Jak doma zavést řeč na citlivé téma?

maggie287
26. říj 2024

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jak byste se zachovaly na mém místě. A nebo, pokud se vám někdy něco podobného stalo, tak co jste udělaly? A teď abych vám přiblížila situaci. Jde o to, že s přítelem máme dvouměsíčního chlapečka a mě hrozně moc mrzí, že mi za jeho narození ještě nedal žádný dárek. Nevím vůbec, kde je problém.. zapomněl na to, nebo mu to nepřipadá důležité? 😞 Je sice pravda, že jsme od léta měli hrozně moc výdajů v domácnosti, nové topení, pračka, sušička atd.. ale zase si říkám, že kdyby chtěl, tak třeba dva tisíce na nějaký řetízek nebo náušnice by se určitě našly.... Kort když docela slušně vydělává a peníze jsou pro něj málokdy problém... Ale zatím jsem bohužel nedostala ani pitomou kytku. Nedávno jsem schválně vytáhla ze šperkovnice jeden starý řetízek a dala si ho na krk se slovy, že nemám co nosit.. ale jeho to stejně netrklo, co tím chci říct... 😕 Štve mě to o to víc když vím, že své bývalé dal před šesti lety po narození dcery zlatý řetízek s obrovským přívěskem ve tvaru maminky s miminkem. Musel stát majlant. Vím to, protože jsem se s jeho bývalou dřív kamarádila a ona mi jednou ten řetízek ukazovala.... Jak byste se v takové situaci zachovaly? Snažím se mu celé ty dva měsíce od narození syna všemožně naznačovat, že na "něco" zapomněl, ale zatím to bohužel nemá žádný efekt. 😥 Je mi trapné se ho na to zeptat na rovinu, to bych si připadala, že se jen ponižuju. Takové gesto by přece měl udělat sám od sebe, a ne abych si o to musela říkat. Vím, že jsou mnohem důležitější věci než nějaký dárek, jako třeba to že máme zdravé miminko, ale stejně mě to mrzí a štve, že bývalá dostala tak drahý šperk a já nic. Co si o tom myslíte?

kamino
28. říj 2024

@maggie287 Jo, když to čtu, je z takového těsta jako já s přítelem. Na dárky si nepotrpime, kytky ani nechci, ani přítel nekupuje, nemám ani vázu, připadá mi to jako ztráta peněz, jako dárky se dáváme stejný styl triček, koupíme víc každý zvlášť jednou za rok a vytahujem z balíku podle potřeby, když někdo něco má, jak dojdou, dokoupime 🤣 nebo kdyz jeden něco chce,, třeba Bobo něco na auto, nebo já na focení, tak zkrátka pošleme tomu druhému link a on to objedná. ALe jsme v tom za jedno. ANI JEDEN NEJSME DARKOVI. V tom je rozdíl. Ty jsi dárková, on není. To jsou věci, které je škoda, že jste si nevyjasnili dřív. Pak máš nějaká očekávání a on to nebere jako důležitéi

blondynka400
28. říj 2024

@maggie287 proč za každou cenu trváš na materiálních dárcich? Za porod, narozeniny a atd... Trápiš se úplně zbytečně, jsou mnohem důležitější věci. Ta jeho reakce přeci byla mnohem víc, než pár gramů zlata.

hanka_12345
28. říj 2024

Ja bych teda misto materialnich darku resila at se vezmeme. Mate dite tak na co cekat? Uz jen kvuli tomu abyste byli zabezpeceni pokud by se jednomu neco stalo. To mi prijde mnohem dulezitejsi resit 🤷‍♂️

maggie287
autor
29. říj 2024

@hanka_12345 U nás je to takové složitější. Jak už jsem tu jednou psala, oba jsme se v manželství už jednou zklamali a takhle jsme spokojení. Navíc existuje důvod, proč se zatím vzít nemůžeme, proto jsme v tomhle za jedno, že svatba v dohledné době prostě ne. Neříkám, že se to časem nezmění, ale teď fakt není vhodná doba.