Web pro snadnější hledání bydlení. Co si o tom myslíte?
Hledali jsme s rodinkou bydlení a najít něco rozumného byl docela proces.
Nakonec jsme našli byt, který opravujeme... ale celý ten zážitek s hledáním se námi zůstal.
Jsme oba programátoři a tak jsme se rozhodli vytvořit web, který by nám v naší situaci pomohl.
K inzerátům doplňujeme věci, které v běžných nabídkách chybí - dojezdové časy (auto, MHD i pěšky), hluk, zeleň, vybavenost… a hlídáme změny v nabídce. 😎
Zatím hlavně sbíráme zpětnou vazbu. ❤️
https://www.facebook.com/profile.php?id=6158851...
Předem děkujeme za jakékoliv komentáře 🙂)
PS.
Omlouvám se, pokud by to kdokoliv brali jako nevyžádanou poštu.
Vyzkoušela jsem, za mne je to zajímavě uděláno. Uživatelsky příjemné, rychle jsem se zorientovala v nastavení a ve vyhledávání. Přínos bych viděla spíše ve chvíli, kdy hledám nemovitost v lokalitě, kterou neznám. Bydlím aktuálně ve větším městě (cca 100. 000 obyvatel, kdybych hledala byt v rámci tohoto města, tak údaje z aplikace v podstatě nepotřebuju, mám představu, jak to v které části města +- je.
A chybí mi tam (nebo jsem nenašla) pro mne třeba hodně důležitý parametr - byt cihla/panel. Já třeba při hledání panel vyřazuju, vím, že panel rozhodně nechci a to je pro mne důležitější filtr než některé další, které v aplikaci jsou.
Ze zvědavosti jsem se podivala na sve okoli, je tam byt na pronájem primo v naší ulici. Info je zajimave, pri bližším pohledu jde o výcuc z ruznych verejne dostupnych podkladu (hluk, prumerne teploty, vzdalenosti ke vsemu možnému ve srovnani s jinymi mesty a hafo dalsich parametrů). Jde o prakticky stejny panelakovy byt jako nas, i stejne patro, bydlime tu 12 let, takze vim jak se tu zije a musim rict, ze pocitove ty parametry neodpovidaji. Napr dostupnost vzdelani a zdravotnictvi, metry jsou jedna věc, realna vytíženost ordinaci a skol druhá... Jasne pro nejakou zakladni orientaci o lokalitě prima, ale pri výběru noveho domova bych se pídila mnohem vic a z ruznych zdrojů.
O půlnoci se zaregistruje, nacpe sem reklamu. Nahlášeno brzy ráno a je to tu stále. Když jsou tak IT zdatní, reklamu na Mk snad nepotřebují.
O půlnoci se zaregistruje, nacpe sem reklamu. Nahlášeno brzy ráno a je to tu stále. Když jsou tak IT zdatní, reklamu na Mk snad nepotřebují.
@anonym_53cbeb predpokladam že nahlášení hodnoti nekdo ručně a asi nepracuje 24/7, dyť nejde o život...
@anonym_53cbeb predpokladam že nahlášení hodnoti nekdo ručně a asi nepracuje 24/7, dyť nejde o život...
@ines76 Nejde o život, jde o dvojí metr. Jsi tu pár let, když si sem dáš reklamu, do hodiny ti ji smažou. Tato je tu 3 dny.
@ines76 Nejde o život, jde o dvojí metr. Jsi tu pár let, když si sem dáš reklamu, do hodiny ti ji smažou. Tato je tu 3 dny.
@anonym_53cbeb Ahojte, děkujeme všem za reakce i nahlášení.
Rozumíme tomu, že když si někdo založí účet a sdílí vlastní projekt, může to působit jako reklama. Pravidla ale průběžně upravujeme a aktuální znění bodu 58 g (https://www.modrykonik.cz/jine/vseobecne-podmin...) umožňuje výjimku pro hodnotný informační obsah relevantní pro komunitu, pokud neobsahuje výzvu k nákupu ani jinou komerční propagaci.
Tento příspěvek jsme po kontrole vyhodnotili jako tematicky související s častým tématem na fóru (hledání bydlení) a bez přímé komerční výzvy. Proto jsme jej ponechali.
Každé nahlášení posuzujeme individuálně, nejde o dvojí metr. Pokud by obsah působil jako klasická reklama nebo obsahoval komerční výzvy, byl by odstraněn stejně jako jiné případy.
Děkujeme, že fórum sledujete a pomáháte nám udržovat jeho kvalitu.
Modrý koník team
Moc děkujeme za komentáře a hodnocení. Včetně toho kritického - to k tomu patří. Snažíme se na webu pracovat a zlepšovat ho. Pokoušíme se řešit problém, který jsme měli my sami.
@anonym_15304b Máte úplnou pravdu, účet jsem si založil proto, abych mohli přidat tento příspěvek. To ale neznamená, že tento web nečtu a že tohle nebyla první smysluplná věc, kterou jsem chtěl přidat. Měl jsem pocit, že by to mohlo i ostatním - to je právě to, proč to děláme. Nejsme ohromná korporace - na stránce není ani reklama, ani jiná monetizace.
@kakamila12 a ines76 - Moc Vám děkuji za zpětnou vazbu. Máte pravdu - ono nejde jít úplně donekonečna. Brzy bychom tam chtěli přidat odkazy na původní materiály tak, aby si každý mohl pokračovat v průzkumu sám. Poměrně často se také stane to, že ať už v inzerátu, nebo mapách je chyba, která to celá zkomplikuje. Momentálně si lámeme hlavu tím, jak to vše zpřesnit natolik, aby se tomu dalo věřit.
Za mě osobně je největší přidaná hodnota v tom, že si člověk přesně nastaví vyhledávání, notifikace a pak už jen reaguje na zprávy na Telegramu. A hlavně ví, že bude jeden z prvních, protože zprávy odesíláme okamžitě.
Moc moc všem děkuji za diskuzi a podněty.
Hezký večer
Ze zvedavosti jsem otevrela, vypada to zajimave na prvni pohled, ale na druhy nepouzitelne.
Ta ta kriteria jsou nastavena zvlastne. Podivala jsem se na nasi lokalitu a jako prvni me zaujalo hned MDH oznaceno jako "prumerne" - ulice v Praze, ktera je 7 min. na metro, 4 na tramvaj a 3 autobus je oznacena jako prumerna, uplne stejne jako lokalita na konci prahy, kde je to na metro 10 minut jizdy tramvaji a spoje tam jezdi s mnohem vetsimi intervaly. Dopravni obsluznost se nemuze ridit tim jestli je tam vlakove nadrazi, aby to opravdu fugovalo je treba zamyslet se, kam v dane lokalite lide obvykle spoje potrebuji a jak casto jezdi. Uplne mimo jsou pak uz obce tesne za Prahou - napr. Roztoky - jezdi tam autobus kazdou chvili, maji vyborne vlakove spojeni, doprava je pomalu prednosti mesta. Presto oznaceno jako slabe - ptz. nemaji tramvaj a metro? Nebo z jakeho duvodu?
Stejne tak "denni potreby" a "vzdelani" jsou postaveny jen na vzdalenosti z mapy (a casto s chybami)
Verim, ze je to dobry napad, ale pro prinos by mela byt kriteria nastavena jinak, nez vidim na prvni pohled z mapy.,
Protoze otevreni mapy povazuju za prvni vec kdyz koukam na nemovitost, tak v tomhle bohuzel prinost nevidim.
@tereza0111. Moc Vám děkuji! Máte úplnou pravdu. Intervaly dopravy jsou něco, co bychom chtěli přepracovat. Momentálně proto srovnáváme dopravy podle velikosti města (Praha, krajská města, okresní města, zbytek ČR). Jednou z variant, jak získat více informací je na mapě zobrazit vrstvu "Dojíždění". Člověk pak vidí, jak daleko se dostane za určitý čas. Data jsou pak skutečně počítána z jízdních řádů - MHD, vlaky, autobusy. (Je to průměr několika pracovních dní v ranní špičce). Počítáme i s dobou přestupu a podobně.
Samozřejmě i zde existují nepřesnosti a lze se bavit o rychlosti chůze, max. délce přestupů a podobně.
Ještě jednou moc děkuji za zprávu. Budeme na tom pracovat <3
Krásný den 🙂)
Dobrý večer, poctivě pokračujeme. Měli jste pravdu - hodnotit kvalitu MHD v oblasti podle četnosti s blízkosti zastávek není úplně šťastné. Logiku jsme předělali a bereme v potaz také oblast, do které se dostaneme za určitý čas.
Výsledky jsou mnohem realističtější a víc odpovídají očekávání.
Moc všem děkuji!

To není nevyžádaná pošta, to je nezaplacená reklama, která je v rozporu s pravidly, které sis měl přečíst, když sis ten účet za tímto účelem zakládal.