icon

13ti měsíční dítě je na mě závislé. Co s tím?

luci_enka
29. bře 2010

Ahoj holky,
hledala jsem podobne tema, ale nenasla, pokud tady nekde je, omlouvam se; nasla jsem podobne s nazvem „separacni uzkost“, ale nejsem si tak uplne jista, jestli mame tenhle problem i my.

Mame temer trinactimesicni holcicku, je zvykla na lidi i deti, smeje se i na cizi, po chvilce rozkoukavani k nim i jde a neboji se. Jeste sama nechodi, ale pohybuje se kolem nabytku (a samozrejme po ctyrech leze jak drak). Problem je ten, ze kdyz ji hlida pritel sam a neco dela, ona si leze kolem, dokaze se zabavit a je naprosto v pohode. Takze pritel klidne umyje nadobi, nachysta nejake jidlo apod.
Kdyz je se mnou, neustale mi leze pod nohama, vesi se na me, stavi se u me, takze ja se pomalu nemuzu ani hnout. Kdyz se ji nevenuju, je rev. Proste s ni neudelam nic, navarit, neco maleho uklidit, vubec nic – musim si s ni jen hrat a byt s ni na zemi. Kdyz se vzdalim, je rev, kdyz ji polozim a poodejdu, slzy jak hrachy a okamzite po ctyrech leze za mnou a zacne se na me veset. Kdyz jsme s ni oba dva, tak probiha to same, pritel se ji muze snazit zabavit jak chce, ale jedinym bodem jsem pro ni ja. Kdyz hlida babicka s dedou a ja si odskocim treba za kamaradkou, je to naprosto v pohode, dcerka je s nimi spokojena – takze proto si myslim, ze separacni uzkost to asi neni...
Chtela jsem se zeptat, jestli jste taky neco zazily a jak se to vyresilo, jak dlouho to trvalo... privitam kazdou zkusenost.

Diky moc 🙂

Strana
z3
berenika39
31. bře 2010

vždyt jo, virtuální svět, z toho se nehroutím....jsem už velká holka. dobrou všem a at vás děti nezloběj.

georgine
31. bře 2010

dobrou noc a klidně at zloběj 😀 😀 no jak koho..ale stejně zlobí všechny 😀 😀 😝

berenika39
Odpověď byla odstraněná
georgine
31. bře 2010

nu co dodat 😒

superemca
31. bře 2010

ahojky,
prave ted jsem se zaregistrovala. Hledala jsem tema JAK NAUCIT MIMINKO LEZT.....ale nikde nic. Moje mala ma 9 mesicu a zatim se ji moc lezt nechce. Nevim jestli ji muzu nejak pomoci. Napiste zkusenosti. 🙂

luci_enka
autor
Odpověď byla odstraněná
berenika39
Odpověď byla odstraněná
georgine
Odpověď byla odstraněná
luci_enka
autor
Odpověď byla odstraněná
berenika39
31. bře 2010

no jo, jen nemám pocit, že bych k nějaké kontroverzi zadala příčínu...sem se já blbá snažila poradit 😝 😝 😝 . škoda. ale nějak nechápu smysl diskusí - přizvukovacích - kdy někdo napíše problém a chce, aby mu to ostaní schválili, politovali ho a ještě se málem styděli za to, že to dělají jinak. diskuse je o tom, že se tu sejdou názory různý, ne jen ty souhlasný.

berenika39
Odpověď byla odstraněná
georgine
Odpověď byla odstraněná
luci_enka
autor
31. bře 2010

georgi,zrovna tohle tema bych za kontroverzni nepovazovala a opravdu me mrzi,v co se to tady zvrhlo... dlouho jsem se odhodlavala to tu napsat a ted toho docela lituju.. nejak to nepobiram..georgi,dobrou 🙂

berenika39
Odpověď byla odstraněná
georgine
31. bře 2010

mě to právě kontroverzní připadá je to hodně o názoru a otevírat téma s otázkami,a sdělením názorů je pak tak nějak únosné pro "otřelé a pevné"charaktery.. tímto se nechci nikoho dotknout,ale sama se do toho nepouštím páč mám na koňovi taky pár zkušeností s "debaťením" ani tam se názory někdy ostře "zlikvidovali" takže to v podstatě chce odvahu,ale já myslím, že pokud to vezmeš bez nějakého "osobního přístupu" a zkušíš si z každého názoru vybrat to nej tak se to dá.. 😉 zlatá střední 😅 cesta 😉
dobrou noc

