Kde odebírat plyn a elektřinu při stěhování?
Ahoj holky, čeká nás stěhování - reknete mi prosím kde odebírate plyn a elektřinu? A jak jste spokojené? Děkuji 🌷
@nel_ias Já si to myslím taky, v hodně obchodech, hlavně v těch potravinových, to i platí. Do některých se bez zákaznické karty ani nevyplatí chodit, protože tam člověk nechá hotový majlant.
@lucidvork To je zajímavé. A podle čeho jsi se tedy rozhodovala, pokud ne podle ceny? Jako někdy je rozdíl i v kvalitě služeb, rychlosti vyřízení smlouvy, zákaznickém servisu nebo možnostech online správy... U dodavatele elektřiny pro domácnost se ale vyplatí brát v úvahu cenu za kWh, ale i měsíční paušály, fixaci ceny, případné poplatky za překročení odběru a také podmínky ukončení smlouvy. To všechno může ovlivnit reálné náklady a komfort provozu.
@dostalka72 Upřímně se mi v tom vůbec nechtělo rýpat, tak jsem dala na doporučení známé.
@lucidvork Upřímně, může to být, ale taky nemusí být správné rozhodnutí. Určitě je fajn nechat si poradit a ptát se na zkušenosti ostatních, to má svou hodnotu. Na druhou stranu je ale dobré udělat si i vlastní porovnání, protože co vyhovuje jednomu, nemusí automaticky sedět druhému. Každý má jiné potřeby, priority a očekávání, takže ideální je zkombinovat doporučení s vlastním průzkumem 😉

@kopmina Tyto slevové věci jsou i v jednotlivých obchodech docela zajímavé, dá se na tom ušetřit hodně peněz, pokud má člověk přehled. Většina těchto obchodů si jakoby váží stálých zákazníků, tedy pokud má člověk jejich zákaznickou kartu nebo něco podobného, má větší slevy. Naopak například takoví operátoři si více cení nových než stálých zákazníků.