Osmiletá dcera má nadváhu a pořád je při chuti-co s tím?
Dobrý den všem 🙂
Mám problém s osmiletou dcerou, má nadváhu ( váží cca 42 kg ), bohužel je neustále při chuti, pořád chce přidávat jídlo, jakmile jde i najezená kolem něčeho k snědku, už se po tom vrhá...Nevím, jestli jí mám jídlo zakazovat, protože u mě to fungovalo přesně opačně- jedla jsem tajně a ona už to začíná dělat taky..Jsem z toho dost nešťastná, sama se plácám v nadváze celý život, tak nevím, co dělat ☹ Poraďte...Díky 🙂
@sashenka1 ahoj, asi tu bude psát hodně hubených maminek, třeba dají rady jak to dělají, ale já bych tedy určitě doma neřešila s ní diety hubnutí. Sama jsem tlustá a v dětství jsem měla jen nadváhu... a měla jsem záchvaty přejídání. Píšeš že sama si jedla tajně atd.. tak si myslím že bys měla začít u sebe a ne u ní... já si dobře pamatuji jak si moje máma načala bramburky večer a poslala nás spát, nebo si udělala pizzu a my dostali jen kousek abychom nebyli tlustí a ona si dala klidně větší nebo celou... můj růst obezity krotila hlavně tím že řekla na noc se nejí, takže i když jsem měla před spaním hrozný hlad nic jsem si nemohla vzít.
Myslím si taky že je kravina nemít doma sladké jogurty a nutit do ní bílé, nebo nějaké jiné potraviny které prostě nechutnají ani dospělým natož dětem. Když by jedla pravidelně třeba si dala i ten ochucený jogurt k svačině a kousek jablíčka tak si myslím že je to mnohem lepší než když tři dni bude s přemáhat u bílého jogurta a pak vypucuje celou ledničku nebo si tajně dá nějakou čokoládu... Musíš jít příkladem, vařit chutně a zdravě, naučit že jsou i jiné dezerty a mňamky než jen sušenky a čokolády. Na netu je spoustu receptů.

@sashenka1 jidlo nema byt odmena nebo zdroj stesti. Tak zkuste hledat jinou cinnost, ktera ji da radost.