icon

Kde odebírat plyn a elektřinu při stěhování?

14. led 2022

Ahoj holky, čeká nás stěhování - reknete mi prosím kde odebírate plyn a elektřinu? A jak jste spokojené? Děkuji 🌷

Strana
z4
kopmina
19. zář 2025

@vanessia7 I když máš nějakého dodavatele, u kterého jsi, tak si můžeš zjistit, jestli můžeš získat i lepší podmínky. Aspoň my to tak máme. Mají to normálně na stránce, můžeš si to tam sama vyplnit, odeslat a hned máš výsledek.

ditkla
19. zář 2025

@kopmina No, ten náš rozhodně není nakloněný žádným úlevám, spíš naopak. Ještě nám i zvedl cenu.

janabotka
24. zář 2025

@ditkla Co je to za dodavatele? Ať si dám pozor a ani jim nepíšu, aby mi nedělali nabídku 😀 Nebo myslíš, že u nových zákazníků se snaží víc?

monniculik03
24. zář 2025

@ditkla To by stálo za to i zveřejnit, protože bych se taky raději takovému odborníkovi vyhnula.

nel_ias
26. zář 2025

Holky, my jsme u epet už 3roky a musím říct, že jsem opravdu spokojený, takže myslím, že moje zkušenost může někomu pomoct při rozhodování, jestli přejít k nim nebo zůstat u stávajícího dodavatele 😉 Nejdůležitější byla férová cena, taky nabízí bonusy a výhody pro stálé zákazníky, i nové 🙂

ditkla
28. zář 2025

@janabotka Ano, oni jen své stávající zákazníky takhle natahují a zdražují jim to. Nový zákazník má nesrovnatelně lepší nabídku.
@monniculik03 Věř, že bych ho ráda zveřejnila, ale v dnešní době člověk neví, kdy ho zažalují za poškozování jména nebo něco podobného.

dostalka72
15. říj 2025

@ditkla Toho bych se nebála. Tady se napíše kdeco a když napíšeš, s kým máš špatnou zkušenost, je to to samé, jako když se podělíš o dobrou. Ale chápu. Když ne, tak ne. Já taky radši chválím než haním 🙂

ditkla
16. říj 2025

@dostalka72 Myslím si, že v dnešní době je zla už všude až příliš, a proto, když je možnost, raději chválím. Nemám problém říct, když někdo hezky vypadá, nebo když je v něčem šikovný. Myslím, že právě tohle tahle doba potřebuje víc než kdy jindy.

tattiana9
16. říj 2025

@dostalka72 Souhlasím s tebou, někdy je opravdu lepší zdůraznit pozitivní věci než se soustředit na negativum. Když lidi sdílí dobré zkušenosti, může to pomoct ostatním udělat lepší rozhodnutí a zároveň se šíří trochu pozitivní energie. I já se snažím spíš doporučit, než kritizovat, pokud je to možné, obzvlášť v dnešní době, kdy kolem nás je tolik stresu a negativních zpráv. A dobrá rada v takové „oblasti“ může opravdu pomoci a zároveň ušetřit nějaké ty peníze navíc.

monniculik03
16. říj 2025

@ditkla Tak to je jasné, že nechceš nic takového riskovat. Kromě toho by se na tebe mohla snést vlna kritiky, a to ti za to opravdu nestojí. Protože někteří lidé jen čekají na příležitost, aby si do někoho mohli konečně rýpnout.

dostalka72
20. říj 2025

@tattiana9 Souhlasím s tebou, sdílení pozitivních zkušeností je opravdu fajn a často inspirující 😊 Vždyť kde jinde se lépe dozvíš, jak jsou lidé spokojení. Nemusí jít jen o pozitivní ohlasy, i ty opačné ti můžou napovědět a nasměrovat tě.
@ditkla Přesně tak, je hezké si všimnout a ocenit něco dobrého kolem sebe. V dnešní době, kdy je všude tolik negativních zpráv, takové malé pozitivní momenty opravdu potěší a pomohou.

kopmina
4. lis 2025

@monniculik03 To nevylučuji, někteří mi taky tak přijdou. Ale všechno se dá podat normálně, nemusí jít hned o útok na někoho. Přeci je normální, že ne každá zkušenost musí být dobrá.

