Pozvánka na firemní večírek po 8 letech. Jak to řešit?
Zdravím.... Zajímá mě názor na následující situaci. Dnes manžel mi oznámil, že 04.09. pojede do Prahy a vrátí se následující den. Protože prej mu zavolali z minulého zaměstnání a pozvali na večírek z důvodu oslavy 20 let firmy na trhů ( podotknu, že manžel, už není zaměstnanec tito firmy již 8 let). To bych přešla, ale zarazilo mě, že vůbec mu nestalo za to se mnou se poradit, nebo zeptat se jestli mě to nevadí, nebo já nevím. Oznámil mi, že jede a tečka, Přehráním já nebo opravdu měl asi to probrat nejdříve se mnou? Moc děkuji za odpověď.
Tak je už velkej ...🤣Ale jestli je zvyk u Vás doma se partnerovi " dovolovat" tak asi se zeptat měl.
@marisa88 a proc by nemohl? Vždyť je dospělý, proc by se měl dovolovat tebe, jestli by mohl 🤔?
Tak u nás se jeden druhého taky neptáme na svolení. Přijde mi to běžné, dostal pozvání, tak pojede.
A ty ses manžela zeptala, jestli si smíš či nesmíš založit účet na MK a zeptat se zde, zda se tě on měl či neměl zeptat, zda smí či nesmí jet na večírek firmy, kde pracoval?
Kolik účtů si tu ještě založíš a kolik nesmyslných diskuzí ještě pustíš do světa, než ti dojde, že už jsi trapná?
A ty ses manžela zeptala, jestli si smíš či nesmíš založit účet na MK a zeptat se zde, zda se tě on měl či neměl zeptat, zda smí či nesmí jet na večírek firmy, kde pracoval?
Kolik účtů si tu ještě založíš a kolik nesmyslných diskuzí ještě pustíš do světa, než ti dojde, že už jsi trapná?
@miryp jeeee kteryyyy😂
Neptám se, oznamuji.
@marisa88 My se s manželem tedy na všem domlouváme. A máme to tak odpočátku. Vždy, když něco bylo, sám od sebe řekl, že se doma domluví. A přijde mi to zcela normální. Neptá se, zda by mohl, ale jestli by nevadilo. A stejně se ptám i já.
Cestuju hodne, neptam se, jen se domlouvame kvuli detem.
Na jeho míste bych se taky neptala. Je dospělý, ty nejsi jeho maminka, myslím, že je normální, že když dostaneš takové pozvání, tak prostě oznámíš, že jdeš a hotovo. Nič špatné na tom nevidím.
Tady spousta lidí napsala nedovoluju se. Já se taky ,,nedovoluju" ale jdu za partnerem a řeknu toho a toho dne bych chtěla jet.... On to dělá stejně. Úplně jsme nikdy nenastoupila ,,Jedu támhle..."
Me by to teda taky vadilo, kdyby mě takhle postavil před hotové, ale záleží jak to mate doma no, my spolu probíráme a řešíme každou kravinu, ne ze bysme si neco zakazovali a dovolovali, ale hlavne provozně se proste domluvíme jestli ten druhy treba neco nema v planu, nez potvrdíme na něčem účast.
My se neptame jestli můžeme, ale tak nějak se domlouváme a konfrontujeme zda se to hodí apod. Někdy pravda taky manžel přijde, že s fotbalem mají nějakou hurá akci. Ale nikdy by mě nenapadlo mu snad něco zakazovat 😃.
To, že jde o bývalé zaměstnání a slaví 20 let, sice může být lákavé, ale i tak by bylo fajn říct něco ve smyslu: „Zavolali mi z bývalé práce na večírek, co myslíš, mám jet?“ – tím by ti dal prostor vyjádřit názor nebo naplánovat věci spolu. 😉
Můj muž takhle občas potřebuje někde být, ať už na schůzi nebo na nějakém setkání, vždycky mi řekne dopředu a nebývá to teda přes noc. A neříká to stylem Pojedu a basta, sice občas brblám, ale zatím jsem měla vždycky právo veta, kdyby to nějak kolidovalo s jinými plány. Nějak si neumím představit být postavena před hotovou věc, záleží na každé rodině, ale odsuzovat takový nedostatek komunikace ve stylu, že ty jsi trapná a nejsi jeho maminka, aby se tě dovoloval, to mi přijde ujeté. Takže asi záleží, pro příště by to chtělo líp vykomunikovat 🤷
Můj muž takhle občas potřebuje někde být, ať už na schůzi nebo na nějakém setkání, vždycky mi řekne dopředu a nebývá to teda přes noc. A neříká to stylem Pojedu a basta, sice občas brblám, ale zatím jsem měla vždycky právo veta, kdyby to nějak kolidovalo s jinými plány. Nějak si neumím představit být postavena před hotovou věc, záleží na každé rodině, ale odsuzovat takový nedostatek komunikace ve stylu, že ty jsi trapná a nejsi jeho maminka, aby se tě dovoloval, to mi přijde ujeté. Takže asi záleží, pro příště by to chtělo líp vykomunikovat 🤷
@mourovatakocka to jsi mě ale s tou trapností špatně pochopila - ta se vztahuje na to, že jde o trolla, který si tu zakládá xy-tý účet a vypouští do světa smyšlené diskuze, to je trapné...
