icon

Jak vybrat kvalitní aktovku pro prvňáčka?

molu18
9. čer 2025

Ahojte, poraďte prosím aktovku pro prvňáčky. Je toho dost na výběr až nevím vybrat... Něco kvalitního, hlavně aby se dobře nosila, byla šetrná k zádům, nebyla těžká. S čím máte dobré zkušenosti, co stě pořídili?

babka
9. čer 2025

nejlepe zajit do obchodu a vyzkouset. Mne se libila spousta veci a pak s ditetem v obchode jsem zjistila, ze ji to vubec nesedi na zadech nebo neni pohodlne. Sama si vybrala tenkrat aktovku emipo a byly jsme spokojene obe 🙂

mackys
9. čer 2025

jak uz pise pani. pokud je moznost, je nejlepsi zajit do obchodu, at si to vyzkousi. hodne zalezi na postave ditka. ja jsem to resila 2 roky zpatky. dcerka je drobna, takze jsem chtela neco hodne lehkeho. ted uz teda vetsina aktovek je odlehcenych, ale ne vse sedi. puvodne jsem chtela Topgal nebo Baagl, ale ty byly na ni moc velke. Takze mame uz druhym rokem Oxybag a maximalni spokojenost. A jeste pristo rok ji urcite vydrzi a potom pujdu do stejne znacky.
Jinak aktovky maji treba v Luxoru a nebo papirnictvi MCpen. Zalezi, jake mas moznosti v miste bydliste.

cilkat
9. čer 2025

Dva roky zpět jsme to řešila dva měsíce, zjišťovala paramatry, složitě vybírala... nakonec jsme došla k názoru, že moje požadavky jsou:
1) zipy - syn má slabé prsty a některé přezky prostě nepromáčkne. O zdrhovadlech na šňůrce nemluvě.
2) co nejnižší váha (což omezuje třeba i množství přihrádek a kapes - každá vrstva látky je pár gramů navíc.)
3) "aby mu nepadala z ramen" - syn je drobný, má úzká ramena, potřebuje úzce stavěnou tašku ... Kvůli tomuhel parametru jsme se rozhodla, že si musí tažku vyzkoušet.
Takže jsem na doporučení mamky vyrazila do papírnictví, kde prý "mají více tašek" (jsou nějak spojený s Agátiným světem, ale nevidím je přímo jako jejich prodejnu. možná výdejní místo Eshopu, nebo se přestěhovali). Vešli jsme dovnitř, odvedla jsme syna k taškám, on sáhnul do hromady, proshlásil "tuhle" a odmítl se o čemkoliv dalším bavit. Takže má tuhle: https://www.pixiecrew.cz/pixie-crew-minecraft--... ... donutila jsme ho vzít ji na záda, seděla, slušně, zipy otevřel... a apk už ho zajímaly stavebnice a taška mu byla úplně ukradená. Takže... máma míní, děti mají jiný názor 🙂 . Taška slouží druhým rokem, uvidíme, jestli bude sloužit i příští, pomalu se mu do toho přestávají věci vcházet. Ale je bez vad a nosí s emu stále dobře.
Letos s mladším vybíráme přes internet. Jediný jeho požadavek je "dinosaura". ... moje požadavky dost zůstávají - váha je priorita.

molu18
autor
10. čer 2025

Děkuji za rady, půjdeme se nejdříve podívat někam do obchodu a snad něco dobrého vybereme 🙂