Jak rychle získat peníze na splátku kauce?
Dobrý den, jsem máma tři krásných děti. Jedno z nich mám mentálně postižené, je to autista s těžkou mentální retardací , opožděným vývojem, svalovou distrofii a dalšími diagnózy.
Naskytla se mi bohužel tíživá situace ,kterou nevím ,jak řešit . Museli jsme se přestěhovat ,protože bývalá majitelka bytu chce prodat byt a tak jsem sehnala jiny pronájem s tím že kauce byla na splátky . Bohužel , kvůli dovoleným na úřadě a nedostatku úředníků se mi péče opozdí nejspíš tak, že dorazí až na konci měsíce,a já dnes musím zaplatit poslední splatku 4000,- na tu kauci , jinak se můžu opět přestěhovat . Rodina nepomůže,protože sama nemá, známí utratili za dovolené a mop jsem žádala ale bylo mi zamítnuto. Už nevím kde se obrátit tak ,abych to ještě dnes nejpozději zítra ráno měla zaplacené. Můžete prosím poradit , kde tak na rychlo toto sehnat?
Děkuji mnohokrát 🙏
Obrátit se na otce dětí, jeho rodiče, jeho sourozence, atd. I to jsou příbuzní dětí.
@miryp to jsem zkoušela .
Vždy nám pomohla jeho babička co ho vychovávala , ale už je dva roky po smrti . Prost je to taková situace ,kdy už nevim na koho se obrátit ,protože vše jsem zkusila. Hmotná nouze nepřipadá v úvahu protože se pořád bere jako společně posuzována osoba .
Vždy nám pomohla jeho babička co ho vychovávala , ale už je dva roky po smrti . Prost je to taková situace ,kdy už nevim na koho se obrátit ,protože vše jsem zkusila. Hmotná nouze nepřipadá v úvahu protože se pořád bere jako společně posuzována osoba .
@dannny94 S majitelem si mluvila? Nelze se domluvit? Situaci vysvetlit a poprosit o seckani? Kdyz ti kývl na splátky s kauci tak je ocividne vstricny. Do konce mesice je par dnu, to uz zas takova katastrofa nebude. Dulezite je ale jednat, nemlcet.
@dannny94 S majitelem si mluvila? Nelze se domluvit? Situaci vysvetlit a poprosit o seckani? Kdyz ti kývl na splátky s kauci tak je ocividne vstricny. Do konce mesice je par dnu, to uz zas takova katastrofa nebude. Dulezite je ale jednat, nemlcet.
@klpoiu mluvila a právě tuhle poslední splatku by potřeboval , snažila jsem se to oddálit o měsíc ,ale bohužel to nejde. Řekl, že alespoň polovinu z toho, tudíž 2000,- Kč, ale ani to bohužel nemam. Na úctě mi zůstalo po zaplacení všeho 800,- do té doby ,než přijde péče na malého .
Do zastavárny něco hodit v této situaci nemám ani co dát .
@klpoiu mluvila a právě tuhle poslední splatku by potřeboval , snažila jsem se to oddálit o měsíc ,ale bohužel to nejde. Řekl, že alespoň polovinu z toho, tudíž 2000,- Kč, ale ani to bohužel nemam. Na úctě mi zůstalo po zaplacení všeho 800,- do té doby ,než přijde péče na malého .
@dannny94 Vyzkousej InBank. Ale je tam minimum 20000. Zbytek muzes obratem dat jako mimoradnou splatku. Ale pujcovat si je cesta do pekel.
@dannny94 ale otec po smrti není, ne? A ten má zákonnou vyživovací povinnost k dětem. Tudíž se obrať na něj, protože skutečně neexistuje žádná organizace, které bys dnes napsala a ta ti bez dalšího vydala 4000 Kč.
@dannny94 ale otec po smrti není, ne? A ten má zákonnou vyživovací povinnost k dětem. Tudíž se obrať na něj, protože skutečně neexistuje žádná organizace, které bys dnes napsala a ta ti bez dalšího vydala 4000 Kč.
