icon

Psaly si děti ve druhé třídě čtenářský deník?

tereza0111
7. pro 2022

Zacnu hned dotazem. Psali si Vaše děti ve druhé třídě čtenářský deník? Kolik toho normální dítě v první půlce druhé třídy přečte a napíše?
Po dceři je vyžadována jedna kniha za čtvrtletí, zápis v deníku má být +- na stránku. Já si pamatuji z druhé třídy, že jsme za celý rok svorně přelouskali Ferdu mravence. Tak bych chtěla mít srovnání, jestli jsem byla na nějaké škole kde se prostě nespěchalo a požadavky současné učitelky jsou zcela normální nebo jestli je to neobvyklé. Mě přijde, že třeba ve druhém pololetí ok, ale teď se mi to zdá ještě moc. Ale než budu oficiálně prudit, tak bych chtěla srovnání
(pohled ostatních rodičů ve třídě je obecně takový, že pomalejším žákům to nevadí, protože to doma udělají s rodiči, ti tu knihu přečtou vesměs za ně a pak si na tom dohánějí body. Já tohle strašně nechci dělat, trvám na tom, že když je to její úkol, tak tu knihu čte sama, ale je to na hraně jejích schopností. Přečte dvě stránky a je vyřízená a dál už to prostě nejde. A každý večer se k tomu nedostaneme, má i kroužky, jiné úkoly....)

Strana
z2
filija
17. čer 2023

knížky edice druhé čtení -albatros, v knihovnách jich mají dost, čtení má být radost a ne trápení.

Strana
z2