Přítel mě nechce zahrnout do vztahu se svými dětmi
Ahoj holky, s přítelem čekáme miminko, zanedlouho se má narodit. S bývalou má dvě děti(8 a 4). Děti mi nevadí, věděla jsem že do toho vztahu jdu s tím že je má. K mému problému, jezdi je navštěvovat, bere si je ven na hriště do cukrárny apod. Pořád čekám jestli mě někdy vezme sebou, přece už by měli vedet že má někoho noveho a že budou mit sourozence nevlastního, strasně mě to mrzí. Pořád říká, jak si mě chce vzít a jak se těší na naše mimi, ale nechápu proč teda jestě neudelal tento krok. Říkala jsem mu to už, že by bylo asi na čase to nějak zkloubit, že mužeme vsichni spolu chodit ven, muzou chodit k nam aji na noc, ale prostě pořád nic. nevím co si o tom myslet. Začínám si pomalu myslet ze tam nejezdi jen za detmi ale aji za ni, nebo ja uz fakt nevim. Další vec, rikala jsem mu že by mi vadilo kdyby chodil k nim domu, ze si to nepreju, at si je vezme, ven tady, kamkoliv ale tam proste at nechodi a netravi cas tam v te domacnosti. No dneska mi oznamil ze tam jede a bude tam doma cele dopoledne s nema. Příjde mi to divné, že me takhle od toho vylucuje, prestoze ja mám zajem to nejak zkloubit. co si o tom myslite, snad ani nevím na co se ptam, proste nevim co si o tom myslet. Děkuji za nazory.
@andelka mají dohodu, tak si je bere jak je čas. Není to pravidelne. Jak se rozešli bydlel u známého, jak jsme se dali dohromady přestěhoval se ke me. S bývalou byl 8 let, před 2 lety se rozešli a my se seznámili hned potom. Ještě abych upresnila nerozešli se kvůli me měli špatný vztah a seznámili jsme se až po jejich rozchodu. Myslím si to samé co píšeš, uz nevím jak mu říct ze chci fungovat nějak spolecne, přijdu si v tomhle úplně odstrcena. Nechápu proc to nechce nějak skloubit. Ještě jak mluví o svatbě a velké společné budoucnosti, tak mi to vůbec nepřijde ze to mysli vazne. Říkala jsem mu to několikrát a už nevím jak to řešit ale takhle to přece dal nejde.
Áno, je to veľmi veľmi divne....mm ma so synom zoznámil pár týždňov po našom zoznámení, nikdy nechodil k exke na dlhšie ako ho vyzdvihnúť a vrátiť...chce to podľa mňa dôkladný rozhovor, nech ti vyklopí, či sa za teba a vaše budúce dieťa hanbi, či sa boji reakcie detí, či váš vzťah berie dosť vážne a ako perspektívny, či chodi za exkou atd.
Já to zažila z druhé strany. Jako dítě. Naši se rozvedli, táta měl jinou partnerku a trvalo taky dost dlouho, než nám jí ukázal. My o ní věděli, ale představil nás až za dlouho. Myslím, že nám to nechtěl dělat ještě těžší (když už rozvod nás asi nějak zasáhnul). Myslím, že všechno má svůj čas a vůbec v tom nemusí být nic špatného. Může se bát o reakci dětí, o změně jejjich vztahu k němu...nebo toho, jak budou reagovat na tebe, jak se k tobě budou chovat (třeba by děti rády viděly mámu a tátu pohromadě a další osoba nebude žádaná...)... Určitě je tam plno důvodů k opatrnosti... já bych se ho přímo takto zeptala. Jak to vidí, jaké má důvody, čeho se případně bojí.....
To,že chodí k nim domů je v podstatě taky logické- když děti neznají tebe, těžko je vezme k tobě domů a vídat svoje vlastní děti jenom chvilku venku, kde se pořádně nepomazlíte atd... to je těžké, chtít něco takového po rodiči....
@bajajus já bych pochopila, že zajde k ní a dá si kafe.....ale s tím,že ona o tobě a vašem miminku ví a vědí to i děti.....
Na mě to dělá dojem,že původní rodina nic netuší....že jim nechce ublížit. Neznamená to,že tebe nemiluje....nebo nechce atd....jen se cítí divné vůči ním...má je rad a je rad, že vycházejí.....miminko vaše bylo plánované??? ze jste se oba rozhodli ??? Nebo prislo nahodou???
Byvala má právě přítele takže vedi ze mama a táta uz nejsou spolu, on jim vylozene nechce představit me. Byvala samozřejmě ví o me a ze budeme mít dítě. Taky jsem mu říkala ať nechodí tam klidně ať si je vezme tady a já odejdu aby tu mohl byt s nema sám. Hlavně se mi nelíbí ze by mel trávit čas tam.
@lubinkova
@shine2015 mimco bylo plánované, samozřejmě byvala se na to netvarila ze začátku nejspíš zarlila ze si založil novou rodinu, dělala aji dost problémy, me psala ruzne hlouposti a scenky. Ale jelikož uz má přítele je klid, tak bych prave čekala ze už se tady zmeni to ze mě poznají deti a já je.
Myslím že se bojí,že není připravený té situaci čelit. Což ano,vyčkávat by se dalo,pokud byste spolu už nebydleli a hlavně nečekali dítě. Tím jak se chová dává dětem naději,falešnou, že je pořád jen jejich,že se k sobě třeba vrátí. Což už nelze. Neměl by tě a vaše společné dítě už držet stranou.
To jako jednoho dne přijde a řekne,že má novou ženu,a k tomu i třeba roční dítě.. Děti si spocitaji že jim lhal,neříkal co měli už vědět a postavil je před hotovou věc,několik věcí najednou.
@bajajus no.... jestli žárlila a dělala scény, tak se dost nabízí, že tě pomlouvala před dětma. Je to nepěkné, tahat do sporů děti, ale i tak se to většinu děje, když jsou ženy nešťastné, zhrzené, ublížené- kopou kolem sebe a moc nepřemýšlí, snaží se pomstít, ublížit (a vůbec to nemusí být zlé, nebo hysterické ženy... co jsem tak v životě zažila, takhle ujede velké množství žen...jakoby v afektu...). Něco takového se právě dělo i u nás, o to bylo pro tátu těžší, aby nám přítelkyni představil. Ono to fakt není lehké.... (pro nikoho, ani pro jeho bejvalku... a už vůbec ne pro děti..). Opravdu si o tom zkus úplně na rovinu promluvit. Otevřeně. Říct mu, že tě to trápí- ale snaž se nedělat scény a nevydírat ("když budeš trávit čas s dětma u ní, bude mě to hrozně bolet.."). Prostě si jen promluvit a říct svůj postoj. Třeba se leccos vyjasní.. 🙂
Jo,kafe a popovidani je OK,u nás je to z obou stran. A nikdo nezarli, není důvod. Nicméně to srovnání se pár měsíců trvalo. A hlavně dítě to poznalo snad samo,nebo něco zaslechlo.. tajeni by neprošlo.
Právě že ja svatbu vubec neplanovala, ani moc nechtela, proto me zarazi jak on porad o ni mluvi, planuje a na druhou strane me takhle odstrkuje. Má synka a dceru, my budeme mít kluka, vím že se na nase mimco tesi, porad si povida s briskem, pusinkuje nakupuje vybavicku. Nijak ani nechci aby se stalo to ze by nemel deti vídat nebo abych mu davala na výber, to samozrejme ne, ba naopak, už nekolikrat jsem mu říkala že mi nebude vadit ze je privede tady, budou tady na noc, nebo at si je vezme tady a ja klidne pujdu treba na den k mamce, kdyz me jeste nechce predstavit, ale už je to dlouha doba, budou to pomalu dva roky a beze zmeny. ja sama vyrustala bez otce a takhle bych to rozhodne nechtela aby to zazivali i tyto deti. O kafe taky nejde z me strany, ja sama mam z bývalim dlouholetym pritelem velmi pekny vztah (sice nemame deti) ale radi si spolu popovidame a je vsechno v pohode, on to tak s byvalou prave nema, co odtamtud prijede je vytoceny a nadava na ni, co zase mluvila. uz jsme se nekolikrat bavili ze doufame ze se to urovna ona dostane rozum a prestane byt zakerna mrcha s prominutí,, ze prece spolu maji deti, tak by bylo vhodne mit pekne vztahy. No asi ji to porad stve ze bude mit novou rodinu, i kdyz ten konec vztahu nastal z jeji strany, on se to snazil urovnat kvuli detem ona uz nechtela. Holky dekuji za rady, jak jsem rikala uz jsem mu ty veci rikala ze bych byla rada aby jsme to nejak dali vsichni dohromady(my a jeho deti). Ale tentokrat se nenecham odbít a musíme dojít k nějakému řešení a já bych rada vysvetlení proc jeste nenastala změna.