@miryp platí 500 měsíčně a tím to pro něj zmrzlo . Takže téhle povinnosti se nevyhýbá
@dannny94 Ale jako prvni bych se obratila na otce ditete.
@dannny94 Vyzkousej InBank. Ale je tam minimum 20000. Zbytek muzes obratem dat jako mimoradnou splatku. Ale pujcovat si je cesta do pekel.
@klpoiu právě, takto půjčovat si nechci, navíc jsem bez práce přes léto ,takže nevím,zda by mi něco někdo půjčil . A 20.000 pak najednou nemohu zaplatit, co mohu je 5000,- dát najednou z pece ,ale to je fakt maximum
@klpoiu právě, takto půjčovat si nechci, navíc jsem bez práce přes léto ,takže nevím,zda by mi něco někdo půjčil . A 20.000 pak najednou nemohu zaplatit, co mohu je 5000,- dát najednou z pece ,ale to je fakt maximum
@dannny94 Je to klasická banka, klasické splatky. Ne jako ty kde to musis uhradit do mesice. A pujcuji i treba na rodicaku.
500 alimenty je opravdu směšné. 🤨
@klpoiu rodicak nemám , mám jen přídavky , péče je vlastně psaná na malého . Takže pochybuji ,že by mi půjčili. 🙏
@dannny94 Vyzkousej, i pece je tvuj prijem. Si pecujici osoba. Vic poradit nedokazu. Ale asi nepocitej s tim, ze se tu nekdo nabidne ti pujcit. Clovek,ktery ma čerstve založený profil nebudi moc duvery. Bohuzel.🫣
@klpoiu vím ,že mi řekne, že buď nemá, nebo má svoje placení , on je v insolvenci takže mu zbývá minimum a už tak dává 500 na alimenty .
@dannny94 nezlob se, alimenty se nepriznavaji uplne velke, ale ze ti plati 500,- na 3 deti nezni duveryhodne. Jestli jste se na tom jen domluvili a tys mu na to kyvla, tak to proste musis resit a on musi platit primerene. Jestli je otec jen jednoho z deti, tak jsou tam jeste dalsi... Nemuzes cekat ze to za tebe bude resit cizi okoli a spokojit se s tim, ze po otci nic nechces
Jinak s touto castkou ti pomuze nejlepe tvoje banka a k uctu sjednat kontokorent. Na takhle minimalni castku to pujde i online
@dannny94 Vyzkousej, i pece je tvuj prijem. Si pecujici osoba. Vic poradit nedokazu. Ale asi nepocitej s tim, ze se tu nekdo nabidne ti pujcit. Clovek,ktery ma čerstve založený profil nebudi moc duvery. Bohuzel.🫣
@klpoiu tomu samozřejmě rozumím 🙏 zkusila jsem , a čekám, ale pochybuju že to schválí . Jsem úplně bezradná. sama nemám zkušenosti s "prosikem " ,samozřejmě nemám vůbec problém se nějak prokázat, popovídat si i osobně nebo po telefonu 🙏 slovní hlavně proto ,o nějakou radu kde vzít a nekrást 🙏🤍
Výživné 500 Kč na kolik dětí? To je málo i na jedno. Jak staré jsou děti?
@dannny94 nezlob se, alimenty se nepriznavaji uplne velke, ale ze ti plati 500,- na 3 deti nezni duveryhodne. Jestli jste se na tom jen domluvili a tys mu na to kyvla, tak to proste musis resit a on musi platit primerene. Jestli je otec jen jednoho z deti, tak jsou tam jeste dalsi... Nemuzes cekat ze to za tebe bude resit cizi okoli a spokojit se s tim, ze po otci nic nechces
Jinak s touto castkou ti pomuze nejlepe tvoje banka a k uctu sjednat kontokorent. Na takhle minimalni castku to pujde i online
@tereza0111 500 mám na jedno dítě , a všechny mám s jedním člověkem . Každopádně jsem to řešila na ospod , a vzhledem k jeho najemnemu a jeho platu udržby , tak můžu být ráda aspoň za to
@dannny94 hele podívej se, jinou možnost, než že požádáš pronajímatele o posečkání, popř. že se obrátíš na příbuzné a otce dětí, nemáš. Pokud sis založila účet na MK s tím, že se ti tady hromadně složíme, tak to byl mylný předpoklad. To tu v posledních měsících zkoušelo vícero lidí a neuspěli...
