2 roky. Nejdříve odplenkovat, a pak odstavit či naopak?

25. led 2022

Řeším odstavení dvouleté holčičky. Zavislacka, ale to řeším v jiné diskuzi jako samostatné téma. Teď by mě spíš zajímalo, zda když dvouleté dítě ještě nosí pleny a kojí se a spí s námi v ložnici, zda nejdřív odplenkovat, pak odstavit, či naopak. A zda vlastně odplenkovat ve 2 letech znamená odplenkovat i by noc, nebo jen přes den... Já zvažuji, že ji odstavím a pak třeba měsíc na to seberu pleny přes den. A na noc nechám.

lentilkah
25. led 2022

Asi zalezi, na co je vic pripravena. S nocnikem urcite muzes zacit seznamovat. Jinak na noc jsem jeste nejakou dobu plenku davala, spis jako pojistku teda.

andelka
25. led 2022

Záleží na dítěti. U nás obvykle kolem 2 roku to šlo. Ale každý byl jiný. Starší byl bez plen od 2 a 2 měsíců, a do pár měsíců i v noci. Mladší byl bez přes den od 19 měsíců. Nejmladší od 23 měsíců úplně bez i v noci. Od 18 měs zkoušel nočník, ale na ven a noc plenky,a přes den byly nehody ( ale bylo léto, tak proto jsme to zkoušeli). Starší byli napřed odstavení, v 13 a 15 měsících. Nejmladší je bez plen víc jak rok, odstavovat teprve budu teď ve 3 letech. K tomu bude mít novou postel ( v ní kojit fakt nemůžu), do naší už se vejdeme blbě.

andelka
25. led 2022

Jo a na noc jsem plenku zrušila,až když byla pravidelně suchá, minimálně 14 dní v kuse.