klar_tek
5. lis 2025

@dostalka72 Právě ty negativní zkušenosti jsou někdy důležitější, protože jen díky nim se dokážu rozhodnout, jestli chci do dané nabídky jít, i když není dokonalá, a jestli budu i přesto spokojená.

janabotka
6. lis 2025

@ditkla to je bohuzel dost caste, hodne dodavatelu si vice hlida nove zakazniky, aby je ziskali, a na stavajici trochu zapominaji. u nas to tak ale nebylo, zalezi asi aj na tom, komu sa clovek ozve a ako to komunikuje.

ditkla
6. lis 2025

@janabotka Asi taky záleží na tom, kdo se o tebe v dané společnosti stará. Možná je to tak, že se dané osobě vůbec nechce zabývat těmi, kdo už jsou jejími klienty, protože z toho nemá žádné bonusy.

nel_ias
18. lis 2025

@ditkla To si zrovna nemyslím. Když jsou to takové společnosti, že poskytují klientům služby, tak pokaždé jde o to, aby je získali a přilákali k sobě co nejvíce. A od toho se právě odvíjejí i ty zmíněné bonusy.

vanessia7
18. lis 2025

@nel_ias mně už to přijde jako forma nátlaku, protože mi to sami nenabídnou, aby mě udrželi, ale až když se vyhrožuji, že odejdu. Místo toho, aby mi nabídku poslali k výročí fixace sami, dokud se neozvu, nemám nic.

tattiana9
20. lis 2025

@vanessia7 Někdy tak to působí, že je to spíš taktický nátlak než skutečná péče o zákazníka 🙄 Místo toho, aby ti dali možnost rozhodnout se v klidu dopředu, čekají, až vyhrožuješ odchodem, a pak teprve něco nabídnou. Celkem frustrující přístup, když by stačilo poslat nabídku automaticky s blížícím se koncem fixace 👏

monniculik03
20. lis 2025

@tattiana9 Z vlastní zkušenosti můžu říct, že dokud jsem se do toho porovnávání nepustila sama, nikdo mi nic nenabídl, a to jsem dodavatele v podstatě nikdy neměnila. Je to smutná doba. Někteří dodavatelé mají fakt štěstí, že existují lidé jako já, kterým se do změn moc nechce.

nel_ias
24. lis 2025

@monniculik03 Dokud sama nezkontroluju nabídky a nepřečtu si detaily, nic se nezmění. Je to trochu na nás, zákaznících, abychom si vybojovali lepší podmínky.

ditkla
24. lis 2025

@nel_ias V případě takového bankovního sektoru vím, že oni jsou nuceni prodávat konkrétní produkty jednotlivým klientům, většinou tedy novým. Tak nevím, jak to mají tady, jestli ty bonusy případně nejsou jen za zaregistrování nového klienta. @nel_ias
A právě to je na tom to smutné.

tattiana9
27. lis 2025

@monniculik03 @monniculik03 Přesně tak. Oni sází na to, že většina lidí nemá čas nebo chuť něco řešit, a tak prostě zůstanou tam, kde jsou. A přitom když si člověk jednou sedne, projde si nabídky a trochu to porovná, často zjistí, že by mohl platit míň nebo mít lepší podmínky 🙂

monniculik03
27. lis 2025

@tattiana9 To je ale hrozné, takový přístup. Na druhou stranu jsou to pro ně čistě vydělané peníze, a hlavně bez práce. Ono to není jen o tom platit méně, ale ročně to může být úplně jiná částka.

kopmina
1. pro 2025

@monniculik03 Co si budeme, vždy jde hlavně o to platit méně 😀 Ale ano, může se to ročně vyšplhat na pěknou sumu, kterou dokážeš ušetřit. Je potřeba ty nabídky pořádně sledovat, i ty ceny – jestli jsou s DPH, bez DPH, jestli tam nejsou nějaké další poplatky atd.

janabotka
2. pro 2025

@kopmina Ale vždyť to všechno vidíš v té cenové nabídce, ne? A je aspoň fér o ni požádat. Někde to mají tak, že si ji skoro sama dokážeš připravit tím, že nahraješ svou aktuální fakturu nebo smlouvu, teď nevím přesně, a na základě toho ti vyhotoví nabídku, kterou máš hned zpátky.

dostalka72
3. pro 2025

@janabotka Kde? 😅

vanessia7
3. pro 2025

@janabotka To mi pak můžou rovnou poslat i peníze na účet za práci, kterou dělám místo nich.😂

Strana
z4