@dannny94 hele podívej se, jinou možnost, než že požádáš pronajímatele o posečkání, popř. že se obrátíš na příbuzné a otce dětí, nemáš. Pokud sis založila účet na MK s tím, že se ti tady hromadně složíme, tak to byl mylný předpoklad. To tu v posledních měsících zkoušelo vícero lidí a neuspěli...
@miryp tak to se velmi omlouvám ,zda to takhle vidíš, opravdu to není záměr , snažila jsem poprosit o radu s tím, kde by nejlépe do 24 hodin alespoň nějaká organizace pomohla,protože s tímhle se setkávám prvně . Myslím ,že není důvod se chovat arogantně . Já to nijak zlé nemyslím 👌🏽
@miryp a setkání i obepisovani rodiny a známých už jsem zkoušela, jak výše píšu . 🙂
@miryp tak to se velmi omlouvám ,zda to takhle vidíš, opravdu to není záměr , snažila jsem poprosit o radu s tím, kde by nejlépe do 24 hodin alespoň nějaká organizace pomohla,protože s tímhle se setkávám prvně . Myslím ,že není důvod se chovat arogantně . Já to nijak zlé nemyslím 👌🏽
@dannny94 píšeš o své rodině, děti mají i druhou větev rodiny. A nepleť si upřímnost s arogancí. Já myslím, že nejsem jediná, kdo to takto vnímá, jen jsem jediná, kdo ti to napsal.
@dannny94 píšeš o své rodině, děti mají i druhou větev rodiny. A nepleť si upřímnost s arogancí. Já myslím, že nejsem jediná, kdo to takto vnímá, jen jsem jediná, kdo ti to napsal.
@miryp nepletu si to ,ale vzhledem k tomu ,jak to podáváš mi to prostě takto přijde . Promiň,to je zas můj pohled. Já tu nežádám Vás o peníze 🙂👌🏽
@ai30 bohužel, dovolene , nebo velké výdaje 🤷🏽♀️🙂 ale to bude mít asi každý ,proto se ptám na nějakou organizací. Já beru jen dobrého anděla na malého, ale to bude až začátkem srpna
@dannny94 Praveze ne kazdy, lidi, co jezdi na dovolenou, obvykle maji moznost postradat na tyden 500Kc. Ale tezko radit, no :/ Jedina moznost je opravdu ten kontokorent, zadna charitativni organizace, kam ted prijdes a rovnou odejdes s hotovosti, neni.
@miryp nepletu si to ,ale vzhledem k tomu ,jak to podáváš mi to prostě takto přijde . Promiň,to je zas můj pohled. Já tu nežádám Vás o peníze 🙂👌🏽
@dannny94 ok, tak jsme si to vysvětlily...
V ostatním platí to, co už jsem psala - žádná neziskovka ti dnes ani zítra nezaplatí zbytek kauce, tak to prostě nefunguje. Takže spolkni hrdost a zavolej otci dětí s tím, že buď ti pomůže sehnat 4000 Kč, resp. 2000 Kč, nebo se o ty děti bude muset postarat sám, na ulici je nenecháš. Když máš na účtu 800 Kč, tak 500 Kč dáš ty, 1500 Kč zbývá. Tobě sice zbydou jen 300 Kč na účtu, ale materiální pomoc už seženeš lépe - potravinová banka, diecézní charita, swap v místě bydliště (oni tobě přebytky ze zahrady, ty jim pomoc na zahradě, umytí oken, atd.), atd. No a nebo se obrať na místní skupinu na fcb a nabídni své služby - mytí oken, žehlení, atd. za úplatu. Když vysvětlíš, že potřebuješ doplatit kauci, třeba někdo nějakou práci v místě bydliště najde...

Obrátit se na otce dětí, jeho rodiče, jeho sourozence, atd. I to jsou příbuzní dětí.