Jak se vypořádat s úzkostí ve vztahu?
18. zář 2025
Zdravím,nevím co už dělat ,tak píšu sem. Mám roční krásný vztah s pritelem,vse klape tak jak by melo,ale parkrat jsem pomyslela na jeho kamarada,coz je u lidi normalni pritazlivost,v jednu chvili jsem se zacala ale obvinovat,ze priteli strasne ublizuju a citila jsem se strasne i s pritelem,po te me popadla strasna uzkost z toho co kdyz uz se s pritelem nebudu citit tak dobre jako driv a od te doby to mam v hlave kazdou minutu,co kdyz se s nim budu muset rozejit,co kdyz tady tu situaci nezvladnu a furt me popadaji tady ty myslenky.Sveho pritele miluju nejvic na svete a mam strach z rozchodu,zaroven mam uzkosti z toho se s nim videt,protoze mam strach ze nad tim budu furt premyslet,mam pocit ze jsem se uplne zbláznila

Ale to že jsme s někým v dlouhodobém vztahu a mít zároveň přitažlivost I k jiným osobám je podle mě normální 🙂. Říct si ty jo to je hezkej chlap, to je sexy žena, nebo cítit určitou chemii s někým jiným, to se holt stává...a co? Já si třeba sexuální fantazie zakazuju, ale jsou tací, kteří ani to neřeší a mají je a i tak jsou šťastní ve vztahu.
Jde o to, jak to cítíš jen a jen ty. Pokud už jsi třeba měla dlouhodobé sexuální fantazie a trápí tě to, ber to jako ponaučení a lekci sama o sobě...a do budoucna to prostě nedělej.
Pokud se takhle užíráš jen kvůli tomu, že ti příjde ten muž hezkej nebo jsi cítila s ním chemii, tak bych nedělala z komára velblouda. Příjde mi to jako normální součást života, že jednou za čas prostě potkáme někoho, s kým si v tomhle sedneme. A netrestala bych se za to. Důležité je to nechat jen u toho poznatku ( má hezký zadek, je vzrušující ...) a nedělat s tím nic víc, co už vnitřně cítíš, že by sis mohla vyčítat. Jde o tvé činy, ne o biologii, která tam prostě s někým někdy naskočí.
My si to třeba i s partnerem říkáme, když se nám někdo líbí. Často se I shodneme 🙂