icon

Web pro snadnější hledání bydlení. Co si o tom myslíte?

holoubekm
20. únor 2026

Hledali jsme s rodinkou bydlení a najít něco rozumného byl docela proces.
Nakonec jsme našli byt, který opravujeme... ale celý ten zážitek s hledáním se námi zůstal.

Jsme oba programátoři a tak jsme se rozhodli vytvořit web, který by nám v naší situaci pomohl.

K inzerátům doplňujeme věci, které v běžných nabídkách chybí - dojezdové časy (auto, MHD i pěšky), hluk, zeleň, vybavenost… a hlídáme změny v nabídce. 😎

Zatím hlavně sbíráme zpětnou vazbu. ❤️

https://lokalitka.cz/about

https://www.facebook.com/profile.php?id=6158851...

Předem děkujeme za jakékoliv komentáře 🙂)

PS.
Omlouvám se, pokud by to kdokoliv brali jako nevyžádanou poštu.

anonym_15304b
21. únor 2026

To není nevyžádaná pošta, to je nezaplacená reklama, která je v rozporu s pravidly, které sis měl přečíst, když sis ten účet za tímto účelem zakládal.

kakamila12
21. únor 2026

Vyzkoušela jsem, za mne je to zajímavě uděláno. Uživatelsky příjemné, rychle jsem se zorientovala v nastavení a ve vyhledávání. Přínos bych viděla spíše ve chvíli, kdy hledám nemovitost v lokalitě, kterou neznám. Bydlím aktuálně ve větším městě (cca 100. 000 obyvatel, kdybych hledala byt v rámci tohoto města, tak údaje z aplikace v podstatě nepotřebuju, mám představu, jak to v které části města +- je.

kakamila12
21. únor 2026

A chybí mi tam (nebo jsem nenašla) pro mne třeba hodně důležitý parametr - byt cihla/panel. Já třeba při hledání panel vyřazuju, vím, že panel rozhodně nechci a to je pro mne důležitější filtr než některé další, které v aplikaci jsou.

ines76
21. únor 2026

Ze zvědavosti jsem se podivala na sve okoli, je tam byt na pronájem primo v naší ulici. Info je zajimave, pri bližším pohledu jde o výcuc z ruznych verejne dostupnych podkladu (hluk, prumerne teploty, vzdalenosti ke vsemu možnému ve srovnani s jinymi mesty a hafo dalsich parametrů). Jde o prakticky stejny panelakovy byt jako nas, i stejne patro, bydlime tu 12 let, takze vim jak se tu zije a musim rict, ze pocitove ty parametry neodpovidaji. Napr dostupnost vzdelani a zdravotnictvi, metry jsou jedna věc, realna vytíženost ordinaci a skol druhá... Jasne pro nejakou zakladni orientaci o lokalitě prima, ale pri výběru noveho domova bych se pídila mnohem vic a z ruznych zdrojů.

anonym_53cbeb
21. únor 2026

O půlnoci se zaregistruje, nacpe sem reklamu. Nahlášeno brzy ráno a je to tu stále. Když jsou tak IT zdatní, reklamu na Mk snad nepotřebují.

ines76
21. únor 2026
@anonym_53cbeb

O půlnoci se zaregistruje, nacpe sem reklamu. Nahlášeno brzy ráno a je to tu stále. Když jsou tak IT zdatní, reklamu na Mk snad nepotřebují.

@anonym_53cbeb predpokladam že nahlášení hodnoti nekdo ručně a asi nepracuje 24/7, dyť nejde o život...

anonym_53cbeb
22. únor 2026
@ines76

@anonym_53cbeb predpokladam že nahlášení hodnoti nekdo ručně a asi nepracuje 24/7, dyť nejde o život...

@ines76 Nejde o život, jde o dvojí metr. Jsi tu pár let, když si sem dáš reklamu, do hodiny ti ji smažou. Tato je tu 3 dny.

Modrý koník
23. únor 2026
@anonym_53cbeb

@ines76 Nejde o život, jde o dvojí metr. Jsi tu pár let, když si sem dáš reklamu, do hodiny ti ji smažou. Tato je tu 3 dny.

@anonym_53cbeb Ahojte, děkujeme všem za reakce i nahlášení.

Rozumíme tomu, že když si někdo založí účet a sdílí vlastní projekt, může to působit jako reklama. Pravidla ale průběžně upravujeme a aktuální znění bodu 58 g (https://www.modrykonik.cz/jine/vseobecne-podmin...) umožňuje výjimku pro hodnotný informační obsah relevantní pro komunitu, pokud neobsahuje výzvu k nákupu ani jinou komerční propagaci.

Tento příspěvek jsme po kontrole vyhodnotili jako tematicky související s častým tématem na fóru (hledání bydlení) a bez přímé komerční výzvy. Proto jsme jej ponechali.

