4měsíční dcera bezdůvodně pláče a nechce spát v postýlce
Ahoj jsem tu nová a chtěla bych poradit mám 4 měsíční dcerku a často mi bez důvodně pláče a nechce spinkat v postýlce. Nevim co mam dělat děkuji za radu
Miminko nikdy nepláče bezdůvodně. Na spaní v postýlce se vykašli, děťátko potřebuje cítit maminku. 😘
Jenže nevím co jí je když pláče pořád se koní a řve hlavně když je v kočárku přestane když ji máme v rukách ale nechceme jí s přítelem na to učit nevim jak ji jinak uklidnit
@anezka18 tím, že ji vyhovis, děláš jen dobře. Já s dcerou spím v posteli, nosila jsem jak potřebovala. Kontakt je pro dítě životně důležitý. Tady ve Wiki je článek Cvičitelé děti, ten by mohl mnohé osvětlit.
@anezka18 Jak píšou holky a podle toho, co píšeš i ty, chce být s vámi a cítit vaši blízkost. Uteče to a rozletí/rozleze se do světa. Blízký vztah k vlastnímu dítěti není hřích ani rozmazlenost. Zkuste si to doma v klidu promyslet, udělat si třeba fakt volný den, kdy budete hodně spolu a vyloženě si to užijete. Když se člověk s mimčem uvolní a vykašle se na všechny ty předsudky, strachy atd. a poslechne vlastní intuici, udělá to zázraky (vlastní zkušenost). Syn s námi také spí, od půl roku byl v podstatě výhradně nošený. Bude mít v říjnu tři roky a máme spolu krásný vztah. Potřebují prostě tulit, pořád ❤.
@anezka18 Píšeš, že nevíš jak ji uklidnit - ale vždyť to víš - když ji začnete chovat, uklidní se - a to je ono, to potřebuje. A opravdu to není o tom, že ji "naučíte na chování" nebo rozmazlenost. Být u Tebe/přítele je její základní potřeba, stejně jako potřebuje dýchat, jíst...Dítě není panenka, nemůžeš ji odložit do kočárku a čekat, že tam bude tiše ležet.... Ano, je to náročné, je to pracné a bere to spoustu času, ale ten tvoreček je na Tobě absolutně závislý a potřebuje kontakt, aby věděl(a), že je vše v pořádku a mohla se v klidu a bezpečí citově vyvíjet. Fakt to nepodceňuj. z odložených dětí pak můžou vyrůst citově deprimovaní lidé, nejistí si apod.... Zkus si přečíst třeba toto: http://vbavlnce.blogspot.cz/2013/06/biologicke-..., nebo toto: http://www.vanickovani.cz/noseni-miminek-v-hist... , najdi si něco o kontaktním rodičovství.

Ahoj, gratuluji k holčičce. Miminka nikdy nepláčou bezdůvodně, vždycky proto, že je něco trápí... Zkoušíš vždycky takovou tu kontrolu: není počuraná/pokakaná, není jí zima/horka, nemá hlad, nebolí jí bříško, necítí se opuštěně? Píšeš, že nechce spinkat v postýlce - to je u tak malého miminka normální, chce být hlavně u tebe, své maminky, kde se cítí v bezpečí a dobře. Potřebuje kontakt, a ne být někde sama odložená...Když ji chováš, uklidní se? Doporučuji zkusit nosit ji v šátku nebo nosítku (nejdřív si o nich něco zjisti, aby vybrala správně, ergonomické), tím si uvolníš ruce a nebudou Tě bolet záda od nošení miminka na jedné straně.
Zkus to vyzkoušet a uvidíš. I když pláč miminka je náročný a chápu, že jsi z toho asi vyčerpaná, teď tu musíš být pro ni a věnovat se jí. