icon

16. ZŠ Okružní. Jakou máte zkušenost?

11. únor 2025

Ahojte, dle spádu patříme do téhle ZŠ, prosím jaké máte zkušenosti?

zuzekk
11. únor 2025

Nic moc, ale už je to dávno..

danfal
12. únor 2025

Jsou hodně zaměření na IT technologie, škola vypadá hezky, co mám známé, kteří tam mají děti (zatím 1.stupeň), tak jsou spokojení.

sirim
12. únor 2025

Tady si s dovolením přisednu ☺️ také budeme řešit zápis do 1.třídy a přemýšlíme jestli 16. Nebo 17.Zš. na 17. Jsme z několika stran slyšeli, že jsou tam protivné staré učitelky, které jsou hnusné na děti. 16. je zase často propírána se šikanou 😔 tak by mě zajímalo, jaké mají rodiče s těmito školy zkušenosti. Překvapilo mě, jak se 16.Zš prezentuje, přijde mi, že až přespříliš školu vychvalují, propagují, tak by mě zajímalo, jestli je to tam opravdu tak super, jak školu prezentují 🤷🏻‍♀️

foxietrixie
13. únor 2025

Zdravím všechny, syn je na 16tce v první třídě, jsme spokojení. Hodně ale záleží (jako všude) jakou budete mít paní učitelku, tak naše je fajn, rozumný přístup. Ale třeba z vedlejší první třídy, tu bych pro své dítě nechtěla, jede striktně učebnice, interaktivní činnosti na koberečku minimální, známkuje dost tvrdě - klidně dá dítěti v první třídě v prvním pololetí i 3 a 4, což mi u těch malých dětí přijde dost drsné. Jako velkou výhodu vnímám malý počet dětí ve třídě, je jich 16. Oproti tomu na 17tce jich je třeba ke třiceti.
U malých dětí ta šikana je celkem podchycená, nevím na prvním stupni o ničem, druhý stupeň už ale bude asi jiný příběh. Musím vyzdvihnout družinu - vychovatelky super, snaží se dětem dělat pestrý program, nabídka kroužků je taky široká.

foxietrixie
13. únor 2025

ty známky nejsou myšleny samozřejmě jao vysvědčení, ale jako "běžné" známky, chtěla jsem jen zdůraznit, že děcko celé vyplašené ze školky, sotva si zvyká na školu a dostane takovou sodu.

autor
13. únor 2025

@sirim Ach jo, šikana opravdu? I když to může být na jakékoliv škole, záleží asi od dětí.. Nebo je toho na 16 více, nebo problém jak se k tomu staví škola?

foxietrixie
13. únor 2025

na prvním stupni o ničem nevím, ale jak říkám, netvrdila bych že je i druhý stupeň ok, je to velká škola. Přímo nikoho, kdo by šikanu řešil neznám, protože neznám rodiče těch starších dětí.

autor
13. únor 2025

@foxietrixie Děkuji za odpovědi. Ještě bych se prosím zeptala na matiku Hejného, v čem je to jiné, ste spokojeni?

foxietrixie
13. únor 2025

Tak Hejného matiku...manžel nesnáší 🙂 a já ignoruju. Prostě tu učebnici ani jeden nechápeme, upřímně to byl jeden z důvodů proč jsme i nad 16tkou váhali. Nicméně. Syn to chápe, počítá výborně - chápe např i sčítání a odčítání dvouciferných čísel (ale nevím jestli je to Hejným nebo je prostě nadaný). Všeobecně nevím o nikom z dětí, že by s Hejným měl problém, problém mají rodiče (asi všihni). Konkrétně naše paní učitelka se v případě nemoci s dětmi doučuje (vezme si je v rámci družiny), takže i když chybí (a já mu to fakt nejsem schopná vysvětlit), není to tak, že by v učení "zamrzl"

foxietrixie
13. únor 2025

Jinak teda holky co mají děti na 17tce tak jsou taky spokojené, Hejný tam tuším není a mají prý šikovné jazykáře. Mě ale odrazoval ten poměrně vysoký počet dětí ve třídě + 16tka je pro nás dostupnější, což v mém případě hrálo taky podstatnou roli.

autor
14. únor 2025

@foxietrixie Děkuji za informace 🙂 Snad to pro syna dobře dopadne... hlavně ať je spokojený on..