Tak jeste jednou dekuji holky🙂
@bajajus Mě z toho přijde, co jsi teď napsala, že to aby se z tebou jeho děti nevídaly mu nakázala bývalka. A on nechce mít problémy u ní, když je stejně pořád s něčím nespokojená a pořád ho s něčím "prudí". Určití chlapi se prostě některých ženských bojí víc, než těch hodnějších, přesto, že tebe miluje.
Znám to od svého manžela, jaký má vítr z bývalé manželky a jak má sevřený zadek a to už mají děti velké (co ona řekne, jak to bude s dětmi, tak si netroufá odporovat), kdyžto ze mě tolik ne, protože jsem tolerantnější 🙂
@bajajus mozna to i zkusil a reakce byla takova, ze se radeji jiz nepokousi. Soudim dle situace v manzelove rodine, kde se rozpadlo manzelstvi jeho rodicu a muzu ti rict, ze to trvalo pres 7 let, nez byly deti ochotne v pritomnosti macechy nejaky cas travit a to se ona drzela tak bokem, ze uz to vic ani neslo...z jeji strany nedelala vubec nic, co by se proti ni dalo pouzit a stejne...vedely o vztahu, vedely, kdo je, ale nemely zajem se s ni jakkoliv stykat a dokonce se demonstraticne zvedly a odesly z restaurace, kdyz ji treba tchan chtel propasovat na veceri s detmi atd...tchan se snazil, jak blazen a veci to jen skodilo, kdyby to nechal byt, nemuselo to trvat 7 let, ale treba polovinu casu. Mmch, nemelo to s tchyni vubec co delat, nepostavala nikoho proti nikomu, prave naopak..ono je to nekdy lehci to svest na ex, kdyz veci nejdou tak, jak by si clovek predstavoval. Pokud deti o tobe vedi a o miminku, tak bych v jejich veku predpokladala, ze te budou chtit poznat...nebo se naopak vyjadri, ze od tebe chteji byt co nejdale.
Fundamentalni je zjistit, zda o tobe vedi...pokud ano a nejevi znamky toho, ze by te rady poznaly, tak si myslim, ze je jasne, ze o to samy nemaji zajem a tvuj pritel jen nevi, jak ti to rict. A zcela uprimne, tlacit to pres zavit by bylo to nejhorsi, co byste oba mohli udelat. Nechala bych to v tom pripade byt a byla pripravena k vstricnemu kroku a gestu...az o me bude nekdo stat.
@melodygirl vidís to me nenapadlo, na to se ho zeptam, jestli to ona nechce aby se deti stykali se mnou, a taky si myslim ze ma prave z ni trochu vítr, taky podle toho jaky meli vztah ze ona byla ten chlap v te rodine spis.
@nonnni prave že o me ani miminku deti vubec nevi, nevi ze ma tata novou prítelkyni. Jeste jak byvala nemela pritele nechavala jsem to tak, ale ted ma prave ona pritele a s detmi travi spolu cas, pritel ríkal ze mu deti rikali kde byli s mamou a strejdou na vylete apod. tak bych prave už cekala taky to, ze kdyz ma jejich mama nekoho tak ze by mohli vedet taky o me. ona jim prej taky nerekla ze tata nekoho ma. takze vubec nic nevi.
@denny78 miminko bylo planovane 🙂
nevím jestli je to temi hormony nebo čím ale už si zacinam konstruovat ruzne zavery z toho, bojím se ze to chce nejak urovnat tam a opustit nas a vratit se k nim. kdyz tam jezdi tak jestli tam netravi cas aji s ex jako spokojena rodinka. hrozne me to mrzi, kdyby mi to aspon nejak vysvetlil, doufam ze jak to zitra budeme resit, konecne se dozvim proc to tak je.
@bajajus Ahoj, promiň, nechci se Tě nějak dotknout nebo Tě zranit a nejspíš je to všechno tak, jak napsaly holky nade mnou. Jen ještě přeci jen existuje jedna varianta, která tady nepadla, a tou je, že udržuje s bývalou vztah. No, bývalky bývají všelijak zákeřné, někteří muži se s tím neumí poprat a zabředávají do toho víc a víc (a nadávání na bývalou do toho schématu zapadá taky). S přítelem bych celou situaci probrala s tím, že jsi jeho nová životní partnerka, ať Tě laskavě respektuje včetně toho, že Tě seznámí s dětmi.
@nonnni jo to je prave to co mi porad lita v hlave, ty vsechny mozne varianty co tu psali holky, tak i to ze s ni neco stale ma nebo se k nim chce vratit. nebo je z ni tak podelany ze mu to zakazala a on se toho drzi.
Co se taky u nich ve vztahu stalo, pritel ma bratra ten ma deti, ale jeho bracha se hodne bavil a bavi jeste s jeho byvalou kterou mel predtim, ona to nemohla prekousnout a proste mu zakazala navstevovat bratra, tudiz se neznaji ani jejich deti(bratranci a sestrenice), to jsem byla opravdu hoodne prekvapena a zarazena ze tohle dopustil, jen kvuli toho ze zarlila na byvalou se kterou nema ani zadne zavazky. Takze jako ona musi byt hodne zvlastni clovek ta jeho ex, bych se ani nedivila kdyby s ni fakt neco udrzoval stale, musí mít hodne velky vliv na neho.
Ach jo, snad to už konecne vsechno vyklopi, tyhle spekulace a to ze porad nad tím tapu me uz celkem nici.
@bajajus kocko, ted tedy pozde bycha honit, kdyz mas chvili pred porodem, ale celkove je vhodne se zamyslet nad tim, ze je chlap v takovem vleku, az jde proti vlastni rodine.....to sice neco znaci o jeho ex (muze byt manipulativni), ale zejmena o tvem priteli (backora a ve vleku)...prusvih je, ze pokud je zahakly u ni (mentalne), tak ho jen tak neco nepredela a tezko si budes vydobijet privotni pozici v jeho zivote (myslim ted proti ex, ne jeho deti)...chce to fakt promluvit si a rozklicovat to...a moc bych ho nesetrila.
osobně bych si přítele promluvila, jak tvé těhotenství prezentoval dětem, že pokud to nevědí, tak je nejvyšší čas to říct, protože ono to bude vypadat hodně blbě, pak představovat nevlastního sourozence v roce, dvou, třech letech...no u vidíš, jak se to vyvrbí dále, osobně trvej na tom, že ty také bys měla být konečně představena a měli byste společně trávit čas, pokud je problém bývalá, tak to z něj vypadne...každopádně tohle bych řešila předtím, než si s takovým chlapem pořídím dítě, nevíš co v tom je a za chvíli rodíš, jako mít chlapa ve vleku bývalé rodiny nebo bývalé ženy je pak opravdu jen za trest, ono taky z toho může vyplynout, že tebe si zařídil, protože se sním rozvedla žena, ale ona je pro něj ta nej a vždy bude, nevím no, je to celkem prekérka...
@marcicek84 to jsem s nim prave resila na zacatku vztahu, ptala jsem se ho primo jestli je moznost ze se vrati ke sve rodine, jestli teda by chtel atd. a to mi rikal ze urcite ne, ze to bylo už dlouho na nic, rezesli se vicekrat. snazil se to udrzet kvuli detem ale ze uz to proste neslo. snazim se s nim o tom mluvit jak to vidi ale zatím zadna odpoved, zitra si s nim sednu a proste neustoupim dokud mi to vsechno nevysvetli.
@shine2015 ja jsem svatbu moc nechtela a nebyli na to ani dostatecne fin. prostredky, uvazovalo se aji o snatku pripadne na urade ale to by mi rodina neodpustila, tak jsme se dohodli ze pozdeji.

A jak to mají s bývalou vyřešeno? Na dohodu nebo soudně? Nemívá děti na víkendy vůbec? Logicky bych očekávala, že k němu děti jezdí na víkendy, tudíž od chvíle, kdy byste spolu začali bydlet, by se seznamovali i s tebou. Vzhledem k tomu, že spolu čekáte dítě, nejsi jen tak nějaká nová přítelkyně, ale životní partnerka. Navíc která jim porodí nevlastního sourozence. Jak jim to chce říct? Kdy? Neměli by k tomu přijít náhodou, už k hotovému..mám další dítě a tečka. Bude trvat než se s tím srovnají, ty v sestinedělí, pro něj další závazky, změny, požadavky..Přijde mi,že se pořád neodpoutal od bývalé rodiny, že neumí udělat čáru a začít fungovat nově, podle změněné situace. Bude mít děti ze dvou vztahů a je potřeba, abyste se sladili.
Jak dlouho jsou s ex od sebe? Jak dlouho jste spolu vy?
Chápu tě, taky by mě to mrzelo. Jakoby tě držel mimo, nebral tě vážně...asi se s tím ještě nevypořádal.Chce to čas, ale nemůže před tím utíkat.