1 spánek v 9 měsících. Není to brzy?
Ahoj maminky, je možné, že dítě potřebuje už jen 1 spánek v 9 měsících? Prijde mi to strašně brzo… ale proč se vůbec ptám - kolem 7-8 měsíců jsme prošli spánkovým poradenstvím, strašně nám pomohlo - změnili jsme způsob uspávání a odstavila jsem v noci, vše fungovalo, usnul hned a spal skoro celou noc. No jenže jednoho dne se začal zase v noci budit a začalo peklo - myslím, že ho sejmula regrese (protože se najednou vývojově posunul, začal klečet, zkouší lézt atd). Plus asi i zuby.
Jenže to nepřechází a je to horší a horší, posledních pár dní ho nemůžu vůbec uspat na 2. spánek, řve klidně hodinu, nepomáhá nic. A noci? Tři noci prakticky probděl, vůbec nemohl zabrat a když už, tak jen na půl hodiny a pak zase řev - anebo si hrál.
A tak si říkám, hlavně kvůli těm nocím, jestli už není čas na 1 spánek. Protože přes den je v pohodě, není protivný nic.
Nemáte zkušenost s 1 spánkem už takhle brzy?
Naše děti už jako kojenci spaly přes den výrazně méně než jiné děti. V tom věku, který uvádíš, nebyly výjimkou dny, kdy nespaly vůbec. Já bych se tedy zkusila přizpůsobit jeho potřebám, druhý spánek bych cíleně nenavozovala uspáváním a třeba se tak ty noci srovnají. Nic horšího, než že to nebude fungovat, se nestane.
@lociloci jestli kojis - nenavysila si prisun kofeinu?
@lociloci Syn si okolo půl roku zrušil dopolední spánek a měl odpolední od cca 13.hodiny a nejdéle ve 3 byl vzhůru. A stačilo mu to. Takto to měl do 2 let, než zaval bojkot odpoledního spánku a ve 2,5letech jsme to už zrušili úplně.
Tyjo, no tak uvidíme. Dala jsem ho dnes až v 11 a už se vrtí (tedy po 1 hod 30 min).
Nene, kafe piju furt stejně..
@lociloci Dcera má jeden spánek asi od 8. měsíce, teď je jí rok. Výjimečně má dva, když vstává brzy nebo je prostě horší den, ale převážně jen jeden.
Tak nakonec spal 1 spanek - celkově 2 hodiny. Teď o půl 7 večer usíná pomalu. Byl přes den v pohodě, hodnej.. no tak uvidíme co to udělá s nocí. V nejhorším nic 😅

Nemusí mít 1 spánek 7dní v týdnu. Může to být pozvolné, zkrátka někdy bude spát 2x, někdy jen 1x. Nechala bych to na něm, jak bude unavený. Přijde mi malý na 1 spánek, ale moje děti byly spavé.