• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Zdravé recepty dělené stravy

26. března 2015 
Vlákno pro recepty zejména z dělené stravy - prosím o poznámku, zda se jedná o dělenou stravu dle LK, Haye či AM, pokud by jste chtěli vložit recept na zdravý recept, který neodpovídá dělené stravě, připojte poznámku - Nutno upravit do dělenky.
27. únor 2014 v 08:13  • Odpověz  • To se mi líbí (1)
27. únor 2014 v 10:08  • Odpověz  • To se mi líbí
MRKVOVO-ORECHOVÝ KOLÁČ - delená strava - zvířatka

http://kucharkazesvatojanu.blogspot.sk/search?q=mrkvov%C3%BD
27. únor 2014 v 10:12  • Odpověz  • To se mi líbí
27. únor 2014 v 10:14  • Odpověz  • To se mi líbí
TEKVICA (DYNE) NA KARI - delená strava - kytičky

http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvica-na-kari/31204-recept.html
27. únor 2014 v 11:12  • Odpověz  • To se mi líbí
nó pěkné pěkné! :sunglasses:
27. únor 2014 v 19:42  • Odpověz  • To se mi líbí
AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA


Tip na zdravé a chutné raňajky. Veľmi jednoduchá príprava avokádovej pomazánky (zdroj Facebook)

Na prípravu potrebujete:
1ks Avokádo
1 strúćik cesnaku
1ks menšia cibuľa
Trocha soli a čierneho korenia
(Môžete použiť aj črievko syru bambino alebo niva syr, my sme robili bez týchto ingrediencií a bola výborná.)

Všetko spolu pomixujeme a nátierka je hotová.

Dobrú chuť!
4. bře 2014 v 11:44  • Odpověz  • To se mi líbí (1)
100% kytičky podle Lk, jinak 100% VEGAN - toto je originální recept, já místo soj.kostek použila sojový granulát s příchutí šunky, rajskou jsem dosladila agáve sirupem a dokyselila citronovou šťávou z 1/2 citronu...dělala jsem dávku na 2 dny, mrkve jsem dala 4 + protlak + 250ml rajčatového pyré.

RECEPT: rajska = na oleji velkou cibuli na kostky,1mrkev na kolecka,6 rajcat , 1 kvalitni protlak , zel.bujon,bobk.list, sul, varit 30 minut potom vyndat list bobk. Pridat list bazalk. A rozmixovat .... Na zaver muzete dat lzici veg.smetany ! Plnka do paprik = sojove kostky uvarit do mekka v zel.vyvaru, s cer.paprikou a houbovym korenim, dobre osolit , potom slit vodu a promixovat s 1 soj.parkem,uz.tofu,lzici protlaku a cesnekem ! Naplnit papriky a pect 20 min na oleji v troubĚ
16. bře 2014 v 17:48  • Odpověz  • To se mi líbí
MAKOVOJABLEČNÁ BuCHTA
dělená podle LK nebo Haye (podle toho zda použijete rostlinné mléko nebo jogurt)
Inspirace zde, http://www.veseleboruvky.cz/2013/09/makovni-s-jablky.html
já upravila do dělenky tím, že jsem dala pouze žloutky
16. bře 2014 v 18:00  • Odpověz  • To se mi líbí
Restovaný lilek s česnekem - Kytičky

Plátky lilku po "vyplakání" opečeme na kapce olivového oleje, vyndáme z pánve a osušíme. Nakrájíme na drobnější kousky. Na pánvi orestujeme červenou cibuli a česnek nakrájený nadrobno, vrátíme do pánve lilek, osolíme, opepříme, ochutíme tamari omáčkou a můžeme ještě prokápnou olivovým oleje. Podáváme teplé na žitném chlebu.
20. bře 2014 v 10:57  • Odpověz  • To se mi líbí
Foto restovaného lilku s česnekem na chlebu
22. bře 2014 v 18:02  • Odpověz  • To se mi líbí
26. bře 2014 v 08:48  • Odpověz  • To se mi líbí
autor
Těstoviny s tempehem a smetanovou omáčkou (Jíme jinak)
http://www.jimejinak.cz/2011/05/testoviny-se-smetanovou-omackou-a-tempehem/
26. bře 2014 v 09:07  • Odpověz  • To se mi líbí
26. bře 2014 v 09:24  • Odpověz  • To se mi líbí
autor
PRO PEKAŘINKY - ZDRAVĚJŠÍ PEČIVO
http://veganza.cz/index.php/pecivo
27. bře 2014 v 08:55  • Odpověz  • To se mi líbí
autor
Jarní závitky pro rostlinožravce
http://veganza.cz/index.php/vecere/87-jarni-zavitky
31. bře 2014 ve 13:42  • Odpověz  • To se mi líbí
autor
Pohankové tyčinky s mákem RAW dle kuchařky ze Svatojánu

http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/
9. dub 2014 v 10:34  • Odpověz  • To se mi líbí
autor
Skvělý odkaz na skvělé recepty:
http://veg-ethique.blogspot.cz/p/hlavni-jidla.html
10. dub 2014 v 08:13  • Odpověz  • To se mi líbí (1)
Zapečená špalda se špenátem

Namáčení 3 dny, příprava 20 minut, vaření a pečení 90 minut
Porce pro 4 osoby:

•350 g špaldových zrn
•sůl
•300 g mraženého listového špenátu
•1 větší cibule
•2-3 stroužky česneku
•3-4 velká vejce
•pepř
•1 lžíce másla
•strouhanka na vysypání
•2 lžíce oleje
•muškátový oříšek

1. Špaldu propláchneme, zalijeme vodou a necháme tři dny bobtnat, každý den propláchneme a zalijeme čerstvou vodou.
2. Namočenou špaldu slijeme, vsypeme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou, osolíme a povaříme na mírném plameni doměkka.
3. Špenát necháme rozmrazit, vymačkáme z něj vodu a pokrájíme ho. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme s trochou soli a pepře.
4. Troubu předehřejeme na 180 °C, zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou.
5. Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme špenát, česnek, sůl, špetku mletého muškátového oříšku, společně opečeme, podlijeme trochou vody a krátce podusíme.
6. Slitou špaldu smícháme se špenátem, prošlehanými vejci a přendáme do zapékací mísy. Zapékáme asi 25 minut.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/recepty-z-celozrnne-mouky-dcn-/recepty.aspx?c=A140225_160601_recepty_haa
10. dub 2014 v 08:37  • Odpověz  • To se mi líbí
16. dub 2014 v 11:52  • Odpověz  • To se mi líbí
19. dub 2014 ve 12:53  • Odpověz  • To se mi líbí
24. dub 2014 v 07:38  • Odpověz  • To se mi líbí
autor
špenátové knedlíčky - nedělené nutno upravit
- špenát spaříme (nebo mražený listový - rozmrazíme)
- přidáme tvaroh (osušený, odkapaný)
- mouka (já dala pohankovou)
- vajíčko (1-2)
- sůl pepř
(já dala navíc ještě trochu co mi zbylo z takového sýru jako Lučina... a trošku smetánky co mi zbyla na šlehání) ale v receptu to není.

Děláme noky/kuličky/knedlíčky/kapání - dle libosti, dáme do vařící lehce osolené vody a až vyplavou na povrch ještě 1 minutu vaříme.
28. dub 2014 ve 13:42  • Odpověz  • To se mi líbí
Tvůj příspěvek