berenika39
31. bře 2010

asi tak nějak 😉

jabber
31. bře 2010

lucienka - uvidíš, že se to hodně zlepší až začne sama chodit, u nás to bylo taky tak 😉 a časem to dělat přestane, je to jenom takové období 😉 🙂

prchalka
1. dub 2010

No věděla jsem, že přijdete na návštěvu. Radši už ty moje píspěvky jinde ani nečtěte, ať si neťukáte na čelo. Nemyslela jsem to zle, už si z toho dělám srandu a kdyby se jedna z nás neptala, kde se to probíralo, žádný odkaz bych tam neházela. Já už jsem z toho tak unavená, že prostě někdy píšu, co mě zrovna napadne. Asi by bylo všechno trochu jednodušší a veselejší, kdybychom spaly. Jsem prostě životní "pesimista" jiný už to nebude! Ale i tak se budu snažit to s tou mojí holkou začít dělat opravdu jinak. Možná ti sem třeba luci_enko ještě někdo napíše, kdo je na tom naprosto stejně 😉

rimmel
Odpověď byla odstraněná
sherry28
1. dub 2010

lucienka: jen přidám svou vlastní zkušenost, mít jedno visící dítko na noze je mnohem horší než, když je dětí víc 😉 protože skutečně jak říkáš, když je víc dětí zabaví se 😉 🙂 (i když se občas pohádají, rvou o hračky)ale jsou spolu, tak se mi malej pod nohama nemotá 😒 když je Lukas ve školce, tak Marek na mě doslova visí(terorista 😀 )určitě je více práce s více dětmi, ale na druhou stranu si spolu hrají, takže mám mnohem více času na práci. A dokonce musím říct, že teď jsem hlídala sestře syna(byla v porodnici)takže jsem měla doma tři děti 5 dní. No já o těch svých nevěděla. Sice jsem se nezastavila, pro sebe ani minutu chvíli, ale děti si hrály a lítaly. Když synovec odjel, tak jsme osiřeli ☹ na jednu stranu úleva(míň práce a i nějaký večerní čas), ale na druhou, Lukas pryč, Mára visící u nohy 😠 takže jedno dítě je horší než mít dvě a více 😉 🙂

luci_enka
autor
1. dub 2010

ahoj sherry, diky za tvuj pohled na vec, jinak jsi dobra hlidat tri deti - moc si to neumim predstavit, ale kdyz to prijde, tak se s tim clovek musi poprat nejak 😅 nic jineho nezbyva, ze 😝

ined77
1. dub 2010

lucienka 🙂 ...také musím říct že ti rozumím.u nás to jeden čas vypadalo podobně 😅 .
ale...třeba při vaření...nechám malého vytahat půlku nebo i celou kredenc,dám vařečku,naběračku,zkrátka co si zrovna vyžádá a vaříme 😉 ...např.dnes jsem mu 5x musela ukázat sporák,jak se to tam všechno vaří 😀 .kolikrát míchám a mám ho na ruce...když potřebuji obě..řeknu mu to...maminka teď musí krájet cibulku a dám mu prkýnko,plastový nožíček ať jako krájí taky.jasně,sama bych měla vše hotové za půl hodinky,takto to dělám jednou tak dlouho,ale co už 😉.
při umývání nádobí mi zpravidla zezadu objímá nohy a houpeme se-teda já se jako klátím ze strany na stranu a matýnek se mnou 😉 .
vysavače se dlouho bál,tak to jsem dělávala asi do roku jen když byl doma tatínkek...časem to přešlo a teď mi potahuje šňůru,tlačí vysavač nebo ukazuje smítka 🙂 .
praní,věšení prádla..vše jako u ostatních...konkrétně to vaření...myslím,že neexistuje dítko které by nebavily hrnce a pokličky 😅 .určitě spolu nějakou cestu najdete 😵 ...hlavně to chce klid,někdy je to těžké ho najít,pravda,sama to znám po x nocí beze spánku ☹ .držím vám moc palečky 🙂 .

Strana
z3