icon

Jak řešit situaci týraného psa v rodině?

30. črc 2024

Dobrý den, prosím o radu. Sestra si pořídila psa s bývalým. Se kterým, už není. Já jsem byla v pubertě a snažila se ho naučit alespoň sedni, lehni, dej pac. Teď se za to strašně stydím, ale když jako malé stěně utekl na druhý konec vesnice dostal na zad.. Moje nevědomost jak se vychovává pes... sestra se odstěhovala z rodného domu má přítele dite a čekají druhé k psovi se chovají dle mě hrozně. Ještě když jsem já byla tehotná tak byl pes u nás aby sestra toho neměla tolik když měla mimco. Mě to nevadilo byla jsem ráda že ho mám doma. Byl úplně v klidu. Potom se mi narodil prcek tak jsme psa odvezli zpět. Mám pocit že i ten její přítel pořád po něm řve, i sestra, není prostě nauceny nikdy nebyla snaha od nich chodit na cvičák. Nebo ho nějak trénovat. Je to yorshir. Asi je sestra na nervy že doma nestíhá a je toho na ni třeba moc nevím ale pes když něco slyší tak stéká, nebi kdyz chce pozornost, nepomůže mu říct ticho ani nic podobneho. Sestra vždycky vstane s rukou naprahlou jako že mu vyhrožuje a on se schová třeba pod stůl celý prikrčený. Když si ho chci pohladit tak jak kdyby instinktivně se přikrčil. Někdy mi přijde jak kdyby se zatřepal.Kdyz byl u nás tak byl úplně jiný těch pár měsíců. Dneska sebral moji dceři maso z ruky tak mu 3x dala po zad... až zakvičel. Nebo když dlouho stéká tak řekne já ti flagnu, lisknu a třeba to i udela. Beztak ho bílou i doma. Když přijede k nám tak skoro každou návštěvu dostal. Už jsem ji řekla že co dělá? Že nesnáším když někdo bije zvířata ona řekla že taky to nemá ráda. Nemám iluze nedělá ji problém dal i svému dítěti výchovnou. Nevím někteří lidi by si psy pořizovat neměli. Chci ji říct že pokud přijedou ať ho predemnou nebije že to nepotřebuji vidět a nedělá mi to dobře... nebo nevím co dělat.

te_reza
30. črc 2024

Co čekáš, že ti tu kdo napíše? Fyzicky týrat jakékoliv zvíře je absolutní morální dno, na přes držku. Ať ti psa dá nebo na ní pošli nějaké ochránce zvířat.

ele_nka
30. črc 2024

Proč jsi jí ho vracela, když evidentně nemá vztah k zvířatům? Ten pes musí mít i hrozný bordel v hlavě, kdo je vlastně jeho pán. Nemůžeš si ho vzít zpět?

erchia
30. črc 2024

Nemůžu si pomoc, ale tohle není dobrý nápad, aby se pes, který je bit, nebo minimálně ve stresu z "páníčků" motal kolem malých dětí... Pak někdy dítě vypískne, pes se lekne a nebude to fajn...
Nebyla by možnost psa nechat třeba u vašich rodičů? Kde předpokládám, že to pes zná?

A samozřejmě k tomu situaci pořešit třeba s odborníkem, malé děti a pes je vždycky situace, kdy to chce mimořádnou pozornost.
U nás taky vždycky byl pes, jeden byl stejně starý jako dítě v rodině, takže spolu vyrůstali od "štěněte", a stejně se na ně vždy dával pozor, když byli spolu.

glimmer
30. črc 2024

jako tvl řezat jorkšíra je fakt hodně ubohý ... každopádně pes z toho musí být zmatený a osobně bych se bála, že dříve nebo později se ožene po dítěti (buď se lekne protože dítě máchne rukou, nebo bude ve stresu ... těch důvodů může být více ... Nemůžeš si ho vzít zpátky k sobě ???

autor
30. črc 2024

@te_reza nečekám nic jen jsem to potřebovala dostat ze sebe...

