icon

2letý chce vše jen od tatínka

verundice
17. srp 2016

Maminky, už začínám být bezradná - náš dvouletý syn je hrozný tatánek, když jsem s ním sama, je v pohodě, jakmile jsme všichni tři, chce všechno jen od něj, nic s ním nemůžu udělat já - obouvání, přebalování, oblékání, hraní, krmení, fakt vše. Mě odstrkuje, máma ne, táta, táta....zkoušeli jsme mu i odporovat 😕 jakože tatínek ne, podá ti to/udělá maminka a to se mohl vzteknout (chtěl třeba na zahradě nalít do konve vodu, samozřejmě od táty, přes jeho nevoli jsem to udělala já, vztekle tu vodu s řevem vylil a chtěl to znova od táty). Už neřeším psychickou stránku věci, jakože mě to mrzí a dost často to i obrečím, ale praktickou stránku - už jsme i vzdali rodinné dovolené, to je za trest, manžel je úplně vyřízený a já tam nemám co dělat (pominu pohledy okolí na "línou matku a udřeného otce"), ale už i výlety i pobyt doma ve třech je fakt vyčerpávající, už nevím jak dál, případně kde bych se mohla poradit, nějací výchovní poradci, psycholog??
Podtýkám, že tatínek není doma nějak vzácně a jakmile je doma, malému se věnuje. Taky to není přechodné období, měl to tak vždycky, jen čím je starší, tím je to náročnější.... Zažila jste to některá??

Strana
z2
petulik81
20. led 2018

@sweet81 dekuji moc za odpoved,snad taky přijde muj chlap k rozumu ze rozmazlovanim mu jen ublíži,super ze u vás je to lepší 😊

sweet81
20. led 2018

@petulik81 lepší to je, ale rozmazlovat aspoň trochu bude asi vždy. Přeji ať to u vás netrvá dlouho....😊

petulik81
20. led 2018

@sweet81 tak u nás taky hlavně at se kroti,dnes me totalne podkopaval autoritu,jeste teď to vydychavam,tak at ho nerozmazluje moc

urtica
Autor odpověď smazal
urtica
22. led 2018

@petulik81 Ahoj, tak u nás se to mírně upravilo, ale stále platí (a asi vždycky bude), že táta je ten preferovaný rodič. Mám trošku obdobný problém - taky jsem ten, co se snaží o mantinely a muž má tendenci je porušovat...
Jinak, co se týká toho úvodního dotazu, kde zakladatelka psala, že manžel je udřený, protože syn chce vše jen od něj...řešila jsem to onehdy s psycholožkou a ta mi řekla, ať na to dceři určitě nepřistupujeme i za cenu , že budou scény a nebude se mnou chtít jít danou činnost dělat - jen že musí být oba rodiče pevní (i tatínek musí trvat na tom, že teď s dítětem nepůjde, že půjde maminka). Když se chce přijít pomazlit nebo držet za ruku s tátou tak ok, ale není možné , aby si dítko diktovalo, kdo ho bude přebalovat, mýt, půjde s ním na procházku apod.

petulik81
22. led 2018

@urtica Ahojky,tak jsem ráda že se to u vás aspon trochu upravilo,věřím že to bude lepší a lepší ,jen to díte asi opravdu potrebuje vedet kam až muže zajit a obcas narazit,muj pritel taky posila syna za mnou,že ne na všechno je on,ale u nas se to pořad mění,nejhorší to bylo po porodu dcery,no to to jsem opravdu obrečela co ten muj kluk provadel ale snažím se pozornost rozdelit ať ví že je mám stejne ráda,obcas trochu žarli a tim me tresta,že chce tatu,ale byli doby kdy jsem se na nej nemohla ani podivat,ted uz to je celkem v pohode,spíš jde o to že přítel syna rozmazluje a to tak že kdyz ja reknu ne,on za zady tajne mu da,co ja jsem odeprela,no ta deti jsou někdy vysoka škola psychologicka 🙂 Děkuji za odpověd a džte se

verundice
autor
22. led 2018

Tak koukám, že diskuze po delším čase ožila, tak napíšu náš posun. Tak nějak samo to "povolilo", řekla bych od 2 a třičtvrtě roku, před tím třetím rokem...ani bych neřekla, že to bylo nějak zapříčiněno naším působením (ač jsme se samozřejmě pořád snažili mu neustupovat a vzájemně svůj přístup k malému přiblížit - tedy já trochu ubrat v nárocích a tatínek trochu přitvrdit). Pak taky asi mělo vliv, že jsem se v jeho třech letech vrátila na plný úvazek do práce, takže i se mnou je méně a je mu to krapet vzácnější, ale jak tu mnohé z Vás píšou...tatínek zůstává stále tím oblíbenějším a já se začínám smiřovat, že to tak asi už zůstane. Utěšuju se tím, že malého miluju nejvíc na světe přeci bez ohledu na to, zda on to má ke mně taky tak - není to oko za oko, že - a můžu být ráda, že má skvělého tátu, který se mu věnuje. Amen🙂 (ale samozřejmě mám ještě sem tam slabou chvilku, kdy takhle rozumná nejsem a prostě mě to mrzí nooo)

Strana
z2