Jak vybrat chytré hodinky pro prvňáčka?
Až doposud jsme nad "chytrými hodinkami" nijak zvlášť nepřemýšleli, ale nakonec bude syn jezdit do školy i ze školy autobusem sám, tak jsme si mysleli, že by možná bylo dobré, je pořídit. Pro jeho i pro náš klid.
Akorát na trhu je jich nějak moc, tak se nedokážeme rozhodnout. Hlavní je, aby dokázali aspoň přibližně určit polohu, poslat SMS a takové ty základy.
Mám pro obě děti značku TCL. Dělají modré, a růžové provedení. Jsem nadmíru spojená. Jsou teda na SIM. Včetně GPS - a jsem překvapena, jak zvládají lokaci. Dokonce, když se přemisťují v budově školy - vidím to na mapě. Fungují na základě aplikace, kterou si dáš do telefonu. Děti tak mohou volat, případně ti do té aplikace může od nich přijít hlasová zpráva. Nejsou ani náročné na spotřebu dat. Máme 2gb, a ani jednou jsme nevyčerpali. Jsou jednoduché na ovládání i pro děti. Maximální spokojenost

Petileta dcera ma detske Lamax a jsem vcelku spokojena, za tu cenu. Nevim, jestli umi psat sms, (vzhledem k veku me to nikdy nezajimalo), ale umi telefonovat a to povazujeme za hlavni. GPS lokaci to umi, pribliznou (kdyz je u nas v baraku, hodi ji to na nejblizsi ulici pred barak, celkove je to plus minus autobus, ale na to jestli je ve skole, obchode nebo na hristi by to stacit melo). Posledni dobou mam pocit, ze se daji nabit jen vypnute (coz ze zacatku podle me nedelaly), ale to vcelku taky vlastne neni problem. Baterka jim vydrzi relativne kratce, 2-3 dny, ale taky mi staci.
V soucasnosti je vyuzivam bud jako sichr, kdyby se mi nekde na vylete ztratila, ale hlavnr kdyz chce zajit s kamaradama o hriste vedle, kdyz jsem s mladsim (nemame mezi nima zadne cesty, jen chodniky a park) nebo do obchudku kousej vedle. Asi nejvic jsme je zatim vyuzili ve Vida! centru, kdy jsem chodila prevazne s mladsim a ona pribehla kdyz neco potrebovala, chtela mi ukazat nebo se sama uz nebavila, pripadne jsem ji potrebovala najit ja. Puvodni plan byl, ze je ma, kdyby se nam tam ztratila, ale pojala to trosku po svem a kdyz nas nemohla najit normalne, tak zkratka zavolala.