Recept na buchtu pro dítě s alergií na kravskou bílk.

jana06
4. srp 2008

Zdravím všechny maminky,
mám na vás prosbu.
Mám 11-cti měsíčního syna, který má alergii na kravskou bílkovinu.
Jeho jídelníček je moc fádní. Ovocno zeleninovo-masový + částečné kojení (v noci). Sem tam nějaký kousek rohlíku, chlebíka s Florou, nebo kukuřičné křupky. Chtěla bych mu dopřát i nějaký sladký moučník. (kaše mi nejí).
Poradíte mi prosím některá, která má stejně "postižené" dítě, nějaký recept na buchtu nebo moučník pro děti jeho věku?
Možná tady taková diskuze už je, ale já ji nenašla.
Děkuji všem mockrát za tipy, rady a recepty.
Jana se synem

coryzalia
5. srp 2008

Dobry den,
mam 3 leteho syna alergickeho a peceme normalni recepty akorad krome mleka davame vodu ,nebo sojovy napoj zajic. kupuje se v lekarne za 300 g 55 kc. do omacek se take hodi a lepsi je smetana sojova z alberta ,stoji okolo 40kc a je ji mam pocit 250ml . ani navsteva nepoznala ,ze svickova je ze soj. smetany a ne z obycejne. Buchty jsou take k nepoznani . jen krem je trosku poznat ,ze neni z mleka ,ale ze zajice.Ale zajic je vhodny ,az od 3 let. My pouzivame od 2 . Drivejsi pouziti radeji proberte s lekarem. Jinak pozor na sojove jogurty s bakterii mlecneho kvaseni. I kdyz ve zdrave vyzive tvrdi ,ze je tam minimalni mnozstvi ktere nevadi , nam vadilo a po 1 jogurtu jsme meli velke problemy. Mejte se pekne a nebojte alergie na mleko se da pekne zvladat, neni tak hrozna jak vypada 😀 mleko se da opravdu vodou, nebo sojovym pekne nahradit .
Sona se synkem

coryzalia
5. srp 2008

Jeste jsem zapomela napsat, pozor na syrovatka . Jsou v pecivu . Kdyz budete kupovat pecivo radeji si prectete obsah . U nebaleneho ve vsech obchodech maji povinost ukazat slozeni na pozadani . Vetsinou ukazi bez problemu , ale nekdy kdyz kapnete na nejakou neprijemnou pani nic nenadelate 😉 , jen jit jinam nebo se hadat 😀 . (Ze zakona to musi ukazat,aspon to tvrdi lekari kam chodime. 😀 )
Mejte se
Sona se synkem