Daň z pronájmu - kolik to vychází?
Dobrý den, prosím Vás když platím nájem 3000 kč kolik se dube platit za rok na daních? Děkuji
Napsala jsem 315, ale teď to čtu znovu, 3000 je měsíční nájem a ptáš se na roční daň?
@betelgeuzz Ano
Trochu zmatená otázka 🙂 jako kolik budeš ty platit na daních když platíš 3 000Kč za nájem v bytě ve kterém bydlíš? Nebo byt pronajímáš a máš z toho 3 000Kč do kapsy a ptáš se kolik budeš danit z tohoto přijmu? Pokud se bavíš o bytě ve kterém Ty bydlíš a platíš v něm nájem 3 000Kč tak samozřejmě nic 🙂 to je daň ze zisku ne z útraty 🙂 pakliže byt pronajímáš a máš z toho zisk, tak na to je určitá sazba v závislosti i na tvých příjmech atd. 🙂
@herkules6969 Mamka mi pronajímá barák za 3000kč měsíčně ted od ledna. A tak se ptám kolik mamka bude platit na daních , když jí dávám 3000.
Jinak děkuji
Tak pokud by to bylo tak, že 3000,- má čistých mimo energie, vodu atd. , tak mi to vychází na 3780,-.
daní se zisk, ne příjem. Takže od příjmu je potřeba odečíst náklady a to buď paušálem 30%, nebo skutečné náklady, pak ale musíš mít ke všemu doklady. Tak když vezmu, že 3000 jsou čistý příjem je to 3000 * 12 = 36 000 za rok, mínus paušál 30% to je 25 200, z toho daň 15% je 3780.
Ale v rodině bych nic nepřiznávala.