Mikrovlnná trouba s co nejmenší spotřebou, kde v Praze?
Žiji s rodiči a ti mají velmi vysoké nároky na úsporu energie (takže nejspíš můžu na troubu s grilem nebo horkovzdušnou zapomenout). Po vánocích bývají slevy, jenže já ani nevím jak mám skloubit potřebné parametry. Potřebuji poradit, kde v Praze sehnat něco samozřejmě cenově přijatelného, ale hlavně aby to mělo co nejmenší spotřebu (nějaké ty třídy a a nějaké plusy) - ale aby to nebylo tak drahé, že se ta úspora spotřeby nevyplatí. Vůbec se v tom nevyznám, u přítele jsem byla ráda, že jsem se naučila to zapnout (na rozmrazování si po letech netroufám), neodhadnu čas. Prosím o radu či zkušenost. Nevím jestli pro mne nebude lepší (než se zorientuji) něco levného s nízkou spotřebou, co umí jen ohřát a rozmrazit, nebo si mám radši počkat a ten cenový rozdíl není (úměrně funkcím) tak markantní. Děkuji zejména těm, kdo napíší své názory ještě dnes - v 10 hodin dopoledne už může být pozdě, možná se mi to nepodaří odložit (a lepší nějaký "zpožděný" dárek než žádný). Místo otázky jsem to dala do diskuze proto, že doufám, že dostanu "odklad" a stihnu si příslušné informace získat. Předem holky děkuji za případné rady, za chvíli si musím jít lehnout (spánkový dluh) a i když usnu dřív než se někdo ozve, může mi to pomoct při případném pozdějším rozhodování. Hezkou noc všem
Já teda asi moc nechápu otázku 😕 Nicméně mikrovlnku nejčastěji používám na klasický ohřev. Na rozmrazování také (má speciální funkci a maso se mi fakt neuvaří), gril víceméně nepoužívám. Mám ještě funkci Crisp a v té peču třeba perník nebo lité koláče (musí ale k tomu být speciální forma). Je to Whirpool, nicméně se obávám, že cenově bude pro tebe mimo.
@tlamycka Ahoj, my máme mikrovlnku s grilem a s programem na vaření a rozmrazování (na to musí být program, jak píše paní heduska), jinak se maso fakt spíš vaří. S odstupem času a po sběru informací bych do mikrovlnky neinvestovala víc jak patnáct stovek, - prostě pouze na ohřev, ale když fakt slyším, že zlikviduje naprosto všechno, tak mám sto chutí se jí zbavit, ale to zvyk - ohřívat jídla. Ale rozhodnutí je na Tobě. Akorát s digitálním displejem bych si pořídila opravdu v případě nouze, jedině mechaniku, když už
@magdalenax Proč ne? Já ho mám a funguje 6 let naprosto beze problémů 😕
@xpila Ale ji, proč ne, já Ti přece neříkám, že máš něco špatného. Abych byla upřímná, máme obě, ale ta jedna je uklizená. Koupili jsme ji jen z rozmaru, že se nám hodí do kuchyně, ale dělá si co chce...
@magdalenax Tak já vím, že nemám nic špatného 😀 Jen se ptám, proč bys ji nepořizovala, ne že mě máš o něčem ujišťovat 😉
@xpila protože si dělá co chce, bohužel
@magdalenax Tak máte nějaký šmejd, ale obecně se to fakt říct nedá. Já s ní nikdy žádný problém neměla.
@xpila Za prvé bych si šmejd nepořídila, za druhé, není to první výrobek od tohoto výrobce, co máme doma a jsem s ním nadmíru spokojená. Drž se svých slov, že se to obecně říct nedá....
@magdalenax Šmejdem jsem měla na mysli vadný kus, takže se držím toho, co jsem řekla, neboj.
@xpila Tak to jo, říkala jsem si, že mi ta reakce k Tobě nejde, považuji Tě za rozumnou ženskou
@magdalenax převažující názor, že jde zejména o ohřev je zřejmě rozumný. I v práci jsme vždy měli obyčejnou na ohřívání.
@xpila O té funkci Crisp jsem něco málo stihla dohledat na internetu. Ale nevím, zda by mi posloužila k mým účelům (sladké nepeču, jsem přes kuře s dobrou kůží, pizzu a různé slané rolky - a naši troubu mají, takže když si to připravím, upeče mi to máma, popravdě nemám s pečením v mikrovlnce žádnou zkušenost, u přítele mají obyčejnou a na pečení klasickou plynovou troubu - jenže nikdy se neudělá ta krásná křupavá kůže u kuřete).
A máme sraz v 10 v tržnici v Holešovicích, tam je Alza. Zatím jsem tam vždy nakupovala jen elektroniku typu ntb, skener, H-F, tiskárna apod., s věcmi do domácnosti nemám zkušenosti, nikdy jsem nebydlela sama, takže u našich mi v mé kuchyni postačil klasický vařič a remoska, ale teď z časových důvodů potřebuji mít možnost si uvařit ve velkém, zamrazit a postupně odebírat (ty dotazy ohledně grilu byly spíš zmlsané, abych nemusela pokaždé lézt za matkou, protože u přítele ta kůžička nikdy není křupavá a přitom to je na tom kuřeti to nejlepší).
Tak už je vyřešeno, děkuji holkám za názory, vzali jsme tu nejjednodušší. Na vaření mám vařič, na pečení remosku a kuře nebo pizzu mi upeče máma v troubě, není to každý den. 😀 Mějte se a díky
@tlamycka Ahoj, na téma zlatavá a křupavá kůžička jsme měly kdysi dávno v práci debatu. No a jedna kolegyně se nechala slyšet, že pokud chceme mít takto vypadající kuře, tak po upečení rozpálit troubu a kuře přelít trošičkou studené, až ledové vody a nechat ještě pár minut (tímto procesem mám na mysli tak 8 minut dohromady). Nezkoušela jsem to v plynové troubě, ale v elektrické. Názor druhé kolegyně byl takový, že ano, že to funguje, ale u těch opravdu levných kuřat z marketů a nejlépe v akci to v podstatě nejde (asi je to tím rychlým vykrmením). Já se ztotožňuji s oběma názory

Napisu svoji zkusenost. Gril jsem nikdy nepouzila, rozmrazovani taky ne, tim maso spis uvaris. My ji vyuzivame pouze na ohrev. A staci to. Mame Daewoo, je tmave cervena.Meli jeste snad bilou a cernou, presny typ ted nevim.