icon

Jak postupovat při reklamaci chybného odběru elektřiny?

adinka19
Dnes v 07:35

Dobrý den a prosím o radu!

Při březnovém odečtu elektroměru se přišlo na to, že nám nepřepíná HDO nízký/vysoký tarif, HDO zůstalo v jedné poloze.
Při kontrole byla zjištěna vysoká spotřeba i při nižším využití domácnosti (v minulém roce jsem oproti jiným rokům kdy nám byl vracen přeplatek a byla jsem doma, byla v zaměstnání a všichni členové rodiny se domů vraceli ve večerních hodinách - tři členové domácnosti, mnohem méně se vařilo, svítilo atd.).

Po demontáži HDO a výměně elektroměru za nový je spotřeba již v pořádku. Zdá se, že chyba byla na HDO a po výměně byla odstraněna. Eon řeší námi podanou reklamaci s EGD jako dodavatelem, nicméně již nám byla reklamace 2x zamítnuta.

V minulých letech byl odběr:

6 662
6 434
11 918 letos!!!

Nedoplatek je více jak 22 000Kč, což pro nás není bohužel malá částka. Prosím, má někdo zkušenost jak a jestli je možné dále se nějak odvolat?

Situace nás velmi stresuje a trápí, proto děkuji za každou relevantní radu!

kakba
Dnes v 08:21

Ani jednou za sezonu si nekontrolujete spotřebu? Porouchat se totiž může vždycky něco v průběhu. Se tohle pak těžko dokazuje a chápu dodavatele, že reklamaci zamítla. Nicméně zkoušela bych dál, třeba se s nimi domluvit na průměru z minulých let a hlavně bych se zeptala právníka. Třeba by poradil.

adinka19
autor
Autor odpověď smazal
adinka19
autor
Dnes v 08:31
@kakba

Ani jednou za sezonu si nekontrolujete spotřebu? Porouchat se totiž může vždycky něco v průběhu. Se tohle pak těžko dokazuje a chápu dodavatele, že reklamaci zamítla. Nicméně zkoušela bych dál, třeba se s nimi domluvit na průměru z minulých let a hlavně bych se zeptala právníka. Třeba by poradil.

@kakba V minulých letech jsme kontrolovali pravidelně v Eon aplikaci. Tento rok jsme bohužel s manželem řešili oba pracovní změny i zdravotní problémy aj., tak jsme se tomu nevěnovali, vím, že je to chyba a i o to víc mě to štve, že jsem předchozí léta několikrát za rok namátkovou kontrolu provedla a vše v pořádku s přeplatkem, tento rok jsme to neřešili a hned problém.