Každé nahlášení posuzujeme individuálně, nejde o dvojí metr. Pokud by obsah působil jako klasická reklama nebo obsahoval komerční výzvy, byl by odstraněn stejně jako jiné případy.

Děkujeme, že fórum sledujete a pomáháte nám udržovat jeho kvalitu.

Modrý koník team

holoubekm
autor
23. únor 2026

Moc děkujeme za komentáře a hodnocení. Včetně toho kritického - to k tomu patří. Snažíme se na webu pracovat a zlepšovat ho. Pokoušíme se řešit problém, který jsme měli my sami.

@anonym_15304b Máte úplnou pravdu, účet jsem si založil proto, abych mohli přidat tento příspěvek. To ale neznamená, že tento web nečtu a že tohle nebyla první smysluplná věc, kterou jsem chtěl přidat. Měl jsem pocit, že by to mohlo i ostatním - to je právě to, proč to děláme. Nejsme ohromná korporace - na stránce není ani reklama, ani jiná monetizace.

@kakamila12 a ines76 - Moc Vám děkuji za zpětnou vazbu. Máte pravdu - ono nejde jít úplně donekonečna. Brzy bychom tam chtěli přidat odkazy na původní materiály tak, aby si každý mohl pokračovat v průzkumu sám. Poměrně často se také stane to, že ať už v inzerátu, nebo mapách je chyba, která to celá zkomplikuje. Momentálně si lámeme hlavu tím, jak to vše zpřesnit natolik, aby se tomu dalo věřit.

Za mě osobně je největší přidaná hodnota v tom, že si člověk přesně nastaví vyhledávání, notifikace a pak už jen reaguje na zprávy na Telegramu. A hlavně ví, že bude jeden z prvních, protože zprávy odesíláme okamžitě.

Moc moc všem děkuji za diskuzi a podněty.
Hezký večer

tereza0111
24. únor 2026

Ze zvedavosti jsem otevrela, vypada to zajimave na prvni pohled, ale na druhy nepouzitelne.

Ta ta kriteria jsou nastavena zvlastne. Podivala jsem se na nasi lokalitu a jako prvni me zaujalo hned MDH oznaceno jako "prumerne" - ulice v Praze, ktera je 7 min. na metro, 4 na tramvaj a 3 autobus je oznacena jako prumerna, uplne stejne jako lokalita na konci prahy, kde je to na metro 10 minut jizdy tramvaji a spoje tam jezdi s mnohem vetsimi intervaly. Dopravni obsluznost se nemuze ridit tim jestli je tam vlakove nadrazi, aby to opravdu fugovalo je treba zamyslet se, kam v dane lokalite lide obvykle spoje potrebuji a jak casto jezdi. Uplne mimo jsou pak uz obce tesne za Prahou - napr. Roztoky - jezdi tam autobus kazdou chvili, maji vyborne vlakove spojeni, doprava je pomalu prednosti mesta. Presto oznaceno jako slabe - ptz. nemaji tramvaj a metro? Nebo z jakeho duvodu?
Stejne tak "denni potreby" a "vzdelani" jsou postaveny jen na vzdalenosti z mapy (a casto s chybami)

Verim, ze je to dobry napad, ale pro prinos by mela byt kriteria nastavena jinak, nez vidim na prvni pohled z mapy.,
Protoze otevreni mapy povazuju za prvni vec kdyz koukam na nemovitost, tak v tomhle bohuzel prinost nevidim.

holoubekm
autor
24. únor 2026

@tereza0111. Moc Vám děkuji! Máte úplnou pravdu. Intervaly dopravy jsou něco, co bychom chtěli přepracovat. Momentálně proto srovnáváme dopravy podle velikosti města (Praha, krajská města, okresní města, zbytek ČR). Jednou z variant, jak získat více informací je na mapě zobrazit vrstvu "Dojíždění". Člověk pak vidí, jak daleko se dostane za určitý čas. Data jsou pak skutečně počítána z jízdních řádů - MHD, vlaky, autobusy. (Je to průměr několika pracovních dní v ranní špičce). Počítáme i s dobou přestupu a podobně.

Samozřejmě i zde existují nepřesnosti a lze se bavit o rychlosti chůze, max. délce přestupů a podobně.

Ještě jednou moc děkuji za zprávu. Budeme na tom pracovat <3
Krásný den 🙂)

holoubekm
autor
25. únor 2026

Dobrý večer, poctivě pokračujeme. Měli jste pravdu - hodnotit kvalitu MHD v oblasti podle četnosti s blízkosti zastávek není úplně šťastné. Logiku jsme předělali a bereme v potaz také oblast, do které se dostaneme za určitý čas.

Výsledky jsou mnohem realističtější a víc odpovídají očekávání.

Moc všem děkuji!