Dát někomu další šanci po opětovném zklamání?
Dali byste někomu druhou, třetí šanci po té co vás vyhnal ze svého života? Podotýkám že to bylo 2x a neopravené, nespravedlivé. Bohužel daný člověk je poznamenány manipulaci z dětství, ale nechci doplácet na jeho vztah s matkou vždy, když natáhnu ruce a jen po nich dostanu. Bolí mě to, dotyčného mám skutečně ráda, ale jeho poslední výlev na mě byl pro mě skutečný drsný, tvrdý. Po měsíci se ozval a ja zatím nereaguju….
Neeee!!!!
Ne!
Ne
Ani omylem! Na světě je spousty tolik jiných lidí, co si zaslouží moji pozornost, energii a já od nich respekt a úctu. Byt Tebou, tak bych od takového toxickeho člověka uhanela co nejdál. Jedna věc totiž je, ze ho poznamenalo dětství a něco s tím dela anebo nic nedělá. V tom druhém případě opravdu za to nestojí. Nebud blbá. Ten pravý bez ale a podmínek na Tebe určitě někde ceka.
Ani omylem! Na světě je spousty tolik jiných lidí, co si zaslouží moji pozornost, energii a já od nich respekt a úctu. Byt Tebou, tak bych od takového toxickeho člověka uhanela co nejdál. Jedna věc totiž je, ze ho poznamenalo dětství a něco s tím dela anebo nic nedělá. V tom druhém případě opravdu za to nestojí. Nebud blbá. Ten pravý bez ale a podmínek na Tebe určitě někde ceka.
@felis roky to resi na terapii. Jakoukoliv otevřenost a upřímnost, emoce…jak kdyby vnímal jako manipulaci, nátlak a až s odstupem času to pak dokáže vidět, tak jak to člověk myslel. Je to těžké. Je mi to líto. Neříkám, že mu chci dát šanci, ale je to poprvé co někoho nechám bez odpovědi, reakci. Jenze naposledy mi řekl, ze o přátelství nestojí a ať mu už nepíšu. Ani teď, za měsíc ani za rok. Nakonec sám ted napsal. Cekala jsem to, protože jednal v emocich. Jde mi ted o to jestli na jeho kontaktování reagovat nebo uz ne.
@felis roky to resi na terapii. Jakoukoliv otevřenost a upřímnost, emoce…jak kdyby vnímal jako manipulaci, nátlak a až s odstupem času to pak dokáže vidět, tak jak to člověk myslel. Je to těžké. Je mi to líto. Neříkám, že mu chci dát šanci, ale je to poprvé co někoho nechám bez odpovědi, reakci. Jenze naposledy mi řekl, ze o přátelství nestojí a ať mu už nepíšu. Ani teď, za měsíc ani za rok. Nakonec sám ted napsal. Cekala jsem to, protože jednal v emocich. Jde mi ted o to jestli na jeho kontaktování reagovat nebo uz ne.
@anonym_autor vůbec bych s ním neztracela čas. Mysli na sebe a svoje bytí. Ze zkušenosti takový člověk se nechce změnit.
@anonym_autor Zastávám názor, že dám druhou šanci, pokud nejde o něco velmi vážného. Ale abych dala neustále dokola, to ne. Každý má právo ujet, ale omluvit se musí taky. A pokud se už takto člivěk zachová znovu, tak bez pardónu "nashledanou".
Roky to řeší na terapii, vidíš, že se nezměnil, tak proč mu dávat další šanci? Ani omylem.
Jasně, že ne. Je to toxická osoba, nezmění se to.
Některé veci prostě clovek nezmění,a to proto,ze to je proste povaha toho cloveka. Vsak sama vidis, ze terapie jsou k nicemu. Protože povahu cloveka, jeho nitro, zmenit nelze! A ty delas jednu obrovskou chybu...skaces mu na spek. On s tebou tak krásně manipuluje. To, ze ho omlouváš,omlouvas jeho chovani, je uz z jeho strany manipulace. On se k tobe zachoval vědomě hnusne. Vedome te vyhodil a pak zase pritahl zpet a zase vyhodil..... Nejde o jednorázový zkrat,ale opakovane chovani. Tedy jeho vzorec chovani. Tohle nezmeni zadna terapie. A ty nebud hloupa a ustrihni se. Bude to ku prospěchu tobe, ale i jemu.
Jak to říkal Einstein?
Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky.
Rozhodně ne!
Jednou ano, po druhé ještě když je člověk hodně zaslepený a nemá sebeúctu. Ale po třetí? Kolik lekcí od života potřebuješ dostat aby sis přestala toho člověka idealizovat? Dvakrát ta bolest nestačila?
Jak to říkal Einstein?
@uzivatelkapetra Přesně tak...
A pro autorku, možná řeší, možná někdy vyřeší, ale ty nejsi povinna to snášet, pokud ti to ubližuje. Rozumím tomu, že to je těžký, člověk věří, doufá, že se změní, že terapie pomůže, ale pokud je to opakovaně a stále stejně, tak to fakt asi nemá cenu.
Vlastně většina zkušeností z mého okolí mluví pro to utíkat, co to jde.
At nedopadneš jako jedna známá, která v 50 přelejzala plot, aby se dostala k týpkovi domů, co jí předtím vyhodil a měl tam doma už jinou ženskou.
Ona se tam s nima šla pohádat, aby si ho vybojovala, či co... 🙄
Jak to říkal Einstein?
@uzivatelkapetra Přesně tak...
A pro autorku, možná řeší, možná někdy vyřeší, ale ty nejsi povinna to snášet, pokud ti to ubližuje. Rozumím tomu, že to je těžký, člověk věří, doufá, že se změní, že terapie pomůže, ale pokud je to opakovaně a stále stejně, tak to fakt asi nemá cenu.
Vlastně většina zkušeností z mého okolí mluví pro to utíkat, co to jde.
At nedopadneš jako jedna známá, která v 50 přelejzala plot, aby se dostala k týpkovi domů, co jí předtím vyhodil a měl tam doma už jinou ženskou.
Ona se tam s nima šla pohádat, aby si ho vybojovala, či co... 🙄

@anonym_autor Ne.