icon

Rozbít rodinu?

2. pro 2020

Ahoj holky, jaký byl váš důvod k “rozbití” rodiny?

Já zatím zůstávám ve vztahu, ve kterým nejsem spokojená, z jednoho prostého důvodu = nemám peníze.

Průběžně si hledám pronájem, abych měla přehled. Také jsem si založila jspořící účet, na který si posílám 1000kč měsíčně a zbytek, co mi po novém rodičáku zbylo. Mám tam cca 25 tisíc, partner o tomto účtu neví. Dodělala jsem si vyšší školu, v zaměstnání budu mít tak 20-25 tisíc čistého + alimenty. Mů plán je, vydržet to ještě půl roku, než dám malého do školky a pak prchnout. Vydržela jaem to doteď (3 roky) vydržim to i o chvilku dýl. Nechci odejít bez žádný h našetřených financí. K rodičům bych mohla, ale nechci je obtěžovat, mám ještě mladší sourozence. Tak to bychom měli finance, vím že jakmile nastoupim do práce, tak to zvládnu. Budu brát třeba 20k, 11 dám za pronájem, pak budu mít přídavky na dítě, alimenty = k těm 9 tisícům třeba 5 navrh. Zaplatim školkovné 1300 a zbyde mi třeba 12 na dva lidi, to není zlé. 3 měsíce mi ještě bude chodit rodičák a ten si budu schovávat jako rezervu. Myslíte, že se to dá zvládnout? Samozřejmě chci ještě něco ušetřit protože musim koupit lednici a pračku, mikrovlnku, třeba nějaký nábytek... je toho dost, ale něco mám a na bazarech se dá koupit za pěkné peníze lecos.

A teď ten důvod. Jaký byl u vás?

Můj partner o nás nejeví extra zájem. K Vánocům nakoupí drahé dárky, ale to je tka vše. Synovi budou 2 roky, ani jednou nebyl s tátou sám na hřišti nebo na procházce. Doma s ničim nepomůže, ještě dělá bordel. Celý dny je jen na mobilu nebo počítači se sluchátkama na uších. Večery trávíme tak, že on hraje a já tupě čumim na televizi než jdu spát. Nepovídáme si, nespíme spolu - max 2x do měsíce. Když chci podniknout výlet, tak nechce, protože proč by někam chodil. Dokáže mě třeba 3 dny ignorovat bez jakéhokoliv důvodu. Bydlíme v jedné místnosti, větší prej není potřeba, syn je stále v miminkovské postýlce. Je toho tolik co bych hctěla napsat, ale bojim se, že kdyby na to narazil, tak by to poznal...

Kdybychom se rozešli, jen by se mi ulevilo, synovi se stejně nevěnuje, chrápe třeba do jedný odpoledne a pak čumí na filmy.

Prostě jsem se chtěla vypsat a utvrdit se, že je to taky důvod k rozchodu. Nikdy na mě nevztáhl ruku, to ne, ale tohle žití nežití je taky hrozný. Dřív takový nebyl. Chodili jsme na výlety, procházky, pak se narodil syn a obrátil o 180 stupňů.

Promiňte za anonym, nechci aby na mě přišli.

meronym
2. pro 2020

Duvody mate padne, postup rozmysleny, drzim vam palce ✊

autor
2. pro 2020

@meronym děkuji. Tím, že z jeho strany nehrozí žádné nebezpečí, tak v klidu ještě něco našetřim, abych měla aspoň nějaký standart do začátku. Nechci s horkou hlavou odejít teď, když nebudu mít ani na jídlo. A bez televize se žít dá. 🤷🏻‍♀️

areh
2. pro 2020

Chápu,jak se cítíš. Asi si to s ním už rozebírala, co ti vadí, že? Pokud není ochotný se rodině trochou přizpůsobit, tak si odchodem určitě polepšíte. S financema, které jsi napsala se dá využít úplně v pohodě a ještě něco našetřit, což je fajn. Držím palce 🍀

neomenia
2. pro 2020

Ahoj, chápu. Máš to dobře rozmyslene. Plat budeš mit dobrý na to, abys uzivila sebe a 1 dítě. Jen bych si nebyla tal 100% jistá těmi alimenty, jestli nebude tvůj partner dělat potíže. Třeba ma stabilní práci a ma peníze, ale bohužel v okolí a i tady namk je dost a dost případů, kdy expartner alimenty neplatí, maminky se soudí, ale soudy trvaji roky a ty ženy to celou dobu tahnou e svého. Tak jenom jako varování.... Odecti si raději tech 5000 tis. Myslím ale, že i tak se da vyzit, budete mít 7000 na oba, to ještě jde, když se uskromnite.

marcicek84
2. pro 2020

narození dítěte je vždy zkouška vztahu, ale ve tvém textu je tolik otazníků...rozebírala jsi s ním co ti vadí a že pokud něco nezmění, že to chceš ukončit? proč nechce jít do většího bytu, jde o finance? a jinak co se týče tvého plánu, ten je docela dobrý, promyšlený, jen by bylo fajn mít hlídaní, na začátku školky jsou ty děti pořád na hromadě, tak na to ve svých úvahách mysli...

