icon

Dcera říká, že co máme syna, už nejsem taková kamarádka

petra247
16. pro 2014

Zdravím vás a zároveň prosím o radu. Dcera 9,5 let je strašně šikovná, chytrá, hodná, ale taky šíleně citlivá. Narodil se nám syn 1,5roku. Dnes řekla manželovi, že už s ní nejsem taková kamarádka jako v době, když jsme neměli malého, že se na ni zlobím,.....Jsem z toho docela nešťastná. Jo, mám míň času, to je ale snad jasné. Ale snažím se s ní jet na zámek, protože chtěla, chodíme spolu na jógu, dělám s ní nepovinné věci do školy, pomáhám jí snad se vším, ráno jí přeju hezký den, odpoledne se ptám jak se měla,......a taky umím zakřičet, vyčítat a zlobit se. Nemám ale pocit, že nějak trpí nebo nejsme kamarádky. Trápí mě to strašně moc, nevím, kde dělám chybu. Poraďte mi ☹

morgan
16. pro 2014

A co néjaký holčičí dny, jen vy dvě,samy pro sebe, máte? Já mám teda dva kluky, ale hlavně s tím starším (zatím) jdeme někam jen my dva, má mě jen pro sebe, možná by to dceři pomohlo (i když i tak určitě děláte hodně) ;)

anushka111
16. pro 2014

Myslím, že vaše dcera už je dost velká na to, abyste si o tom s ní mohla promluvit. Zeptat se, co by chtěla aby se změnilo. Neříkám, že jí to pak máte určitě splnit, ale třeba zjistíte, kde je zakopaný pes ...

mandala
16. pro 2014

Mám pocit, že se jí věnuješ dost, výčitky mít nemusíš. Byla zvyklá, že jste měli jen ji a ted už prostě není středem vašeho života jen ona, ale musí se o tu pozici dělit. Nebud neštastná, ještě si nezvykla na novou situaci, ale život se s ní taky nebude mazlit, musí přijímat nejen to dobré, ale i to horší. / Tím jsem neměla na mysli jejího brášku, ale tu situaci, která vznikla./ 🙂

elvira
17. pro 2014

Promluv s ní - uvidíš, co ti řekne ona, budeš mít možnost jí to ještě vysvětlit, případně některé věci změnit - někdy stačí málo...
Možná jí jen zaskočilo, že už nemá maminku jen sama pro sebe. 😉

petra247
autor
17. pro 2014

Ahoj, děkuji vám za příspěvky. POřád na "to" myslím. Napsala jsem si co a jak, prosmluvila s ní a snad to bude dobré. Ta její citlivost je prostě šílená a nevím, jak zvládne běžný život.
Díky