icon

1. dítě a za 20 měsíců dvojčata - máte zkušenosti?

zzuziqq
24. led 2016

Po prvním jsme chtěli do dvou let druhé. Teď čekám dvojčata (měla by se narodit, když bude synovi cca 20 měsíců) a mám asi milion otázek a ještě víc nejistoty jak to zvládnout. Najde se tu někdo, kdo s tím má zkušenosti a byl by ochoten si o tom se mnou psát, a alespoň s některýma otázkama mi pomoci?

mandarinka11111
24. led 2016

Má s tím zkušenosti kamarádka. Pokud chceš, tak mi napiš tady do pošty a já Ti odepíšu. Něco už vím od kamarádky a nebo ji mohu zavolat a zeptat se.

ludovika6
24. led 2016

Tak trochu zkušenost mám 🙂 . Když se nám narodila dvojčata bylo druhé dceři přesně 24 měsíců a ta nejstarší měla 3,5 roku. Ale konkrétně asi moc nepomůžu, už je to přece jen pár let - dvojky mají 11, starší dcera 13 a nejstarší 15 let. Jen můžu povzbudit, že se to dá určitě zvládnout. Náročné to je hodně (třeba i na partnerský vztah, přece jen ten stres je velký pro všechny). Je dobré využít veškeré možné pomoci např. ze strany prarodičů, sousedů, kamarádek...Držím palce, ono to má i svou krásu 😉 !

tanu
2. únor 2016

Ahoj, já mám jenom dvojčata, ale kamarádila jsem s holčinou, co měla po chlapečkoví dvojčátka asi o rok a půl. Byl to záhul, ale zvládali to statečně. Myslím, že základ je nastavit si priority. Řešit jenom podstatné věci a nad malichernosti, jako je třeba bordel v bytě, mávnout rukou 🙂 Přeji klidné těhotenství a rozhodně to zvládnout půjde, hlavně klid.