@mourovatakocka to jsi mě ale s tou trapností špatně pochopila - ta se vztahuje na to, že jde o trolla, který si tu zakládá xy-tý účet a vypouští do světa smyšlené diskuze, to je trapné...
@miryp no je pravda, že už dál nereaguje
@miryp no je pravda, že už dál nereaguje
@alice180 vždycky stejný scénář i styl psaní, většinou nový nick (občas se vrací k těm, které ještě nezrušila, nebo které ji nezrušil MK pro porušování pravidel) a buď to pojme tak, že tam na sebe narazí dva názorové tábory, nebo hraje hlupaňu a eskaluje tu diskuzi svými hloupými reakcemi. Prostě zbytečná ztráta času...
@alice180 vždycky stejný scénář i styl psaní, většinou nový nick (občas se vrací k těm, které ještě nezrušila, nebo které ji nezrušil MK pro porušování pravidel) a buď to pojme tak, že tam na sebe narazí dva názorové tábory, nebo hraje hlupaňu a eskaluje tu diskuzi svými hloupými reakcemi. Prostě zbytečná ztráta času...
@alice180
@miryp
Diskuze je celkem nová, fakt tu snad nikdo není 24/7, já určitě ne a nemám teda ani chuť porovnávat styly psaní. Každopádně já dostat sodu jak jsem trapná a chovám se jak mužova máma, tak se sem znovu koukat nepoženu. A že tu jsou i divné diskuze, to jasně, jen přistupovat ke všem problémům, jakože to je určitě troll, to je trochu zbytečné. Však si každá můžeme vybrat, na co budeme reagovat.
Je fakt, že u nás se služební cesty prostě "oznamují", zatímco "párty" se "dovoluje". Ale nikdy se nám vzájemně nestalo, že bychom to tomu druhému "zakázali", i když sem-tam něco odřekneme vyloženě z pozice "hele, ale já v tý době už něco mám, jak to uděláme s dětma?" - prostě práce má přednost. Asi by mě nenapadlo přemýšlet nad tím, kdyby se ten tón někdy prohodil. Dost možná bych si toho prostě nevšimla.
@alice180
@miryp
Diskuze je celkem nová, fakt tu snad nikdo není 24/7, já určitě ne a nemám teda ani chuť porovnávat styly psaní. Každopádně já dostat sodu jak jsem trapná a chovám se jak mužova máma, tak se sem znovu koukat nepoženu. A že tu jsou i divné diskuze, to jasně, jen přistupovat ke všem problémům, jakože to je určitě troll, to je trochu zbytečné. Však si každá můžeme vybrat, na co budeme reagovat.
@mourovatakocka však já ti taky neříkám, abys jí na to nereagovala ;)
Další šťourání se v tom je za mě zbytečné, protože dohady mezi uživatelkami jsou cílem těchto účelových diskuzí. Takže pěkný den.
Ano, přeháníš. Ať jede!
U nás by to bylo tak, že by se zeptal, jestli ten den už nemám něco v plánu já nebo jestli třeba nejsem v práci. Pokud bych mu neřekla nic, tak by jel. Ale rozhodně bych po něm nechtěla, aby se mě zeptal, jestli mu to vůbec dovolím.
Podle mě prehanis. My máme s mužem spoustu aktivit,kvůli kterým odjíždíme a termíny si oznamujeme. Jde jen o to,aby se někdo postaral o děti, ne o nějaké "dovolení " .Teď už jsou dcery velké,takže neřešíme ani je.
@marisa88 My se neptáme teda. Spíš se zeptám zda tam něco nemá, potřebujeme se domluvit kvůli malé. Ale pokud je to dost dopředu, tak normálně by mi manžel řekl, že ho pozvali, a že se tam bude spát a já bych třeba řekla, jestli tam po osmi letech bude někoho znát a už ho vidím, jak říká a joo.. a žhaví telefon bývalým kolegům, kdo jede taky a hodinu o něm nevím 🤣a pak abych mu to ještě týden před musela připomenout. Takhle to funguje u nás. A jsme v pohodě.

Tak nikdo nevíme, jak to doma máte. Jak komunikujeme běžně, jak trávíte víkendy, jestli máte péči vyžadující děti...
Já osobně bych s tím problém měla pouze v případě, že bych v tom termínu už měla něco já (kvůli hlídání) nebo celá rodina. Jinak konzultovat nic nemusí.