Jsem vdaná, ale miluji jiného muže

10. říj 2022

Hezký den skupinko, potrebuju si trochu vylít srdíčko a asi i znát vaše názory. Mám tři děti. 13, 7, 4.
Trinactiletou dceru mám z prvního vztahu, zbylé dvě děti se současným manželem.mezi bývalým partnerem (otcem 13lete) a manželem jsem měla vztah, trval pouze pul roku, za to byl velmi intenzivní. Tento muž (říkejme mu XY 😊) je o 17let starší, jiz nekolik let rozvedený, děti odrostle. Rozchod byl z mé strany..poznala jsem mého teď už manžela, bylo mi 28let a najednou jsem nechtěla mít vztah na dálku s XY, který bydlí 120km daleko. Zaslepila mě láska k manželovi. Měli jsme se krásně, máme dvě společne děti, postavený dům.. jenže postupem času jsem začala zjišťovat, že mi chybí můj XY. Kontakt jsme přerušili na nějakou chvíli, ale šlo to těžko, když do našeho města dojíždí jako živnostník se svými výrobky.
Ani já mu nebyla lhostejná a tak se stalo, že jsme se do sebe znovu a snad ještě vasniveji zamilovali (nebo jsme se milovali stále a teď se to jen probudilo). Již před 2roky jsem se k němu chtěla s dětmi odstěhovat, ale nakonec mě manžel uprosil ať dáme našemu vztahu jeste sanci.a tak jsme to zkusili..s XY byl kontakt opet přerušen.. bohužel ne na dlouho.ani jeden z nás to nedokáže, asi bez sebe neumíme žít. Vztah spolu máme, a nedokážeme se sebe vzdát.. chceme být spolu.
Manžela mám ráda, ale lásku ani chtíč už nějak necítím.
Jsem jako tělo bez duše, musím se doma pretvarovat a usmivat, přitom uvnitř jsem totálně rozbitá 😔psychicky vyčerpaná 😔 nevím jak dlouho se takový stav nechá vydržet.
Kdyby bylo na mě, odejdu za XY hned..mám ale odpovědnost za děti.. nejstarší nechce nikam odjet, nikam se stěhovat.. 7lety začal chodit do první třídy, zvyká si, nemohu ho vzít a strčit ho jinam, do nové třídy mezi nové děti a do nového prostředí..všechno mi to trhá srdce..odvezla bych je tak daleko od táty i přes jejich odpor a museli by si zvykat na novou školu a školku..
Zároveň si nedokážu představit žít v tomhle po zbytek života.. myslet a milovat jiného muže a žít bez něj 😢
Kdo dočetl až sem tak moc dekuji..placam se v tom takhle už 3roky a není z toho cesty ven.
Nemam prostě to srdce ty děti sbalit, vzít kufry a začít nový život 😢

trdelnik234
10. říj 2022

Ahoj,to musi byt strasne tazke,ked v tom su deti.Napis mi sukromne spravu,ak budes chciet.
Ak nie,tak si skus predstavit aj situacii,ze by deti s tebou nesli.Je to krute,ale treba s tym pocitat.Budes to Ty,kto odchadza z manzelstva.

Zamilovanost je krasny stav,podoba sa euforii z drogy,to velmi neovplyvnis. Skusala si konzultovat odbornika?

shak29
10. říj 2022

Noo, jen nezapomeň, že znovu ohřátý chutná jen guláš...
Hlavně aby to nebylo jenom "chvilkové" poblazneni, touha po něčem, co doma po letech nemáš (nebo máš pocit, ze nemas), hezká slůvka, pohledy, chemie... která může vyprchat zrovna tak s XY a třeba už za rok, co spolu začnete žít...
A co budes delat pak? Pujdes zase zpět k manželovi, pokud te vezme? 🤷‍♀️

kevi1
10. říj 2022

Ja by som sa bala, aby si o 5 rokov nedopadla s novych chlapom rovnako. Zamilovanost opada, to je len chemicky proces..

marcicek84
10. říj 2022

Mela by ses drzet hesla ze 2x do stejne reky nevstoupis...manzelovi jsi preftim dala prednost,odejdes rozvedes se a zjistis za par let,ze i s tim xy to je stejne,budete se vidat denne,zmizi ta vzacnost akorat ty deti budou mit rozbitou rodinu.On te laka k sobe proc?Za sebe rikam,ber to jako pomer a deti do toho netahej,az se ti omrzi,ukonci to.I kdyz mozna bys to mela ukoncit hned,protoze tohle uz je moc,ty proste tohle ustat neumis,kdyz to ukoncis,muzes se venovat naplno vzahu s manzelem a obnovit jej...

