icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

puhelin
3. kvě 2020

@marcicek84 Na co si mam zvykat? Ja mam rezim porad stejny, pro me se nic nemeni, at jsou skoly otevrene nebo ne. 🙂
Ty skolkove deti chodi na prochazky, takze rousky nosit budou. Nechteji zustavat porad na zahrade. Po navratu vydezinfikovat ruce, jidlo ani nevim, jak se bude resit. Jak dlouho trva detem nabehnout do rezimu detem v zari, ted to bude to same a mame cerven a pomalu se bude uzavirat a bilancovat k vysvedceni. Klidne by to mohlo fungovat jako hlidaci instituce, pokud rodice do prace chodi, ale nema smysl to udelat pro vsechby povinne.
Jsi tu od pondeli do patku celou pracovni dobu, jeste stihas tlumocit, co kde na tiskovkach zaznelo. To musi mit nadrizeny radost. Nebo prace snu? Stihat na 100 % zadane pracovni ukoly a jeste byt neustale v obraze s nejnovejsimi zpravami a jeste to vse diskutovat na modrem konikovi 🙂

blondynka400
3. kvě 2020

@shaun40 kde jsi pořád vzala, že je nedostatek učitelů? Píšeš to už poněkolikáté.... Vždyť to vůbec není pravda.

marcicek84
3. kvě 2020

@puhelin jídlo se řeší úplně normálně, četla sis ten manuál, je na stránkách ministerstva???....to ostatní jsou jen tvé nepodložené spekulace a nepravdy, k tomu se ani vyjadřovat nebudu, pokud sis všimla, jsem tedy jen, pokud mi čas a práce dovolí, pokud sis nevšimla, tak je to tvůj problém a ne můj 🙂

marcicek84
3. kvě 2020

@alcar ale kopou kolem sebe ty učitelky MŠ dost teda , ono už si za těch 8 týdnů zvykneš nic nedělat….

marcicek84
3. kvě 2020

@shaun40 nemám problém s tím, že braly 100 procent a nic moc nedělaly, ale mám problém, že teď by měly přiložit ruku k dílu a místo toho slyším zase jen kníkání jak to nepůjde a bude to náročné, tak 2 měsíce bylo volno a 2 měsíce to ted bude náročnější, tak to ale je fér. Ale pokud si tady přijdu jako zeď nářků učitelek MS, tak to sorry jako, to prostě nejde napsat jinak, než že si zvykly být doma a zpohodlněly a nechtějí hledat pro rodiče cesty, jak ty školky otevřít a to se mi nelíbí.

shaun40
3. kvě 2020

@blondynka400 U nás je na několika školách nedostatek učitelů konkrétně muj syn má čtyři důchodce a paní ředitelka řekla že absolventi nechtějí učit.Moji kolegyně dcera dala přednost bankovnímu sektoru řekla že ji nevadí děti ale nemá nervy na rodiče děti spousta se o děti nezajímá honi peníze. Když upozornila maminku že nevidela tři týdny žákovsku tak ji řekla že ona není v pul druhé doma že musí vydělat na hypotéku. A mám hodně dobru přítelkyni paní učitelku a ta učí už 14let ta má teda zážitky to mi kolikrát hlava nebere.Nebo maminka přinesla do školky holčičku z neštovicema a když ji volali tak řekla že je na nákupech že si pro ni přijede ve tři a bylo půl jedenácte.A přitom je to primadona prachata a nekoupe holku pro to že kdyby ji večer koupala tak by zjistila neštovice.My rodiče nemáme ponětí o tom co kolikrát musí řešit učitele.

blondynka400
3. kvě 2020

@marcicek84 ono to nejsou jenom učitelky, ale většina lidí.... Já když minulý týden slyšela keci lidí, co se mají pomalu vracet z HO do práce, fakt to někdy nepochopíš.... Jedině snad ti, co jsou doma za 60% se těší do práce...

marcicek84
3. kvě 2020

@blondynka400 jj, já to slyším taky, jak se nikomu nechce, já bych zase chtěla, ale nemám otevřenou školku...ale do práce se stejně všichni musejí vrátit a jednou se vrátí, já myslím, že po ukončení stavu nouze je nevyšší čas rozjet jak školky, tak se vrátit do práce, bohužel školky to vidí jinak a mám dojem, že se budou řídit termínem pro I stupeň, tedy tím 25.5., přitom by se to mohlo zvládnou i od 11.5.

blondynka400
3. kvě 2020

@shaun40 ale to bereš dle jednoho případu. Možná je to dle regionu, ale tam kde žiji já, toto není. Důchodce skoro žádný (ač já na nich nic špatného nevidím, jsou v každé práci, proč by měli sedět doma, mají své přidané hodnoty). Naopak hodně učitelek shání práci a místa nejsou.
Z mého okolí hodně holek šlo po mateřské učit, je to nej práce (finance/skloubení s dětma) a ani jedna by neměnila a rozhodně z toho nejsou na pokraji zhroucení, přesně naopak 😀
Nemá nervy, dnešní "mládež" nic nevydrží 😀 Nemáme ponětí, já bych řekla, že máme, proč bychom neměli. Souhlas s tím, že někdy jsou rodiče problém, větší než děti, ale stejně tak je to s učiteli. Bohužel za mne jich je většina špatná, neumí řešit problémy, neumí učit a pak se diví, že mají problémy, jak s dětmi, tak s rodiči.

