Kde odebírat plyn a elektřinu při stěhování?
Ahoj holky, čeká nás stěhování - reknete mi prosím kde odebírate plyn a elektřinu? A jak jste spokojené? Děkuji 🌷
@nel_ias My jsme přecházeli, protože nám končila smlouva u původního dodavatele a začali nám zvedat cenu. Tak jsme začali hledat alternativy a epet nám z toho tehdy vyšel nejlíp. Navíc to šlo vyřídit celkem rychle a bez zbytečných nervů, což byl velký plus 😄 Tak držím palce, ať vám to dobře dopadne a ideálně i něco ušetříte! 😄
@tattiana9 Díky za info, jen se zatím informuju. Je dobré mít přehled, i když změna není hned na pořadu dne 🙂
@kopmina Garantovat ti to asi nemůže nikdo, ale nemyslím si, že by se stalo něco, při čem by ceny nějak výrazně klesly. Takové situace už se dávno nedějí 😀
@tattiana9 Přesně tak, člověk nikdy nemá jistotu, ale zase čekat, jestli náhodou bude něco levnější, může znamenat, že nakonec dopadne hůř. My jsme to brali tak, že si aspoň na ty dva roky zajistíme klid a stabilitu. A pokud by se něco změnilo, tak se to dá řešit, ale aspoň víme, do čeho jdeme.
@tattiana9 Přesně tak, člověk nikdy nemá jistotu, ale zase čekat, jestli náhodou bude něco levnější, může znamenat, že nakonec dopadne hůř. My jsme to brali tak, že si aspoň na ty dva roky zajistíme klid a stabilitu. A pokud by se něco změnilo, tak se to dá řešit, ale aspoň víme, do čeho jdeme.
@kopmina Jo, to je přesně ono. Mít aspoň na chvíli klid a vědět, na čem jsi, to má fakt cenu. Ono se to možná nezdá, ale i ten psychickej komfort, že tě nepřekvapí žádná šílená faktura, je k nezaplacení 🙂
@nel_ias Rádo se stalo. Však jasně, člověk musí mít přehled, co kde a jak jde, nejde, jak to kde funguje, jaké máš možnosti. Nikdy nevíš, kdy se ti to může hodit.
@tattiana9 Máš pravdu, mít přehled je základ 🙂 Obzvlášť teď, když se situace na trhu s elektřinou tak rychle mění. Je fajn vědět, kde jsou možnosti a jak si vybrat tu nejlepší nabídku, i když teď ještě není čas na změnu. Jak osobně sledujete ty změny? Máš nějaké tipy, jak se neztratit v těch cenách a smlouvách?
@tattiana9 Máš pravdu, mít přehled je základ 🙂 Obzvlášť teď, když se situace na trhu s elektřinou tak rychle mění. Je fajn vědět, kde jsou možnosti a jak si vybrat tu nejlepší nabídku, i když teď ještě není čas na změnu. Jak osobně sledujete ty změny? Máš nějaké tipy, jak se neztratit v těch cenách a smlouvách?
@nel_ias Mně to právě naopak nepřijde, že by se to rychle měnilo, a spíš mi přijdou ty ceny všude dost podobné, takže nechápu, proč lidi pořád přecházejí od jednoho k druhému.
@nel_ias I když se věci mění rychle, když máš aspoň chvíli jasno, dokáže to hodně pomoci v hlavě i v plánování. Ten psychický komfort je často podceňovaný, ale je základ 😉
A hlavně nezapomínat na to, že nejvýhodnější nabídka není vždy jen ta s nejnižší cenou, ale i podmínky smlouvy a stabilita dodavatele.
@nel_ias Mně to právě naopak nepřijde, že by se to rychle měnilo, a spíš mi přijdou ty ceny všude dost podobné, takže nechápu, proč lidi pořád přecházejí od jednoho k druhému.
@janabotka To je taky zajímavý pohled a máš pravdu v tom, že teď jsou ty rozdíly mezi cenami často jen minimální. Někdy jde ale spíš o tu nedůvěru vůči firmám, lidi mají špatnou zkušenost s komunikací, fakturací nebo třeba nejasnostmi ve smlouvě, a tak radši zkusí jiného dodavatele, i když si moc nepomůžou cenově.
@nel_ias I když se věci mění rychle, když máš aspoň chvíli jasno, dokáže to hodně pomoci v hlavě i v plánování. Ten psychický komfort je často podceňovaný, ale je základ 😉
A hlavně nezapomínat na to, že nejvýhodnější nabídka není vždy jen ta s nejnižší cenou, ale i podmínky smlouvy a stabilita dodavatele.
@tattiana9 Někdy je lepší dát pár korun navíc a mít spolehlivého dodavatele, u kterého víš, že tě neodstřihne ze dne na den nebo nezmění podmínky bez varování. Kvalitní zákaznický servis, přehledná smlouva a férové jednání mají větší hodnotu, než se na první pohled zdá. Toho je strašně moc a každý považuje za důležité něco jiného.
@tattiana9 Někdy je lepší dát pár korun navíc a mít spolehlivého dodavatele, u kterého víš, že tě neodstřihne ze dne na den nebo nezmění podmínky bez varování. Kvalitní zákaznický servis, přehledná smlouva a férové jednání mají větší hodnotu, než se na první pohled zdá. Toho je strašně moc a každý považuje za důležité něco jiného.
