Kolikrát se ozve pípnutí při časovém oznámení v rozhlase?
Ahoj, mám malý problém, syn má v úkole z matematiky napsat: kolikrát se ozve "pípnutí" při časovém znamení v rozhlase? My rádio neposloucháme ani ho doma nemáme a na internetu jsem odpověď nenašla. Najde se tady někdo kdo odpověď zná a napíše mi ji tady? Děkuji.
Nezlobte se na mě, ale z takovým úkolem bych poslala učitelku k šipku a řekla ji jestli není padla na hlavu takový úkoly!
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/zprava/_zprav... zde potvrzují, co píše somalicats - 3 tečky a čárka (na konci článku) no je to z roku 2000, jestli to mezitím nezměnili
Odpověď bohužel nevím, ale souhlasím s milin. K čemu takový úkol je? Aby se dítě naučilo počítat do čtyř, pěti? Páňčelce bych napsala, že pípání jsme nespočítali neb celý den nevysedáváme u rozhlasu, ale zato jsme zaslechli, že přesně v 15:48 hráli písničku od Wanastowek - Blbá. 🙄
Jj je to "tu tu tu tuuu" . Určitě bych úču nikam neposílala jen bych se při schůzce zmínila, že je to divný úkol a to ještě v legraci.
NEVÍM JESTLI TO NENÍ ÚKOL PRO RODIČE 😝 😝 😝

Bývalo to 4x (3 krátké a 1 dlouhé), ale už je to taky doba... Podotýkám, že to bylo na stanici Český rozhlas - Vltava (tu mívala puštěnou mamka v kuchyni, od doby, kdy se jí rozbilo rádio - cca 3 roky - si tam už nové nedala). Asi by měla učitelka specifikovat stanici...