blondynka400
3. kvě 2020

@marcicek84 no já to taky pytlíkuju různě, děti na prvním stupni... Půl dne je samotné doma nechám, víc ne.
Máš pravdu, jednou budou muset, ale bude to bolet hodně. Některé zvlášť 😀
Tak školky nic nenutí otvírat, tak co. Oni své peníze mají..... A teď nemyslím zaměstnance, ale školky jako takové.

alcar
3. kvě 2020

@shaun40 tak jestli jsou nejpalcivejsim problem ucitelek rodice deti, tak takove “problemy” bych taky chtela v praci resit. 😃 A jo, presne z toho duvodu, ze by me nabvilo 24 deti, delam neco jineho a vubec nemam vycitky, ze aktualne mam o ucitelich mineni, jake mam.

marcicek84
3. kvě 2020

@blondynka400 to je pravda, plno lidí šlo učit, že jim tak nějak zbylo nebo naopak že to je pohodlné pro jejich životní etapu a to se pak odráží na tom, že učit jim nejde, problémy taky nic moc neřeší a pak si nedokáži poradit ani s dětmi ani s rodiči, protože prostě ani u jedněch nemají autoritu, ale ztrácejí ji sami učitelé...
No některé to bolí už při té myšlence hodně dopředu, já chápu, že vláda teď zase rozvolňuje skokově, ale tak to je, hold je třeba se s tím smířit a zařídit se.
Jinak školky opravdu nic nenutí otvírat, ta naše slíbila otevřenív květnu, ale to je docela dlouhý měsíc. Dnes e tam objevilo, že paní učitelky o některých dětech nic nevědí a že jim máme poslat fotky co děláme a napsat jak se máme (ano ani já tam neposílám fotky dcery, protože prostě nechci ať tam visí a každý nám kouká do bytu) a že na otevření školky ještě budeme muset počkat, to už jsem si říkala no, tak to asi otevřou až koncem května...

puhelin
3. kvě 2020

@marcicek84 Ano, cetla. Stravovani budou skolky resit podle svych moznosti - dle poctu deti, personalu. Takze nic o tom, ze to vsude bude mozne. Vic nemam potrebu to zkoumat, netyka se me to.

marcicek84
3. kvě 2020

@puhelin psalo se tam, že v Mš můžou jet standardně přes provoz jídelen...tedy jsou umožněny i teplé obědy, ne pouze studené jídlo, na ŽS tam to bylo nějak omezeno, ale o to se nezajímám, dcera zatím stále školková

blondynka400
3. kvě 2020

@marcicek84 přesně, za mne si za to můžou sami.... Až na hodně velké výjimky.
Taky bych nic neposlala.... Co je komu do toho 😀

blondynka400
3. kvě 2020

@marcicek84 ty jídelny a studené jídlo, to je taky dobrý komedie. Většina jídelen vaří i teď, pro důchodce a tak. Ale pro žáky vařit nebudou, max studené 😀 Zase stačí trošku myslet, krásně se to dá naplánovat, aby se děti z různých "tříd" zbytečně nepotkávaly.... Jen se stačí zamyslet a chtít. Ale chápu, že to bolí. Ve školkách, kde se jí ve třídě už to nechápu vůbec....

shaun40
3. kvě 2020

@blondynka400 No ono spousta děti v předškolním věku ani neumí mluvit a to je absence rodiče.Já si myslím že někteří rodiče by si měli sáhnout do svědomí a nemyslet si že když se nevěnuji dítěti tak učitel neumí učit.Já mám na to jiný názor poněvadž jse stykam i z učitelkou z MŠ to je maminka kamarádky a ta učí ve školce od roku 1974 a říka že zaostale a pomale děti jsou za posledních deset let.Dvacet procent rodičů by nakopla víte kam.A když má nějake výhrady tak jsou rodiče uraženi .Určite se najde i nějaky lempl v řadě pedagogů to neříkam ale většina bere práci zodpovědne.

puhelin
3. kvě 2020

@marcicek84 At to nemusis hledat

blondynka400
3. kvě 2020

@shaun40 absence rodiče... Ono je hrozně jednoduché, to takto vidět. Je pravda, že se toto zhoršilo, doba je bohužel jiná a tablet s rádoby naučnými pořady to nezachrání. Právě naopak.... Ale že by tomu učitelky v MŠ nějak pomáhaly? Jsou stejně jako dnešní doba, vše hodí na rodiče a nazdar. Za mne si tyto dvě skupiny nemají co vyčítat. Já bych nakopla 80% učitelů víte kam.... Zatím jsem potkala jak dobré tak špatné učitele a víc bohužel těch špatných (ač těch pár, co byly super si fakt vážím, jen kéž by jich bylo víc). Ve své podstatě je mi to jedno, já ani moje děti je až tak k ničemu nepotřebujeme, ale mrzí mne to, protože velká část děti i rodičů by dobré učitele potřebovala.