gambrinkax
2. pro 2020

To samé jsem měla já ...po narození dcery úplně bez zájmu..jak o ní tak o mě. Věčné vysedávání u PC hrani her atd. Nikdy s námi nikam nešel a vyloženě jsem se musela prosit aby vůbec s holkou někam šel. Co se týkalo sexu tak taky jako u tebe. Sama jsem čekala na chvíli kdy ho pošlu do háje , ale drželi mě finance. V podstatě jsme žili jen jako spolubydlící a ne jako rodina. 8 let sem takhle žila a pak sem si řekla dost. Už sem nechtěla takhle dál žít , ač jsem se snažila sebevíc rodinu udržet pohromadě tak to nešlo.o všechno se prosit a pořád na něco čekat jestli se to změní. Chtěla jsem od života něco jiného ne jen kvůli sobě ale hlavně kvůli dceři, věděla jsem ,že si zaslouží lepší ho tátu než je biologický. Jeden den jsem si vyjela abych si pročistila hlavu a vše si urovnala. A ten den byl osudný...poznala sem úžasnýho chlapa. A to byl moment který mi otevřel oči. Za týden sem vztah ukončila. A můžu říct že jsem udělala dobře . Už přes 4 roky jsem šťastná a ne jen já , ale hlavně dcera ...mého manžela miluje a vzala ho za tátu respektive hned , bere ji jako vlastní a opravdu žijeme jako rodina. Moje rada ?....nad ničím nepremyslej a na nic nečekej. Nezmění se to. Na to aby se to změnilo a ty si bylo s malým znovu šťastná musíš udělat první krok ty. Držím ti pěsti ať to vše zvládneš a jsi taky šťastná v nové etapě života😉

autor
2. pro 2020

@areh on nemluví, když chci něco rozebírat, tak se naštve, opije a víc ho nezajímá. Bohužel, nemám ani jak vztah zachránit. Nic neplánuje do budoucna, nic nechce zažít, o syna se vůbec nezajímá... nemám vlastně, krom financí, vůbec důvod zůstávat.

autor
2. pro 2020

@marcicek84 mluvot se snažím, nechce. Už jsem to vzdala. Jednou mi řekl, že kdybychom se rozešli, tak to pro něj není žádná změna.

autor
2. pro 2020

@neomenia on si nedovolí neplatit, 1. By mu rozbila držku jeho matka, zažila si to samé no a 2. Bych ho nahlásila, je v registru dlužníků. A taky bych mu malého nedávala a to by zas vyjela jeho matka.

autor
2. pro 2020

@neomenia ale jasný, nepočítám s tím na 100%

autor
2. pro 2020

@marcicek84 proč nechce do většího bytu? Protože údajně šetříme na vlastní bydlení = zaplatíme to málo co tady platíme. Ve většíˇ bychom platili o 10 tisíc víc, to už je za 3 měsíce nový telefon. Peníze na to máme, ale on to nechce vrážet. Nechce hypotéku, nejlépe, abychom v jedné místnosti žili celý život.

autor
2. pro 2020

@gambrinkax děkuji. 🙂 já doufám v to samé, že když jsem si to tady s nim vytrpěla, to nejlepší mi dal, tak pujdu dál a potkám někoho, kdo nás bude mít opravdu rád

autor
2. pro 2020

@marcicek84 jo a hlídání mám, moji rodiče se mohou v práci střídat a tchýně je na směny, když bude mít volno, tak pohlídá

elencze
2. pro 2020

ahoj, jen bych ještě napsala, že je třeba počítat s kaucí, jeden až dva nájmy v pronájmu a často i poplatek RK. Takže těch našetřených 25 tisíc nemusí ani stačit, to máš 3x nájem 36 tisíc jen to hvízdne, plus platíš první nájem předem a jsi skoro na 50 000.

marcicek84
2. pro 2020

Anonymni - tak to pak asi moc smyslu nema,kdyz to nechce resit,mozna bych mu jeste navrhla poradnu jako posledni navrh a dosetrila penize,jinak to vymyslene mas,tak myslim,ze te tam nic nedrzi bydleni je skoda,proroze muze si vzit uver jen na rozdil toho co mu chybi,takhle nemusi dosetrit nikdy,jit jen do vetsiho podnajmu opravdu reseni neni...

autor
2. pro 2020

@elencze hledám podle ceny, to je jasné. Nájemné 9 tisíc, kauce jeden nájem a provize 10k. Ještě bych se vešla. Každopádně ještě něco ušetřim. 🙂

autor
2. pro 2020

@marcicek84 jemu ale nic nedaj a hlavně si pujčivat nechce

gruyerre
2. pro 2020

Máš to dobře vymyšlené a myslím si, že peněz budete mít dost. Držím palce, ať jde vše hladce.

srdicko123456789
3. pro 2020

Držím ti palce já se taky na to chystám nebo už nevydržim s ním je to ma#or🤬

autor
3. pro 2020

Od pondělí mne i dítě ignoruje, chodí kolem nás jakobychoˇ nebyli. Dnes se dítě vztekalo, klasika, on vybuchnul, začal sprostě nadávat a odešel kamsi. Ani nevim jestli na to nervy mám, čekat ještě půl roku

stopobezite
26. pro 2020

Řeším si v sobe to stejné...finance...u mě tedy je to složitější, ze pracuji pro manžela, cele roky jsrm mu pomahala a makala pro něj, takze musím v teto divne dobe korony hledat práci jinde a uz vim ze to není sranda. Deti mam 2, uz větší a take s větší finanční náročností a velice se bojim odchodu do pronajmu. Moje deti jsou zvyklé v domecku na vsi, 8 km od krajskeho mesta a ja je budu muset odtahnout pryč..plácam se v tom jak....
Vam.moc drzim pěsti. Mam to takhle podobně, musim mít vše rozmyšleno a připraveno v hlavě, abych se odhodlala. Proste kompletní plán.

karkulka63
26. pro 2020

To je hrůza. Držím palce, samotným vám bude lépe 🍀