla manžela překvapit něčím dobrým,má rád špagety,ráda bych mu udělala pravé italské špagety carbonara, máte někdo nějaký skvělý recept,díky.
28. črc 2009 ve 13:02  • Odpověz  •  To se mi líbí
vidim ze mi zle prekopirovalo,zadaj si tam spagety a uvidis kolko ti najde
28. črc 2009 ve 13:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
na maggi som ich nasla
28. črc 2009 ve 13:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
sarinka, neviem, ako to robia pravi taliani, ale kamos, co robil u taliana v restike, ma to naucil takto:
na trosicke oleja orestuj sunku pokrajanu na pasiky, prip. prosciuto (prip. aj s cibulkou), potom do toho vylej sladku smotanu, v ktorej je rozhabarkovane zltko a na velmi slabom ohni to var do zhustnutia. ked to robis na prudkom ohni, tak to nechce zhustnut, preto na velmi slabom :wink: . osol podla chuti :dizzy_face:
postup na spagety urcite nepotrebujes :grinning:
28. črc 2009 ve 13:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
tento posledny je fajny
28. črc 2009 ve 13:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
ako mi ta smotana zhustne??? :confused:
28. črc 2009 ve 22:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
pan, tym, ze je v nej rozmiesane zltko a pomaly sa vari, tym zhustne. ved skus, uvidis :wink:
28. črc 2009 ve 22:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
presne tak :slight_smile: sa neboj ved aj ked nieco zapekas davas vajcia do smotany :grinning:
28. črc 2009 ve 22:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
kocky, dnes na obed budu carbonara, sarinka mi narobila chute. o desat minut sa nimi budeme napchavat, mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :grinning: :grinning: :grinning:
29. črc 2009 ve 14:56  • Odpověz  •  To se mi líbí
lenja daj vediet ako chutili,ja som ich jedla v jednej nasej super restike v meste,boli bozske,ale mam pocit ze mali viac ingrediencii...ta smotana ich super zjemnila ...
29. črc 2009 v 15:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
kocky, vela ludi pridava do carbonara smotanu, ale prave spagety carbonara su bez smotany. Na olivovom oleji sa oprazi salama, najlepsie prosciuto, da sa to na uvarene scedene spagety. V miske sa rozslahaju samotne zltka, primiesa sa do toho parmezan, a zmes sa vyleje na spagety s tou salamou. Ziadne varenie vajec, v pravych carbonara sa jedia len surove zltka na spagety. Zila som v taliansku, a kazdy talian to robi takto, aj u nich v restauraciach, ktore uznavaju tradicku kuchynu. Su vyborne.
29. črc 2009 v 15:54  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
blumchen, mne to bolo hned jasne, ze so smotanou to ozajstni taliani nerobia, ale je to takto jednoduchsie a hlavne bez rizika salmonely a chutia tiez vinikajuuuuco :wink:
29. črc 2009 v 18:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
Presne blumchen, tak ich robim aj ja, ale este jedna mala rada ked uvarite spagety nechajte si trosku vody zo spagiet. Ja ked celu tu zmes zmiesam a zda sa mi to velmi suche, tak tam pridam trosku tej vody a necham trosku na sporaku.... potom na tanier este trosku parmezanu....skuste!
30. črc 2009 ve 14:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ja do nich pridavam jeste cerstvolu petrzelku... Asi si dnes dame spagetky carbonara.... :dizzy_face:
30. črc 2009 v 15:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
Italska carbonara je presne jak pise blumchen. Spanelska carbonara je se smetanou. Aspon tak me to ucili mezinarodni kamaradi. Spanele vetsinou oprazi bacon/pancettta (slanina), trosku cesneku, pak prijde smetana a nakonec se nadroli niva. Vse se smicha s uvarenymi spagetami. Kaloricka bomba, ale staci polovicni porce jednou za pul roku :grinning:
31. črc 2009 v 00:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
no...neviem,ja zijem uz 10 rokov v taliansku...manzel je talian...a tu carbonaru robia takto:
na oleji oprazia na drobno nakrajany cesnak...na kocky nakrajanu mortadellu...potom to hodia na scedene spagety...a premiesaju v tom tie zltka,ale uz bez varenia...ale su aj taliani ktory pouzivaju cele vajcia alebo dokonca len bielka...nakoniec posypu ciernym korenim a parmezanom... :stuck_out_tongue_closed_eyes:
19. dub 2010 ve 23:05  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Pokud vás zajímá jak se tento recept připravuje v Římě, kde se narodil, podívejte se sem a budete mít jasno ve všem.
13. kvě 2010 v 16:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
Omlouvám se nepodařil se mi odkaz, přikládám tedy celou adresu: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=32618
13. kvě 2010 v 16:06  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
dnes som ich robila..mňam boli dobré, dokonca malý mi prvý krát v živote spapal šunku, čo som bola dosť prekvapená :sunglasses:
16. čer 2010 ve 12:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
Můj malý dnes papal boloňské http://bolonske-spagety.sweb.cz/
4. lis 2015 v 17:40  •  snaží se  • Odpověz  •  To se mi líbí
Muj chlap je ital a rad vari recept pro 4- 500 gr testovin nejradsi spaghetti uvarime ve sland vode Al dente, na panvy oprazim panchettu slaninu a dam bokem, v misce umicham bud cele vejce anebo 2 zloutky,pridam 250 ml smetany 30%, parmazan nastrouhany a pepr vse zamicham, spaghetti dam Na panev a pridam slaninu odstavim a vmicham vejce se smetanku uplne super
9. led 2016 ve 23:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek