Kde odebírat plyn a elektřinu při stěhování?
Ahoj holky, čeká nás stěhování - reknete mi prosím kde odebírate plyn a elektřinu? A jak jste spokojené? Děkuji 🌷
@ditkla To by stálo za to i zveřejnit, protože bych se taky raději takovému odborníkovi vyhnula.
Holky, my jsme u epet už 3roky a musím říct, že jsem opravdu spokojený, takže myslím, že moje zkušenost může někomu pomoct při rozhodování, jestli přejít k nim nebo zůstat u stávajícího dodavatele 😉 Nejdůležitější byla férová cena, taky nabízí bonusy a výhody pro stálé zákazníky, i nové 🙂
@janabotka Ano, oni jen své stávající zákazníky takhle natahují a zdražují jim to. Nový zákazník má nesrovnatelně lepší nabídku.
@monniculik03 Věř, že bych ho ráda zveřejnila, ale v dnešní době člověk neví, kdy ho zažalují za poškozování jména nebo něco podobného.
@ditkla Toho bych se nebála. Tady se napíše kdeco a když napíšeš, s kým máš špatnou zkušenost, je to to samé, jako když se podělíš o dobrou. Ale chápu. Když ne, tak ne. Já taky radši chválím než haním 🙂
@dostalka72 Myslím si, že v dnešní době je zla už všude až příliš, a proto, když je možnost, raději chválím. Nemám problém říct, když někdo hezky vypadá, nebo když je v něčem šikovný. Myslím, že právě tohle tahle doba potřebuje víc než kdy jindy.
@dostalka72 Souhlasím s tebou, někdy je opravdu lepší zdůraznit pozitivní věci než se soustředit na negativum. Když lidi sdílí dobré zkušenosti, může to pomoct ostatním udělat lepší rozhodnutí a zároveň se šíří trochu pozitivní energie. I já se snažím spíš doporučit, než kritizovat, pokud je to možné, obzvlášť v dnešní době, kdy kolem nás je tolik stresu a negativních zpráv. A dobrá rada v takové „oblasti“ může opravdu pomoci a zároveň ušetřit nějaké ty peníze navíc.
@ditkla Tak to je jasné, že nechceš nic takového riskovat. Kromě toho by se na tebe mohla snést vlna kritiky, a to ti za to opravdu nestojí. Protože někteří lidé jen čekají na příležitost, aby si do někoho mohli konečně rýpnout.
@tattiana9 Souhlasím s tebou, sdílení pozitivních zkušeností je opravdu fajn a často inspirující 😊 Vždyť kde jinde se lépe dozvíš, jak jsou lidé spokojení. Nemusí jít jen o pozitivní ohlasy, i ty opačné ti můžou napovědět a nasměrovat tě.
@ditkla Přesně tak, je hezké si všimnout a ocenit něco dobrého kolem sebe. V dnešní době, kdy je všude tolik negativních zpráv, takové malé pozitivní momenty opravdu potěší a pomohou.
@monniculik03 To nevylučuji, někteří mi taky tak přijdou. Ale všechno se dá podat normálně, nemusí jít hned o útok na někoho. Přeci je normální, že ne každá zkušenost musí být dobrá.
@dostalka72 Právě ty negativní zkušenosti jsou někdy důležitější, protože jen díky nim se dokážu rozhodnout, jestli chci do dané nabídky jít, i když není dokonalá, a jestli budu i přesto spokojená.
@vanessia7 Někdy tak to působí, že je to spíš taktický nátlak než skutečná péče o zákazníka 🙄 Místo toho, aby ti dali možnost rozhodnout se v klidu dopředu, čekají, až vyhrožuješ odchodem, a pak teprve něco nabídnou. Celkem frustrující přístup, když by stačilo poslat nabídku automaticky s blížícím se koncem fixace 👏
@tattiana9 Z vlastní zkušenosti můžu říct, že dokud jsem se do toho porovnávání nepustila sama, nikdo mi nic nenabídl, a to jsem dodavatele v podstatě nikdy neměnila. Je to smutná doba. Někteří dodavatelé mají fakt štěstí, že existují lidé jako já, kterým se do změn moc nechce.
@monniculik03 Dokud sama nezkontroluju nabídky a nepřečtu si detaily, nic se nezmění. Je to trochu na nás, zákaznících, abychom si vybojovali lepší podmínky.
@monniculik03 @monniculik03 Přesně tak. Oni sází na to, že většina lidí nemá čas nebo chuť něco řešit, a tak prostě zůstanou tam, kde jsou. A přitom když si člověk jednou sedne, projde si nabídky a trochu to porovná, často zjistí, že by mohl platit míň nebo mít lepší podmínky 🙂
@tattiana9 To je ale hrozné, takový přístup. Na druhou stranu jsou to pro ně čistě vydělané peníze, a hlavně bez práce. Ono to není jen o tom platit méně, ale ročně to může být úplně jiná částka.
@monniculik03 Co si budeme, vždy jde hlavně o to platit méně 😀 Ale ano, může se to ročně vyšplhat na pěknou sumu, kterou dokážeš ušetřit. Je potřeba ty nabídky pořádně sledovat, i ty ceny – jestli jsou s DPH, bez DPH, jestli tam nejsou nějaké další poplatky atd.
@kopmina Ale vždyť to všechno vidíš v té cenové nabídce, ne? A je aspoň fér o ni požádat. Někde to mají tak, že si ji skoro sama dokážeš připravit tím, že nahraješ svou aktuální fakturu nebo smlouvu, teď nevím přesně, a na základě toho ti vyhotoví nabídku, kterou máš hned zpátky.
@janabotka Kde? 😅

@vanessia7 I když máš nějakého dodavatele, u kterého jsi, tak si můžeš zjistit, jestli můžeš získat i lepší podmínky. Aspoň my to tak máme. Mají to normálně na stránce, můžeš si to tam sama vyplnit, odeslat a hned máš výsledek.