Životní pojištění s fin. poradcem nebo bez?

kxx
10. bře 2024

Dobry den, prosim o radu. Radi bychom s manzelem pro me a dite sjednali zivotni pojisteni. Nevyznam se v tom, ale zajimalo by me, zda se vyplati uzavrit pojisteni primo v pojistovne a nebo pres financniho poradce? Jaka jsou rizika? Dekuji moc.

lucka662006
Autor odpověď smazal
Zobraz
cilkat
10. bře 2024

Položila bych si otázku, jestli máte důvod jít je konkrétní pojišťovně - pokud ano, pak je finanční poradce zbytečný (respektive ten, kdo to s vámi bude v pojišťovně sepisovat, je taky finannční poradce, ale té konkrétní instituce). POkud netušíte, kam jít, volila bych nezávislého poradce, který vám pojišťovnu vybere.
Nevýhodu nezávislého poradce vidím v tom, že pokud on přestane pracovat v oboru, vy mnohem víc ztratíte kontakt s pojišťovnou a pojištěním, než pokud máte člověka přímo uvnitř té pojišťovny. Zase většinou opravdu vyberou výhodnou možnost a ušetří vám čas.

levandule_k
10. bře 2024

Dělám ve financích, píšu to proto, abys věděla, že nejsem běžný uživatel (klienty tu nelovím), takže pokud o tom nevíš vůbec nic, dej si dostatek času na rozhodnutí. Klidně si obejdi nějaké pojišťovny, najdi si někoho, kdo pracuje pro víc pojišťoven ať ti nějaké pojištění porovná. Každá pojišťovna umí něco trochu jinak než ostatní. Ptej se na výluky, dělej si poznámky, ať se zorientuješ v produktu. Ptej se na závažné nemoci, zejména ty které se točí u vás v rodinně, ptej se na to, jak řeší psychické nemoci, jak se staví k invaliditě způsobenou psychickou nemocí atd. Životní pojištění se skládá z různých věcí. Pojištění na smrt z jakékoliv příčiny, úrazem, invalidita I. II. III. stupeň, závažné nemoci, pro boj s rakovinou, pojištění na úraz, trvalé následky úrazu, denní dávka v nemoci, při pobytu v nemocnici atd. (Výčet je orientační.) Ty si můžeš vybrat, co chceš. Každý produkt má svoji cenu. Můžeš si dát smrt z jakékoliv příčiny na 1 mil Kč, která bude logicky dražší, protože ti pojišťovna bude vyplácet peníze, když dostaneš infarkt, zemřeš na rakovinu, nebo když se ti stane smrtelný úraz atd, než pouhé pojištění smrti následkem úrazu. Když máš jen pojištění na smrt úrazem, tak ti peníze pojišťovna vyplatí, pouze když se ti stane smrtelný úraz - respektive tvým pozůstalým. Určitě znáš víc lidí, co zemřeli na infarkt, mrtvici, rakovinu, než těch, kdo trhal třešně a spadl ze stromu a zlomil si vaz.

Finanční poradce musí znát víc pojišťoven, pracovník pojišťovny nabízí jen pojištění od jedné pojišťovny.

squezy
12. bře 2024

@kxx ja to vzdy řeším s kamaradem,ktery je finanční poradce. Líbí se mi, že ho znam,to samozřejmě,ale hlavně - da mi nabidky různých pojistoven a řekne,co je kde nejvýhodnější a ja mam pred sebou x nabidek,ze kterych pak vybir. Když přijdeš do pojištovny,oni ri reknou, že jejich nabídka je samozřejmě ta nejlepší a to není v řadě případů pravda. Pro me je to nejlepší řešení.