icon

Je možné po rozvodu znovu najít lásku?

9. pro 2025

Bude to skoro rok co manžel přišel s tím, že je konec, že mě nemiluje a odchází. Odešel k jiné ženě, jak jinak. Už jsme rozvedeni, každý si žijeme svůj život. Já to asi ještě nemám v sobě dořešené, protože to byla velká rána a zrada. Vím o co jsem přišla. Jak to dobré tak to zlé, ale už skoro přestávám věřit, že mě zase jednou čeká něco hezkého. Když vidím kolem sebe to co “zbylo”, tak je mi do pláče. Bohužel manžel nasadil laťku hodně vysoko a asi bude nemožný ji přeskočit.
Řekněte mi, vy, které jste zažily totéž nebo něco podobného, bude zase dobře? je možné najít toho “pravýho”? zase se zamilovat?

reeeza
9. pro 2025

Manžel zřejmě nebyl úplně výhra, když se odmiloval ( což ok, chápu, může se stát i nejlepšímu manželovi)...ale měl hned i ke komu jít.

Určitě máš na víc. Dej tomu čas a na nic netlač. Manžela si neidealizuj ;). Zoufale nikoho nehledej, ale buď tomu otevřená ( až budeš připravená). Posilni si sebevědomí, každý den si připomínej v čem jsi šikovná, za co jsi vděčná, raduj se z maličkostí.

Lidi přicházejí a odcházejí...někteří zůstávají..Určitě někoho potkáš, jen to bude chtít mu dát šanci a plně mu důvěřovat. Bez toho se vztah budovat nedá.

Držím palečky a určitě bude jednou všechno v pořádku. To je holt život. Někdy jsme semletí a vyčerpaní dole...pak jsme ale vždy zase nahoře 🙂

levandule_k
9. pro 2025

Někdy to trvá hodně dlouho než si to člověk zpracuje. Netlač na sebe. Dopřej si terapii, sebepéči.

anonym_c5ecf9
9. pro 2025

Mám to dost podobně, je to rok, co se rozhodl, že se mnou nejde žít. On šel velmi rychle do nového vztahu a já si teda užívám svobodu, volnost a to, že se nemusím o nikoho starat. Vím, že nový vztah jednou přijde, ale určitě to nechci na sílu. Zatím v sobě objevuji zapomenuté, ztracené schopnosti a koníčky a jsme vlastně šťastná. Držím palce, ať jsi taky spokojená a nikam nespěchej

anonym_9da9f5
Včera ve 13:46
@anonym_c5ecf9

Mám to dost podobně, je to rok, co se rozhodl, že se mnou nejde žít. On šel velmi rychle do nového vztahu a já si teda užívám svobodu, volnost a to, že se nemusím o nikoho starat. Vím, že nový vztah jednou přijde, ale určitě to nechci na sílu. Zatím v sobě objevuji zapomenuté, ztracené schopnosti a koníčky a jsme vlastně šťastná. Držím palce, ať jsi taky spokojená a nikam nespěchej

@anonym_c5ecf9 tak tohle mi zní velmi povědomé a můžu se pod to podepsat. Je to 2 roky od rozchodu/ rozvodu.
Zatímco ex už má lásku číslo dvě, já jsem sama s (velkými) dětmi a vážně nikam nespěchám.
Když vidím kolem sebe ten materiál, říkám si, že fakt o nic nepřicházím.
Zrovna jsem se vrátila domů ze sauny, kam jsme nechodili, protože ex to nechtěl. Žiju si teď svůj život, po svém a bez kompromisů. Nemám chlapa, ale jsem šťastná jako blecha.
Moje rada zní: Vyčkej, netlač na to, ono se něco/ někdo objeví.

skororozvedena
Včera v 16:40
@anonym_9da9f5

@anonym_c5ecf9 tak tohle mi zní velmi povědomé a můžu se pod to podepsat. Je to 2 roky od rozchodu/ rozvodu.
Zatímco ex už má lásku číslo dvě, já jsem sama s (velkými) dětmi a vážně nikam nespěchám.
Když vidím kolem sebe ten materiál, říkám si, že fakt o nic nepřicházím.
Zrovna jsem se vrátila domů ze sauny, kam jsme nechodili, protože ex to nechtěl. Žiju si teď svůj život, po svém a bez kompromisů. Nemám chlapa, ale jsem šťastná jako blecha.
Moje rada zní: Vyčkej, netlač na to, ono se něco/ někdo objeví.

@anonym_9da9f5 Jo jo, souhlasím. Našla jsem, ale až za delší dobu od rozvodu. Do té doby jsem se věnovala sobě, dětem, rozvoji, cestování... Prostě jsem se to naučila brát jak to je.