Potřebuji radu účetní ohledně daňového přiznání
Je tu prosím nějaká účetní, která by mě poradila?
Děkuji
@betelgeuzz jen se poptat, jak je to s daňovým bonusem na děti.
Záleží kdo uplatňuje a zda ročně nebo měsíčně ve vyplate
@lencaa11 Uplatňovat chci já. Dvě děti. Jde o to, ze jsem byla do května na MD, pak jsem dostala odstupné a proplacenou dovolenou. Zároveň jsem dělala na DPP od února. Celkový výdělek za loňský rok 171 tis, odpočet na děti jen ten měsíc, co bylo odstupné a proplacena dovolená. Tak mě zajímá, jestli mám nárok na daňový bonus za zbývajícich 10 měsíců
Nárok by být měl, je tam podmínka 6ti násobku minimální mzdy, což je 97200 pro rok 2022.
@amantgris ano, to jsem se právě docetla, a pochopila to tak 😁 tak snad
@amantgris Mohu mít prosím otazecku ohledně daní ?
Včera jsem byla podávat přiznání , paní na úřadě mi to zkontrolovala a opravila odečet na děti.
Jde o to,že v září jsem měnila práci a od září 2022 jsem si už děti uplatňovala,do té doby ne. Takže jsem si do daní dala 8 měsíců . Ale ona mi to přepsala na 12 měsíců, ikdyz od září ( zbývající 4 měsíce z toho roku) jsem si děti už uplatňovala. Opravila mi to správně? Mě to teď vrtá hlavou, abych kvůli chybě paní , nemusela něco vracet 🙈 .
Ona mi jen řekla,že bych se šidila.
@dominika963852 udělala to správně
@dulmich Děkuji. To jsem si oddechla teda 😁 . Poprvé jsem si to musela dělat sama. Účetní se nelíbilo,že jsem ji k tomu dala školku a úroky 🤣
@dominika963852 Určitě správně, on se tam přepočítá celý rok a je potřeba tam dát odpočet za celých 12 měsíců 🙂
@dominika963852 to uplatňování do záloh je jen předběžný výpočet. Roční zúčtování ,nebo přiznání je pak výpočet za celý rok a je úplně jedno, jestli jsi během roku slevy uplatňovala, nebo ne, vypisuješ tam to, na co máš nárok.
A teda zrovna školkovné a úroky nejsou důvod, aby sis musela dělat přiznání sama. Nepřekrývaly se ti ty dvě zaměstnání?
@betelgeuzz Nene,vrátila to všem v práci, kdo po ní chtěl něco navíc. 🙈
Překvapilo mě to, jelikož v minulých pracích s tím žádný problém nebyl. Ale tak nějak jsme to doma zvládli spočítat a následně paní na úřadě poopravila ty děti.
@amantgris paráda. Děkuji 😊
@dominika963852 si pěkně ulehčuje práci ☹
@dominika963852 No jak většinou ty mzdovky bráním, tak v tomhle případě je to její povinnost. Pokud tam není důvod k DP, musí to udělat v rámci zúčtování, to je děs.
@amantgris jj,některé mzodvky si to ulehčují 🤦🏻♀️ mamky policejní mzdovka zase nechce dělat ročko,když jsou tam dary - nechápu.. my jsme v práci moc nechtěli dělat úroky na bydlení, protože tam musí být fakt jistota toho,že tam ten člověk bydlí..a ročko jde za mzdovkou, přiznání za poplatníkem..radši jsme jim dělaly přiznání..

A co potřebuješ?