Recept na měkké a chutné perníčky. Poradíte?
Máte nějaký recept na dobré a měkké perníčky? Díky 🙂
Všechny recepty jsou stejné, fígl je v tom, že když je přepečeš, jsou tvrdé.
Můj osvědčený recept je tento 🙂. Ale hodně záleží na tom medu, ovlivní chuť takže doporučuju kvalitní med. Letos jsem upekla z dvojitý dávky a dcera už skoro polovinu zbaštila 😂.
230 g hladké mouky, 140 g medu, 60 g másla, 2 vejce, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžičky kakaa, 3/4 lžičky prášku do pečiva
Máslo s medem rozpustit (dávám krátce do mikrovlnky) a všechno smíchat. Těsto bude hodně lepit, ale to je v pořádu. Do druhýho dne šoupnout do lednice a hlavně si to pak nezapomenout podsypat při válení 😁. Nejlepší je s ním pracovat hned po vyndání z lednice a hned po upečení potírám rozšlehaným vejcem s lžicí rumu 🙂. Peču kolem 170°C asi 7minut
400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, lžíce sody, 2 lžíce perníkového koření (do směsi z obchodu přidávám ještě mletý badyán - jen špetku a skořici, případně i hřebíček) - přeseju , aby nebyly hrudky, 60 g tuku, 100 g medu, 2 celá vejce + jedno na potření. Těsto vypracovávám ručně a hlavně pořádně dlouho. A především - jak už někdo psal - nepřepéct.. radši vytáhnout dříve a oni pak ještě "dojdou" a budou akorát ☺️

@jana5382 Každý rok peču tyhle a jsou měkký hned.