icon

Jak naučit dceru přebírat odpovědnost?

17. zář 2022

Takže Ahoj holky.
Dcera nastoupila do 1. třídy ale přijde mi nesoustředěná.
Zapomíná na věci co má udělat. Nepřemýšlí nad věcma (např. učím jí, že když přijde že školy,umyje si ruce, převlékne se do domácího,uklidí si tašku a odnese svačinový box do kuchyně) ale co myslíte 😅 občas ani to ne až když ji upozorníme tak pak udělá co má. Nevím jak ji donutit aby začala trochu přebírat odpovědnost sama za sebe. Přijde mi, že to má u zadele protože ji se vším furt pomáhám a hlídám ji. A dopředu upozorňují, že dcera je zdravá. Nemá žádné ADHD,apod.
Děkuji za odpovědi 🙏🏻🙏🏻

Strana
z2
konidana
19. zář 2022

@lenkalubina občas se stane, že mi děti krabičku donesou, třeba včera večer dokonce oba sami od sebe. A oba se zbytkem páteční svačiny😅 (7.a9.třída)

felis
20. zář 2022

No, jsem punková máma, co vždy vedla dceru k samostatnosti, ale také chápu, že 6ti leté dítě je prostě dítě... na druhou stranu, pokud chcete teprve dnes nějaké povinnosti a do této doby jste dělala vše, tak se nedivte.
Postupně a chválit. Nebouchat při nezdaru a ono to půjde.
Pokud zapomněla vyndat krabičku se svačinou, tak jsem jí řekla, že na příště nebudu dělat svačinu, když nemám vyndanou a umytou krabičku, tak svačina nebude. Stalo se to 2x a pak to už vždycky bylo.

zmrzlinka
28. zář 2022

Normální prvňáček 😁Můj syn je v páté třídě a doteď má některé věci někde 😂Ale to je povahou....

Strana
z2