icon

Jak řešit nezájem a uzavřenost u 11leté dcery?

blumchenkin
25. črc 2023

Ahoj,
většinou se tu řeší mladší děti ale prosím o radu, kdo ví, nebo má to podobné, nebo ho něco napadne...
Mam dceru 11let (pak taky 13ti letou a 11mesicniho kluka). Už od mala je víc plactivejsi, uzkostlivejsi a víc zavyslá na mě, ale jak přišla (asi) puberta, úzkost se vyměnila za vztek a je spíš bez zájmu. Hrála na klavír, hraje na flétnu, dělá gymnastiku. Klavír už nechce, nechce nikam docházet (leda že bych chodila s ní), na gymnastiku chodila se spolužackou, ale ta už chodit další rok nechce a tak ta moje tím pádem sama nepůjde. Na flétnu chodí se svojí bff, takže to zustava. Teď o prázdninách ji musím bavit, nebo si zaleze o postele prikreje se a že jde spát. To mě vytáčí. Má 2h limit na telefon a když ji dojde tak jde do postele. Když Teda ji nevytahnu na procházku, nákupy, bazén, atd... Nikomu že třídy říct nechce, všichni jsou trapný a bff je pryč. Ona je strašný introvert a s někým ji seznámit je těžký. Ani pořádně nemá zájem, ale já nechci aby furt byla jen se mnou nebo sama!

Strana
z2
victress
1. srp 2023

@svackova je třeba být důsledná a vytrvat, týden, dva, měsíc, ono to půjde...vím, že je to těžké...co dělal před covidem? to fakt nemá žádný koníček, ať už sportovní nebo domácí? neznám žádné dítě nebo puboše, který by neměl opravdu žádný zájem o nic...chce to hledat a zkoušet různé zájmy a koníčky, jednou se to musí zlomit, i kdyby měl venčit psy z útulku nebo štípat dříví sousedovi, tak je to prostě nějaká činnost,,,

victress
1. srp 2023

@tereza0111 pěkně napsáno👍 telefon nebo PC je dobrá věc, ale když se používá k tomu, k čemu má, k čertu se všemi PC hrami a videama na YT, je to jen pasivní čumění do bedny, které otupuje mozek, navíc na tom někdo rýžuje a naše děti blbnou...uznávám, že některé PC hry částečně rozvíjí kreativitu a logické myšlení, ale negativa jako vznik závislosti a negativní dopady na zdraví převažují....

Strana
z2