icon

Osoba pečující o dítě do 4 let

luca1601
24. dub 2016

Poradí mi prosím někdo, zda si zdravotní pojišťovna dokáže nějak ověřit, že dítě chodí do školky na víc než 4 hodiny?

gilotek
24. dub 2016

myslím, že jednoduše zavoláním do školky 🙂 Mají na školku kontakt, který se uvádí na pojišťovně při vyřízování, že o dítě pečujete.

nat
24. dub 2016

Myslim ze ne a mohu se zeptat proc zrovna zdrav pojistovna?

luca1601
autor
24. dub 2016

Kvuli zdravotnimu pojisteni, pokud budu hlasena jako osoba pecujuci..tak dite muze do skolky jen na 4 hodiny..tak me zajimalo..pokud tam bue cely den jestki se to pojistovna nejak dozvi nebo ne...
@nat

nat
24. dub 2016

Ja jsem se take shanela nejakem info na pojistovne protoze jsem ted tehotna rodicak chci na 3 roky ale pak chci byt doma dalsi 3 roky ale neupozornivaly me na to ze dite muze do skolky jen na par hodin

j.a.n.i
24. dub 2016

@gilotek Nezbytně nutně se kontakt na školku uvádět nemusí... není pravidlem, že když se člověk stává touto osobou, tak by nutně muselo dítě do školky chodit.

@luca1601 Pokud to nějaká dobrá duše nenahlásí, tak to povětšinou nijak nezjistí.

luca1601
autor
24. dub 2016

No ja totiz nevedela, ze senekde neco hlasi a jsem od ledna doma a ditě mi chodi na cely den do skolky...tak nevim jestli po me budou chtit zaplatit pojitne od ledna nebo jak ... ted se prihlasim na pracak...ale jestli to zpetne zjisti a respektive jestli mi to pojistovna takhle zpetne uzna....ale zasepokud uzna zpetne...tak by si snad overovat nemuseli...nevim..ale z drzhe strany mam sfrach z nejake pokuty nebo tak neco...ale dat ted pet tisic pojistovne...tak na to ted bez prace fakt nemam 😕
@j.a.n.i
@nat

gilotek
24. dub 2016

@j.a.n.i napsala jsem z vlastní zkušenosti, vyplňovala jsem papíry s informací o školce i tel. kontaktem.

j.a.n.i
24. dub 2016

@gilotek Já taky, nic jsem nevyplňovala, dítko tou dobou do žádné školky nechodilo.

gilotek
24. dub 2016

tak to je asi ono, děti mi už do školky chodily 😉 😉

finlay
28. dub 2016

@j.a.n.i a nevíte prosím, pokud jsem takhle hlášená na pojišťovně s dítětem, můžu mít u toho živnosťák, aniž bych platila soc. a zdrav.pojištění sama?

j.a.n.i
28. dub 2016

@finlay Ne, nemůžeš. Sociální bys musela platit plně, u zdravotní bys platila podle skutečného výdělku, nemusela bys doplácet do toho minima.