@nel_ias Dobrý zákaznický servis je jinak taky skvělá připomínka. Hodně to pomůže, když něco řešíš, a přitom nepřijdeš o nervy 😀
Jo a taky kolikrát záleží na tom, jak dlouho jsi u nich. Někdy mají pro nový zákazníky kdeco, ale stávající mají smůlu. Taky by se mohli občas zaměřit na to, jak si lidi udržet, ne jen přetahovat nové. 😉
Jako chápu, že chtějí přilákat nové zákazníky, ale když jsi věrnej roky a nedostaneš žádný benefit, tak to moc nemotivuje zůstat. 🤐
Jo a taky kolikrát záleží na tom, jak dlouho jsi u nich. Někdy mají pro nový zákazníky kdeco, ale stávající mají smůlu. Taky by se mohli občas zaměřit na to, jak si lidi udržet, ne jen přetahovat nové. 😉
@vanessia7 V tom bych asi žádný velký problém neviděla. Stačí se připomenout, trochu si postěžovat a většinou to jde 😀 Ale abych všem nekřivdila, někde sami přijdou s tím, že jsou nové fixy, třeba s nějakými podmínkami. Jsou místa, kde se o zákazníky starají 🙂
Tohle přesně mě štve taky. Nový zákazník má bonusy, slevu, někde i dárek… A ty, co jsou tam roky, jako by nebyli, přitom by podle mě mělo být normální, že si váží i těch, co zůstávají.
Dostali jste někdy nějakej bonus za věrnost nebo aspoň nějakej návrh lepšího tarifu? Já totiž začínám mít pocit, že se fakt víc vyplatí jednou za čas přejít jinam a vrátit se až jako „nový“ zákazník 😂
Dostali jste někdy nějakej bonus za věrnost nebo aspoň nějakej návrh lepšího tarifu? Já totiž začínám mít pocit, že se fakt víc vyplatí jednou za čas přejít jinam a vrátit se až jako „nový“ zákazník 😂
@anezzka3 Asi jak kde, no… Co mě příjemně překvapilo, i když už jsem jejich zákazník, tak mi po roce sami od sebe poslali e-mail s informací, že mi můžou upravit tarif na výhodnější, protože se něco změnilo na trhu. Žádné nahánění, žádné „musíte si zavolat o slevu“, rovnou férový přístup. To bylo u Epetu a to se dneska fakt jen tak nevidí 🙂
@anezzka3 Asi jak kde, no… Co mě příjemně překvapilo, i když už jsem jejich zákazník, tak mi po roce sami od sebe poslali e-mail s informací, že mi můžou upravit tarif na výhodnější, protože se něco změnilo na trhu. Žádné nahánění, žádné „musíte si zavolat o slevu“, rovnou férový přístup. To bylo u Epetu a to se dneska fakt jen tak nevidí 🙂
@tattiana9 A proč ses rozhodla právě pro ně? Co tě přesvědčilo?
Já teda taky nemám žádnou zkušenost s přecházením mezi dodavateli, ale když to tu tak čtu, asi bych se měla začít víc zajímat 😅 Mám pořád to, co bylo nastavený od začátku a vůbec netuším, jestli to je výhodný nebo ne.
@monniculik03 Určitě se vyplatí aspoň jednou za čas podívat, co trh nabízí, hlavně teď, kdy se fixace a tarify často mění. Spousta lidí zůstává u původního dodavatele jen ze zvyku, ale realita je taková, že nové nabídky (i pro stávající zákazníky) se objevují pravidelně, jen je firmy ne vždy samy od sebe komunikují.
@tattiana9 a jak dlouho už tam jsi?
My jsme zatím u innogy, ale začínám přemýšlet, jestli se taky neporozhlédnout jinde. Hlavně mě štve, že člověk si musí sám všechno hlídat a nikdo tě na nic neupozorní...
My jsme zatím u innogy, ale začínám přemýšlet, jestli se taky neporozhlédnout jinde. Hlavně mě štve, že člověk si musí sám všechno hlídat a nikdo tě na nic neupozorní...
@ditkla To není žádná sláva... A už jste koukali, kam byste případně přešli? Jaké jsou možnosti? Ono úplně nejtěžší je se k tomu vůbec dokopat. Jakmile se člověk rozhodne, tak už to pak většinou jde rychle. Někde dokonce zařídí i ten přechod a všechno kolem za vás.
@ditkla Já můžu epet jedině doporučit. Opravdu jsme s nimi neměli žádný problém. Dá se s nimi v pohodě i komunikovat, a to si myslím, že je dost důležité, mít v tomhle směru jistotu.

Když nám skončila fixace, začali jsme hledat něco rozumného. Porovnávali jsme hlavně cenu za kWh, měsíční poplatek a taky, jak mají přehlednou aplikaci a zákaznickou podporu. Přes jejich klientskou zónu si sleduju spotřebu, takže máme přehled.
Důležité pro nás bylo, aby šla zafixovat cena, ať víme, na čem jsme aspoň na 1–2 roky. Doporučuju porovnat nabídky přes srovnávače, ale číst i podmínky – některé „výhodné“ tarify mají vysoké skryté poplatky.