ZŠ v Brně - Starý Lískovec, Bohunice

michaeladv
12. led 2017

Ahoj všem,
ráda bych Vás poprosila o Vaše názory, zkušenosti se základními školami v Brně Starém Lískovci, o kterých uvažuji pro svou dceru. V úvahu připadá ZŠ Labská, ZŠ Elišky Přemyslovny a ZŠ Vedlejší v Bohunicích. Totálně tápu. Předem všem moc děkuji. Míša

janah22
13. led 2017

Ahoj, nejlepší je, jít se do těch škol podívat, když je den otevřených dveří. A na stránkách si kdyžtak pročíst ŠVP (školní vzdělávací program). Tam najdeš, jestli se škola zaměřuje na nějaký předmět více, jestli má Aj od 1. třídy (což je teď moderní) a jak učí matematiku (teď moderní podle Hejného - ale rodiče moc metodu nechápou, nebo klasicky). Záleží taky na tom co po škole chceš. Více kroužků bude na větších školách, ale zas tam je pak hodně dětí.
Z těch škol, co máš vybrané, je nejmenší Elišky Přemyslovny - taková rodinná škola. V každém ročníku jedna třída, kvůli kapacitě budovy. Vedlejší je zase největší - letos 3 první třídy. Taky v čem se na netu rozchází informace - některé školy se prezentují poradenským centrem. To je ted ale zřizováno na všech školách. Bylo to tam už dávno, ale teď se tomu dala "hlavička" a některé školy z toho dělají super novinku.
Osobní zkušenost mám se školou Elišky Přemyslovny, tak kdyžtak napiš zprávu, jestli budeš mít nějaký konkrétní dotaz 🙂

michaeladv
autor
13. led 2017

Díky moc. My máme kousek od domu ZŠ Elišky P., už proto by se mi líbila nejvíc. Ale spadáme na ZŠ Labskou. A přemýšlela jsem o té Vedlejší, protože jsem o ní zaslechla dobré reference.

fideho
13. kvě 2019

Dobrý den, diskuze je 2 roky stará...i tak bych se ráda zeptala, jak jste se nakonec rozhodla a jaké máte zkušenosti? Váháme mezi ZŠ E.Přemyslovny a ZŠ Vedlejší... Budu moc vděčná za reference! Dekuji! Denisa

davulka17
14. kvě 2019

Moje dítě chodí na Elišku Přemyslovnu (2. třída) a jsme spokojeni.

fideho
14. kvě 2019

@davulka17 Děkuji moc za odpověď! Prý je to vždycky o učitelce... Prvňáky na Elišce prý bude mít příští rok paní učitelka Dvořáková. Znáte ji? Vaše dítko má asi jinou učitelku, že?

davulka17
14. kvě 2019

@fideho Ano, má jinou. Dvořákovou neznám.