Recepty na buchty nebo bábovky ze zbytků po odšťavňování. Máte tip?
28. čer 2025
Holky jak dále zpracováváte zbylou drť ovoce/zeleniny z odšťavňování?
Bohužel nemáme úplně nejkvalitnější odšťavňovač, zbytků je celkem dost. Jsou I trochu vlhké. Většinou kombinace pomeranč+jablko+mrkev. Ze 4 pomerančů, 4 jablek, 6ti mrkví zbyde tak 500g drtě.
Napadá mě udělat nějaké krekry, sušenky, ale spíše se přikláním k buchtě, bábovce atp.
Nemáte nějaký fajný recept prosím prosím 🙏😊 je mi líto to vyhazovat.
Nebo něco tohohle typu: https://www.toprecepty.cz/recept/4927-spaldove-... ... bude to chtít hnout poměry, méně mouky, možná klidně přihodit vajíčko ... a dala bych normální olej, olivový mi přijde chuťově výrazný a nemám ho ráda na sladko.

Nějaké ovocné tyčinky by šly? běžně dělám z kombinace sušeného a mraženého ovoce, nevím, ejstli to bude mít nějakou chuť po odšťavnění, ale kdyžtak dosladit/dokyselit citronkou ... prostě veškerou směs vzít, natřít na jedlý papír ve vrstvě asi půl cm... a pak sušit v troubě na 70 stupňů horkovzduch do doby, než to drží pevný povrch... (obvykle tak 2 hodiny).
Děti je mají rády, ale jak píšu, obvykle používám kombinaci křížal a "rozmraženého mixu z mrazáku".