autor
30. črc 2024

@ele_nka kdybych mohla si ho nechám ale není můj, pritel psa nechce bydlíme u rodičů s míčem. Rodiče ho ani nechtěli když si ho segra pořídila ještě bydlela u rodičů rodiče s tím nesouhlasili. Ale pohledání ho mají ho rádi nikdy by mu nic neudělali. Ale na stálo mamka říkala že nechce

autor
30. črc 2024

@erchia já vím mate pravdu...

autor
30. črc 2024

@glimmer je to hrozne je mi vždy do breku ale co s tím... stáhne se mi žaludek. Dneska jsem už ji teda něco řekla. Příště řeknu znova. Ale co se děje u nich doma nevím...

sorboni30
30. črc 2024

Až ji porve dítě, bude to její vina..protože ona ho bije a on se může v sebeobraně kdy mimco třeba spadne na ocasek, packu..pes ohnat s tím že se lekne a rafne ho..
Šílené ceho jsou lidi schopni. Pes je nemá tvar, věří "pánovi" a pokud ho nemá, boji se...

sagitta33
31. črc 2024

@erchia
@sorboni30 Naštěstí toto plemeno nemůže vážně zranit ani batole.

glimmer
31. črc 2024

@sagitta33 to se celkem mýlíte ... viděla roční dítě, které "cvakla" čivava v obličeji a bylo to docela dost ošklivé kousnutí na několik stehů ...

sagitta33
31. črc 2024

@glimmer Tak jasně kousnou umí i morče, ale pořád je štěstí, že je to malý pes. Jinak musím říct, že vycvičenýho yorkšhira jsem ještě neviděla.

erchia
31. črc 2024

@sagitta33 Jasný, že ho pravděpodobně naštěstí nezraní vážně 🙂
Ale u těch našich prcků to člověk přece jen řeší víc 🙂
A taky může kousnout nějak víc nešťastně... snad ne samozřejmě fatálně, ale i takové kousnutí v oblasti hlavy není nic moc...

No prostě je tam dost věcí, co by se mělo zvážit... Jestli nakonec pro psa nebude nakonec nejlepší ho darovat v širší rodině, či podobně.
Třeba zkušenější chovatel? Ten od koho psa máte by šel do situace nějak zapojit, autorko?

maru15
1. srp 2024

No přeju všem hezký den .No tohle mě vždycky zvedne ze židle no a o tlaku ani nemluvě.Nečekala bych na nic , protože si myslím že žádná změna nebude a psík bude tiše trpět dál .To co dělaji tomu psovi bych udělal jim aby si to pěkně vychutnal ten co umí bít bezbranný zvířata a nebo slabé ženy ,děti .Osobně kdybych já tohle viděla tak bych se teda neudržela a to by zažil ten určitý člověk čardáš .😤😤💪Je my líto že vůbec takový věci se dějí..😥🥺
Něco podniknout byste měla i když nemůžete si vzít třeba vy toho psa a nebo rodiče .

izz76
10. srp 2024

Sestra je kráva a udelala bych vše proto aby pes u ni nebyl i kdyby ho měla darovat třeba nějaké důchodkyni. Mlátit malého pejska je fakt ubohost a verim tomu,ze kdo je schopny bit zvíře,dokaze být agresivní i vůči člověku. Je to špatná,zla povaha,řekla bych v podstatě zbytečný člověk.

maru15
10. srp 2024

Dobrý večer ,přesně souhlasím je to tak že když lidí ubližují slabším lidem nebo i zvířeti je pravda že takový lidi jsou bezcharakterní .....😤

holkadonepohody
10. srp 2024

Psa bych ji vzala a někomu darovala popř oslovila spolek.
Sestra je pro mě odpad společnosti když bije zvíře které se nemůže bránit.

maru15
12. srp 2024

Přesně i nějaký spolek prostě cokoliv bych udělala než abych čekala co se stane ,ať se vžije paní pisatelka do toho pejska ,kdyby jí někdo ubližoval a někdo by čekal .No prostě nahlásit někam zajít a hotovo 💪Nečinnost neomlouvá