icon

Do kdy by se měla používat autosedačka?

anina32
5. čer 2012

Nevíte někdo jak je to s autosedačkou, do kdy by se měla požívat? Zatím máme podsedák, ale syn má 40kg, četla jsem že povinná váha je do 36kg, takže to bysme ji už nepotřebovali. Ale slyšela jsem i o nějaké povinné výšce dítěte a nebo věku, nevíte jestli musí být splněny všechny 3 podmínky, případně jaké? Syn má 9 let a měří 142cm. Ptám se proto, že od srpna nás bude 5 a když jsme zkoušeli do auta nainstalovat dvě autosedačky, zjistili jsme že se vejdeme jen horko těžko 😨

Strana
z2
hiritu
27. črc 2015

@anina32
Ty si protirecis!
😠
Jednou tak a pak zas jinak?!
Co to ma byt?

anina32
autor
27. črc 2015

@hiritu Mohu se zeptat v čem si podle tebe protiřečím??? Projela jsem si celou diskuzi znovu a nikde jsem nenašla že bych psala "tak a pak zas jinak". Takže opravdu nevím co to má být 😀

jituneka
11. únor 2016

@zerlinna
Dospělá osoba vážící víc než těch 36 kg a měřící méně než 150 cm většinou bez problémů použije normální pásy, protože příčinou malého vzrůstu m ů ž e být disproporční růst. Tzn. délka trupu je téměř normální, ale dotyčná postižená osoba má kratší končetiny. Na to prosím nezapomínejte při úvahách, jak mají být připoutáni malí dospělí lidé.

Strana
z2