irmamala
10. říj 2022

Všechno se dá vyřešit, pokud je vůle na obou stranách. Jestli tomu opravdu věříš, tak do toho jdi, ale ať se on přestěhuje blíže k Vám, aby děti nemuseli měnit školu, kamarády a svoje zvyklosti. Když on má děti odrostlé, měl by se ti přizpůsobit. Pokud to nedokáže, tak to zas taková láska nebude.

bereni
10. říj 2022

A proc se neprestebuje XY? Proc musis ty?

gruyerre
10. říj 2022

Jestli opravdu chces být s XY, tak ať se ale on přesťehuje blíž a nemusí děti měnit školy, přijít o kamarády a hlavně odstěhovat se 120 km od táty! Proč by měl manžel najednou defacto přijít o 3 děti kvůli tvýmu románku? Ano, odejdi ze vztahu, nevěra je hnus a tvůj manžel si to nezaslouží, ale udělej to co nejšetrněji pro děti a manžela.

escapelle
10. říj 2022

Já už jsem ve svých letech dospěla k závěru, že nevěra s úctou k partnerovi,v případě,kdy je to jen poblouzneni, je lepší než hned pálit mosty a ničit vztah. Rozhodně bych nechtěla,aby za mnou manžel přísel a řekl " někdo se mi líbí, toužím po ní, ještě nic nebylo ale abych byl k tobě fér,odcházím ". A po týdnu s ní si uvědomí, že chce být se mnou a co, Budem to lepit a zachraňovat? To ať radši drží hubu a řekne mi to,až si bude jistej. Za předpokladu, že to nebudou vědět všichni kolem, že ji nebudde tahat domu,a cpát do ni moje prachy!😂A stejně bych se zachovala já,kdyby mě někdo poblaznil a nešlo tomu odolat.
Je snad jasný,že nemluvím o ročním paralelním vztahu.

kevi1
10. říj 2022

@escapelle na druhej strane - ked je clovek xy rokov s partnerom, ma s nim 2 deti a niekto ho pobluzni.. ono tak rok trva kym z toho intenzivneho zamilovania clovek vytriezve 😂

escapelle
10. říj 2022

@kevi1 zetko říct no.ja se takhle bláznive zamilovala jednou v životě a to do manžela 😂Nevěřím,že by se mi to stalo znovu. Přeci jen,nebylo mi 20 ani 30,ale skoro 35. Takže u mě by to poblazneni mělo zřejmě jen sexuální podtext a to by mi stačila asi jedna noc,abych měla jasno 😂😂😂😂

codal
10. říj 2022

Za mě odejít od manžela asi ano, ale odvézt děti xy km od něj určitě ne. Není to vůči nim ani jemu fér, aby se s ním nemohly vídat tak jak potřebují a chtějí. Snažila bych se případně s novým partnerem hledat řešení, aby se spíš on přestěhoval blíž k vám.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
10. říj 2022

@trdelnik234 vím, vím..a tím je to pro mě ještě těžší 😔 představit si že by děti se mnou nešli.
Odborníka jsem zatim nezkousela

autor
10. říj 2022

@shak29 Trvá to už 3 roky.. takže poblouzneni to nebude 😔

autor
10. říj 2022

@marcicek84 on mě k sobě neláká..byl by rád kdybyste k němu odesli..trvá už to 3 roky a nikam jsme se nepohli..víš jak, ono je to takové nejrychlejší a nejlepší řešení v téhle chvíli..byty k pronájmu nejsou a když tak šíleně drahé.. a bydlet se třemi dětmi v garsonce by nešlo.. u něj bysme byli defacto ve svém.. v domě..
Jenže je tu to čemu se brání...odvézt ty děti a zvykat je na nové kamarády a skolu

autor
10. říj 2022

@irmamala dekuji.. I to řešíme.. aby se přestěhoval on.. jenže víš jak..má tam dům.. a tady budeme platit šílene prachy za pronajatý být.. pokud tedy nějaký seženeme, kde se se třemi dětmi nebudeme mačkat jak sardinky ve dvoupokojaku..
Když už bych měla ty deti odvest od taty a bydlet v pronájmu, chci pro ně nějaký komfort.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
10. říj 2022

@gruyerre děkuji ❤️

autor
10. říj 2022

@escapelle to je pravda ..ale toto už trvá tři roky a bohužel ukončit se to nedá.. nejde to..

autor
10. říj 2022

@kevi1 prave..a tady to trvá už 3roky..takže to už bych z toho poblouzneni měla být venku..a nejsem

autor
10. říj 2022

@codal dekuji ❤️

autor
10. říj 2022

@bereni nemusím..řešíme i druhou moznost

marcicek84
10. říj 2022

No podivej se,ty deti nemuzes vytrnout z jejich prostredi a jeste je bez sohlasu otce odvezt tak daleko,to by je hrave ziskal do vlastni pece a ty o ne prijdes.Navis ty deti ho ani neznaji,musi se nastehovst on nekde bliz,nez si deti zvyknou a vy se rozvedete...mmch on je podnikatel a na najem nema?

