icon

Jak se rozhodnout mezi městem, vesnicí nebo domem?

30. pro 2023

Zdravím ve spolek.
Prosím, potřebuji si nějak utřídit myšlenky, zajímají mě vaše názory. Nemohu se rozhodnout, kde bydlet. Vždycky jsem chtěla do velkoměsta, což se mi hned po maturitě povedlo. Pak klasika, škola, práce, byt, svatba, děti. Teď ale stojíme před rozhodnutím co dál. Abych to upřesnila jak se rozhodujeme. Ještě do toho vstupuje moje máma, která je 100 km aktuálně od nás a řešíme aby nebyla sama. Máme defakto tři možnosti:
1. Zůstaneme kde jsme, Vyhoda velkého města, vše po ruce MHD, škola 5 minut pěšky, práce MHD 30 minut. Nevýhoda malý byt - 50 m2 pro 4 lidi a kočku. Máma na možnost pomoci daleko, k tchánům co bydlí na druhou stranu od mámy to máme taky 100 km. Ještě máme na bytě hypo.
2. Přestěhovat se do bytu místo mámy a máma do bytu babičky. Výhody: zůstal by nám náš byt, možnost pomoc mámě každý den, byt je velký 85 m2. Nevýhody: je to špatný panelák, vše se tu nese, je to malé město (5 tisíc obyvatel) spíše povahově velká vesnice. O dalších 100 km dále od tchánů.
3. Prodat všechny byty co máme, vybrat rodinný dům s velkým pozemkem, my bychom byli v domě, mámě bychom na pozemku postavili dřevostavbu. Místo by určitě nebylo ani u nás, ani u mámy, ale vzhledem k cenám spíše blízko u tchánů. (MS kraj). Dům se tedy i náš sen.

Prozatím jsme na jiné možnosti nepřišli. Jak byste se rozhodli vy? Napadá vás ještě něco jiného??

Strana
z2
craki
6. srp 2024

Tak dovedeš si představit vozit furt děti z vesnice na kroužky do města? Jakákoli kultura na vesnici taky padá... Já jsem na vesnici a bez auta, takže omezení to má dost podstatné

Strana
z2