icon

Kde odebírat plyn a elektřinu při stěhování?

14. led 2022

Ahoj holky, čeká nás stěhování - reknete mi prosím kde odebírate plyn a elektřinu? A jak jste spokojené? Děkuji 🌷

Strana
z5
vanessia7
5. led 2026

@kopmina Tyto slevové věci jsou i v jednotlivých obchodech docela zajímavé, dá se na tom ušetřit hodně peněz, pokud má člověk přehled. Většina těchto obchodů si jakoby váží stálých zákazníků, tedy pokud má člověk jejich zákaznickou kartu nebo něco podobného, má větší slevy. Naopak například takoví operátoři si více cení nových než stálých zákazníků.

nel_ias
8. led 2026

@vanessia7 Nejsem si jistá, jestli se dá úplně srovnávat firma, která poskytuje takové služby, a firma, která se zaměřuje čistě jen na prodej zboží...

vanessia7
8. led 2026

@nel_ias Tak já jsem si toho všimla obecně, vždyť odběratel zboží / produktu je pro každého důležitý, nebo by alespoň měl být.

nel_ias
9. led 2026

@vanessia7 Ale pointa je pořád stejná, stálí zákazníci by měli mít nějakou výhodu, ať už jde o slevy v obchodech nebo jiné benefity. Hlavní je mít přehled a vědět, kde se dá ušetřit, že jo.

monniculik03
11. led 2026

@nel_ias Já si to myslím taky, v hodně obchodech, hlavně v těch potravinových, to i platí. Do některých se bez zákaznické karty ani nevyplatí chodit, protože tam člověk nechá hotový majlant.

janabotka
12. led 2026

@kopmina To určitě ano, nám se to takto už několikrát osvědčilo. Nesmíš jen sedět nečinně a čekat, že ti lepší nabídky spadnou přímo do klína. Je potřeba pro to něco udělat. Nakonec to může být příjemné překvapení, když se podaří ušetřit za rok i několik tisíc 🙂

lucidvork
12. led 2026

@janabotka Tak o tom jsem se sama přesvědčila, když jsem vybírala dodavatele, ani mě to nenapadlo. Ale teď vidím, jak velké cenové rozdíly mohou být.

dostalka72
13. led 2026

@lucidvork To je zajímavé. A podle čeho jsi se tedy rozhodovala, pokud ne podle ceny? Jako někdy je rozdíl i v kvalitě služeb, rychlosti vyřízení smlouvy, zákaznickém servisu nebo možnostech online správy... U dodavatele elektřiny pro domácnost se ale vyplatí brát v úvahu cenu za kWh, ale i měsíční paušály, fixaci ceny, případné poplatky za překročení odběru a také podmínky ukončení smlouvy. To všechno může ovlivnit reálné náklady a komfort provozu.

vanessia7
13. led 2026

@nel_ias S tím úplně souhlasím, že by stálé zákaznice měly mít slevy. Asi i chápu jejich postoj, že pokud se sama neozvu, tak ceny buď porostou, nebo minimálně dokážou novým lidem dát lepší podmínky než mně. Je to ale smutné…

nel_ias
15. led 2026

@vanessia7 Můj dodavatel má například na stránce takový odkaz „Chci levnější energie“. Tam vyplníš pár políček se svými údaji a pak ti přijde odpověď, co se s tím dá udělat.

lucidvork
15. led 2026

@dostalka72 Upřímně se mi v tom vůbec nechtělo rýpat, tak jsem dala na doporučení známé.

nel_ias
16. led 2026

@lucidvork Upřímně, může to být, ale taky nemusí být správné rozhodnutí. Určitě je fajn nechat si poradit a ptát se na zkušenosti ostatních, to má svou hodnotu. Na druhou stranu je ale dobré udělat si i vlastní porovnání, protože co vyhovuje jednomu, nemusí automaticky sedět druhému. Každý má jiné potřeby, priority a očekávání, takže ideální je zkombinovat doporučení s vlastním průzkumem 😉

lucidvork
18. led 2026

@nel_ias To už jsem zjistila, když to tady čtu. Ale možná v době, kdy jsem si to nechala poradit, to bylo cenově nejvýhodnější...

Strana
z5