escapelle
10. říj 2022

Já bych myslela na to,že tehdy sis vybrala manžela. Asi si věděla proč. Fungovalo vám to jak dlouho?tohle je prostě chemie. Vášeň a touha.jikdy jste spolu pořádně nežili. Nedávno tu byla diskuze, spousta z nás má nějakého takového ex. Já taky. 18 let kdy vím,že potkat ho,skočím s ním do postele okamžitě. A můžu manžela milovat sebevíc. Proč o tebe nebojoval tenkrát?
Dokážeš si představit že už to neni ten idol,ale máš ho každý den doma na gauci? Některé lásky jsou tak krásné, protože jsou nenaplnene. Ještě ke všemu je starší....za pr let už třeba nebude mít energii na nic,ani na mladší partnerku.

luucia
10. říj 2022

Já něco podobného zažila. Málem jsem od manžela odešla za milencem - no byl to spíš paralelní vztah, trval 4 roky...už mě ukecával na miminko,...On teda měl taky partnerku, ale ta žila na druhým konci republiky a vídali se o víkendech. Na konec to dopadlo tak, že ode mě odešel můj manžel za jinou a jak jsem zůstala sama, s milencem to vyšumělo 🙂 Samozřejmě bys měla myslet na sebe a své štěstí, ale když jsem viděla jak se děti během rozvodu trápí, pak měnily školu, školku,... dobrovolně bych jim to neudělala ☹ bylo to šílené období. Jasný žít celý život v nespokojeném vztahu je na prd, ale pro mě jsou děti priorita a sledovat to jejich trápení bylo děs..neříkám, že takové musí být každé děti. Ted mám nového manžela a vztah máme super, rozhodně lepší než s bývalým, žijeme jeden pro druhého..ale s bývalým nebyly hádky, spíš jsme žili vedle sebe, ale děti nijak netrpěly, takže sama bych z toho vztahu neodešla, ale ted jsem za to vlastně ráda že to udělal ex. Těžko radit, já ze své zkušenosti jak se děti trápily, bych to neudělala

autor
10. říj 2022

@escapelle bojoval i tenkrát..ale já byla zaslepená láskou k manželovi že jo..

autor
10. říj 2022

@marcicek84 děti ho znají, byla doba kdy jsme se vidali i s dětmi.. venku.. mají ho rády.
Má na nájem, jasně že jo..🤣 jen to říkám sama za sebe, že je to zbytečné platit někde drahy nájem..

autor
10. říj 2022

@luucia dekuju ❤️ my právě žijeme taky tak nějak vedle sebe..já ani nemám chuť měnit něco v našem vztahu k lepsimu.myšlenky mám jinde..
Samozřejmě myslím na děti, jsou pro mě prioritou, to beze sporu. Ale říkám si, že přece musím být šťastná i já..když nebudu šťastná já, nebudou šťastné ani děti..
Je to fakt sileny, a to ještě zdaleka nezazivam to co jsi zažila ty. Vím že bych jim ublížil a to nechci. Jenže..

leilinka1234
10. říj 2022

@marcicek84 to jako každý podnikatel = zazobánek, co si jezdí v drahém autě? 🤦😀 Blbost přeci.
Musí to být strašně těžké a nikdy se nechci do takové situace dostat. Řešení jsou, ale vždycky to bude někoho bolet. Každopádně na variantu "beru děti odcházím", pokud manžel není otec na baterky, který se o děti spíš nezajímá, nepomáhá s nima a doma nic nedělá, bych zavrhla. Nebylo by to fér vůči manželovi a už vůbec ne k dětem, který za nic nemůžou. A upřímně, jít pryč bez dětí a nechat mu všechny 3 jak se říká na krku... To asi taky ne. Bude to těžký. Ale asi bych zamakala na tom, abych našla nový dům nebo větší byt. Pokud je to opravdu taková láska, ať XY prodá barák a koupí ho v místě blíž k vám. Nad jinou variantou bych asi nepřemýšlela 😔
Je to těžký.. Kolik ženských je, co jsou v manželství a jen kvůli dětem. Nicméně už je máš, tak si je nepoštvi proti sobě. Obzvlášt ten věk 13r...opatrně s tím.

2hanah
10. říj 2022

Tak bohužel jedině si s manželem domluvit, že zůstanete spolu žít jen kvůli dětem a Vy si budete za novým partnerem dojíždět nebo on za Vámi, já to jinak nevidím, protože jinak aby Vás děti pak nenáviděly, když byste je "odvlíkla" pryč a ony nechtěly😔 to je hrozná situace, i tak se budete trápit, ale já bych manželovi nalila čistého vína, třeba bude rád, že mu tam aspoň děti zůstanou, protože takhle na tu dálku nemůžete přemýšlet ani o střídavé péči, aby o ně nepřišel🤦🏼‍♀️