Jak motivovat děti při domácí výuce bez sladkostí?
Jdu si vylit emoce. Syn - 9 let, ma nestovice, tudiz 14 dni doma a domaci vyuka. Ja u toho uplne kvetu. Dela ksichty, pinozi se, kdyz ma neco napsat, tak to schvalne naskrabe jak kocour, kdyz ho to donutim prepsat (protoze se to proste po nem neda precist), tak breci a dela sceny. Pritom je to chytry kluk a v zivote by si tohle k pani ucitelce nedovolil. Pritom me ta domaci vyuka bavi, snazim se mu to udelat zabavne, hezky vysvetlovat atd., ale on uz apriori krouti ocima, odmlouva, nenecha si to dovysvetlit, vytrhne mi ten papir z ruky a uz to pise - a samozrejme blbe, protoze mu nestihnu rict, o co v tom prikladu jde. A pak to musi prepsat a je zase vztekani a slzave udoli. Mne pak uz taky ujizdeji nervy, protoze je to proste psycho. A do toho mimino, ktere taky potrebuje davku me pozornosti.
Vcera jsem ze zoufalstvi koupila pytlik bonbonu a za kazdy splneny ukol dostal bonbon. Slapal jak hodinky 😅 jenze mame pred sebou jeste minimalne tyden, ze jo, coz jaksi nejde, aby sezral tolik bonbonu 😅 jak to zvladate vy? Jak motivujete svoje decka, aby je ta domaci vyuka bavila?
Smí hrát 30 minut na telefonu, ale musí mít vše splněno, škola, uklizeny pokojík, zahrát si na nástroje. Funguje to skvěle.

Já by som skusila ho motivovat aj tym, ze dostane nejake vreckove, bude moct byt dlhsie hore napr - filmovy vecer, bude moct zahrat hru na mobile/pocitaci... Alebo kludne, aj tak by som urobila, ze sladkosti dostane posledny den domacej vyuky v balicku s tym, ze ak urobi nieco zle -1sladkost ak dobre a bude sa snazit +1sladkost za ten den ☺️ a za cely den nie jednotlive ulohy. A tak isto sa to da urobit s vreckovym urobi zle ulohu tak mu zoberies dohodnutu sumu urobi dobre das mu rovnaku sumu. Inak kedysi v Lidli sa predavali v takych plastovych nadobach gumene cukriky v malickych obaloch tak ked chces dat po kazdej ulohe to by som kupila, ak sa to este vobec predava....