Zavařování v troubě, jak na to?

ladyhacek
4. čer 2015

Ahoj v životě jsem nezavařovala a teď kvůli malému se na to chystám. Dozrávají jahody a chci zavařit přesnídávky. Hrnec nemám, ale mamka mi ho prý popřípadě půjčí, já jsme četla, že lze zavařovat i v troubě, ale toho se obávám asi jak nemám zkušenosti.

Jak zavařujete v troubě? Mám horkovzdušnou troubu je to lepší zavařovat klasicky v troubě?

Děkuji

ililina
4. čer 2015

Mám také horkovzdušnou a zavařuji hlavně ovoce. Návod, jak na to, je např. tady http://nasdum.eu/strucny-navod-na-zavarovani-v-..., dělám, tak jak je uvedeno 🙂

ladyhacek
autor
9. čer 2015

@ililina také se chystám poprvé zavařovat a to v troubě. Budu dělat dětské přesnídávky. Dělala jste? Dáváte nějaký konzervat? Prý je kyselina citrónová neškodná, ale já stále váhám. Nechci aby seto zkazilo, ale ani nechci dávat něco zbytečně. Děkuji

ililina
9. čer 2015

Do marmelád přidávám trošičku kyseliny citronové, tu už tedy nekonzervuji a v pohodě vydrží, nic se nezkazí 🙂

slunecko123
17. srp 2017

Ahoj, da se v troube zavarit i sklenice se zlatym vickem? (Twist)