Med z pampelišek. Lze jej znovu zahřát, přidat cukr a povařit?

kajka2015
29. dub 2020

Dobrý den,

maminky, prosím o radu... Zkoušela jsem vařit med z pampelišek a zjistila jsem, že je řídký...
Můj dotaz je, jestli je možné vychladlý med znovu zahřát, přidat cukr, ještě povařit...?

Moc děkuji.

hezz17
29. dub 2020

@kajka2015 my jsme měli rozdíl v hustotě medu ne kvůli množství cukru, ale kvalitě pamelisek. Dřívější sběr byl ridsi, pozdější hustsi.
Nikdy jsme znovu nezahustovali. Vadí ti konkrétně v něčem že je ridsi?

adinka19
29. dub 2020

@kajka2015 Stalo se mi letos to same a ano, opet jsem zahrala a med je husty 🙂

mourovatakocka
29. dub 2020

@kajka2015 Není problém, znovu nechej provařit, ale bacha, ať ho nemáš moc hustý, pak rychleji cukernati, prevít.