marcicek84
3. kvě 2020

@puhelin ano já četla celý dokument a dával jsem zde i odkaz, pokud si vzpomínáš, tedy bych neviděl problém, když máme ve školce jídelnu, ve stejné budově, proč by se tam dětem nemohlo vařit... stejně jedí ve svých třídách...

blondynka400
3. kvě 2020

@puhelin tento dokument stálo asi hodně sil vytvořit 😀

puhelin
3. kvě 2020

@blondynka400 Ucitelky v materskych skolkach maji deti vychovat? Tohle si maji prinest uz z domu. Slusne chovani, respekt k autoritam. Deti jsou dnes osobnosti, nic se po nich nesmi chtit (viz kauza s domacimi ukoly), nesmi se na ne krive podivat.

Ten dokument bys zvladla taky, to je jen Malovani.

puhelin
3. kvě 2020

@marcicek84 Co se na to zeptat zrizovatele?

blondynka400
3. kvě 2020

@puhelin já napsala, že by je měli vychovávat? Kde? Respekt k autoritám... Tohle spojená mám fakt ráda 😀 Ono je autorita autorita, to je ten problém....
Já myslela obsah dokumentu, ne tu šipku 😀

marcicek84
3. kvě 2020

@blondynka400 přesně tak a vůbec nechápu proč za řeč může rodič, přece je tolik vad i nedovyvinuté ucho, kdy dítě nedokáže rozpoznat hlásky a to umí až 7 letech, tak to nechápu jak by za toto mohl rodič...to je zase názor ala umyjeme si nad tím ruce, rodiče se nestarají...
@puhelin v tom dokumentu je psáno, že před otevřením školky na nás musí školka informovat o podmínkách, takže se určitě vše dovím 🙂 jinak každý může mít na východu rozdílný názor, prostě když to učitelka s dítětem neumí a to by měla mít studovanou i psychologii nebo základ, tak chce dítko rvát do poradny, vůbec že by nějak se více angažovala, začleňování do kolektivu těch ostýchavých, není řeč, protože na to učitelky kašlou, takže souhlasím, že učitelky nemají moc co rodičům vyčítat...třeba mi několikráte schválně nechaly dceru prochladnout venku, když byla menší, moc dětí, tak je nachladíme,bude jich přece míň, však já to znám, ale už se jim to nepovede, už jsem chytřejší, když nejsou schopny dítě obléct adekvátně počasí, tak tam má dcera jen to co obléct musí a já vím, že je v teple, třeba jsem nepochopila proč byla v zimě ve sněhu v teplákách venku a přišla celá promočena a zmrzlá, pak marodila skoro 3 týdny, to je ta školková péče, no a to byly tepláky na převlečení a vedle byly zimní kalhoty nepromokavé!!!! a takových úletů bylo, třeba jak dali dceři oblíknout do bahna tepláky co měla ve třídě, světle růžové, přitom na ven měla starší věci, absolutní nezájem, že zničily úplně nové tepláky...jako kdyby tam to oblečení neměla, neřeknu, ale byla ještě malá a potřebovala pomáhat měla sotva 3 roky a asi se tehda nechtělo...

puhelin
3. kvě 2020

@blondynka400 Do skoly maji deti prijit vychovane, coz je starost rodicu. Ne ucitelek ve skolce. Co jineho se podle tebe hodilo na rodice?
Pri dnesni urovni deti, potazmo jejich umetacu cesticek = rodicu, neni divu, ze ucitele radeji ze skol odchazeji. Ucitel je pro dite autorita, vzdy, tak jako vedouci pro podrizene. Kdo s nadrizenym spokojeny neni, odchazi.

puhelin
3. kvě 2020

@marcicek84 Nedokazu si predstavit, jake to je uhlidat oblekani cele tridy. Myslela jsem, ze se prijimaji deti, ktere se samy obleknou, najedi, hygienu zvladnou. K temhle mensim snad byva chuva, nebo alespon jsem se o tom s jednou byvalou skolkovou chuvou bavila, ze ve skolce byla k ruce tem mensim, ktere neco z toho samotne nezvladly. Aby je mohla skolka prijmout. Zaridila si ji skupina maminek, ktere sly uz do prace, ale deti to jeste vse neumely bez pomoci.

blondynka400
3. kvě 2020

@marcicek84 je to jednodušší, vše hodit na rodiče....

@puhelin řeč nebyla ale o výchově. Řešila se tu například řeč. To není pravda, že vždy. To je přesně ten omyl, to tu bylo před 3 lety za komoušů 😀 . A z lidí to přesně vychovalo nepoužitelné ovce. Je to tehdy, když si to zaslouží a má na to. Stejně jak to je to ve vztahu podřízený/vedoucí.

puhelin
3. kvě 2020

@blondynka400 Prece nemuze posuzovat zasluhu ucitele dite ve tride.

blondynka400
3. kvě 2020

@puhelin kdo co nemůže?

Strana