Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@puhelin - v mateřských školkách to nemusejí mít ani děti, ani učitelé.....o školy se takto detailně nezajímám, okrajově jsem zachytila, že jen na vybrané rizikové činnosti a ve společných prostorách, ale jak jsem psala, nezajímám se o to, taky se to vývojem stále mění, tak snad odpoví nějaká paní učitelka ZŠ, které se to přímo týká...
@marcicek84 Jestli dal zustaly rousky v praci a v verejnych budovach, tak to ve mne vubec nevzbuzuje dojem, ze se riziko snizuje.
@puhelin Prymula to řešil na tiskovce, i na tento dotaz novinářům odpovídal, určitě tam najdeš i odpověď na svůj dotaz...
za sebe ti řeknu, že jsem to pochopila tak, že s rozvolňováním roušek, chtějí jít taktéž po etapách, aby mohli kontrolovat a vyhodnocovat epidemiologickou situaci, na tom mi nic divného nepřijde...ale přesnou citaci si najdi na té tiskovce 🙂
@marcicek84 V kolik ta tiskovka byla?
@puhelin dnes kolem cca 16:30
@marcicek84 Ano takhle to stači zatim vím že když vylezu z krámu tak budu dýchat vzduch😀😃.
Když neprší aspoň kape.☺
@shaun40 u nás musí mít na cestu z šatny do třídy a na chodbě. Jinak ne. Ve třídě roušky nikdo (není to tedy na rozhodnutí učitele), jídelna bude vařit i teplé jídlo.
@puhelin u nás ve třídě nemusí mít roušky ani učitelé, dnes to ředitel jasně napsal. A v práci ve veřejných budovách už dávno zaměstnanci roušky nenosí, to jsou fakt hodně výjimky...
@blondynka400 U nás budou taky vařit budou přicházet po 20 minutach do jídelny .Už začnou vydávat obědy pro skupiny od 10.30 hod.Jsem spokojena moc hezky to zorganizovali.Jenom zatím nemají o výuku rodiče zájem😕.
@shaun40 tak on ten Prymula říkal, že to bude rozvolňovat ve fázích, to má asi ten svůj ďábelský plán do konce června, ale de facto, lidé to dělají selským rozumem už dávno, když bude ochlazení, tak to možná lidi ještě zvládnou, ale s teplými dny, jejich termín půjde do háje...
@shaun40 tak tyto detaily nevím, to v informaci nebylo... Je mi to jedno, nevadilo by se mi, ani kdyby se potkávali. Ale máme tak velkou jídelnu, že když tam budou sedět 4 "skupinky", tak místo od sebe budou mít víc než dost.... U nás bych řekla, že docela je. U starší z 31 je nahlášeno 15. U mladší nevím. Tak když nechají OČR, tak proč by měli někteří zájem, to je bohužel fakt.... Plus další věc je, když je jedno na prvním stupni a druhé a na druhém, většinou je též spíš nechají doma. A pak je pořád hodně velké procento lidí, co se stále bojí...
kdo se bojí nesmí do lesa, v tomto případě to znamená přestat žít a zcela se izolovat a zničit se ekonomicky i sociálně. Roušky odkládáme, postupně, pomalu, ale odkládáme, riziko nakažení ve školách je procento blížící se nule, takže prostě ten strach asi není úplně na místě, v září už nebude? Naopak strach bude ještě větší, když ty třídy budou plné dětí...
@marcicek84 Jak si psala o te rizikovosti že musí byt dva z osmi bodů. Tak o tom píše pro Blesk.cz Vojtěch
@shaun40 děkuji, bohužel Blesk nečtu, ale to, že to tam objevilo je zřejmé, že to muselo na některé z těch tiskovek zaznít, hlavně, že jsem lhářka, viď... 😂
To by se mi mohla paní Kelišová alias @anina32 omluvit...nebyl to zřejmě můj výmysl a taky jsem ráda, že sis sundala tu trapnost úrovně základní školy ze své zdi. Měla by sis uvědomit a nejen ty, ale ostatní dámy, že jenom proto, že jsem odmítla dohledávat minutu záznamu z nějaké tiskovky, to neznamená, že se jedná o lež...normální člověk který lže přece nebude stát několik stran za svým a dohadovat se, proč by to dělal???Jenom tak z nudy??? Ale ono všechno vyplave na povrch i ta věčná nespravedlnost tady na MK.
Chytit za nos byste se měly všechny
@blondynka400
@illonee
@begetelgeuzz
@puhelin
@heligona
@puhelin hon na čarodějnice chceš ospravedlňovat??? vážně, nebylo by toho už dost??? každopádně je to jasný rozpor v tom přiblblém manuálu, a dost podstatný...
@marcicek84 ty jsi stále nepochopila, že?..... 🙂
@blondynka400 😂 😂 😂 a pak kdo je tady mimo...
@shaun40 kde jsi to četla? V informacích co přišli dnes oficiálně ze školy bylo, že stačí jeden faktor a už je to riziková skupina (bavím se teď o dětech)
@marcicek84 hon na čarodejnice.... Ty si každý den lepší a lepší 🙂
@shaun40 pořádal se tady hon na čarodějnice, že tvrdím něco, co se nestalo, když jsem jim řekla, že to hledat nebudu a chtěl se po mě důkaz a vysvětlila jsem i slušně proč to teď hledat nebudu, těch tiskovek je fakt hodně a měla jsem dost jiné práce, tak jsem byla některými považována za lhářku, bavila jsem se o tiskovce, ne o manuálu, takže @blondynka400 bych poprosila nepřekrucovat... a sama jsem psala, že mě tento rozpor samotnou překvapil, dá se to vše v historii dohledat a pak jste tady po mě jely skupinově jak slepice po flusu...
Chci varovat všechny uživatelky před @marcicek84 Vymýšlí si lživé hypotézy v diskuzích a napadá ostatní, kteří nejsou s jejími výmysly za jedno.
@blondynka400 www.blesk. cz Vojtěch a ošetřovne
@anina32 momentálně lžeš ty...a proč sis to paní Kelišová smazala z té zdi??? tohle totiž šířit o někom veřejně na zdi je opravdu chabé...tak snad se k tomu postavíš čelem...
@marcicek84 já nic nepřekrucuji.... Myslím, že všichni si to tady můžou v historii přečíst, jak vše vzniklo.
Chci varovat všechny uživatelky před @marcicek84 Vymýšlí si lživé hypotézy v diskuzích a napadá ostatní, kteří nejsou s jejími výmysly za jedno.
@blondynka400 můžou měly byste se nad sebou jedna vedle druhé zamyslet, není ničí povinnost plnit nesmyslné úkoly z diskuze...to neznamená, že člověk hned musí lhát...
Já nic nemazala, to si dala smazat lhářka sama.
@anina32 myslíš, že kdyby to bylo ok, že by to někdo mazal??? 😂 to ti musel smazat admin… už tě tam na to upozorňovaly i tety koníkovky, které ti do jedné řekly, že jsi mimo...takže tak...

Rousky ve skolach nemusi mit deti, ale ucitele ano? V praci, ve verejne budove.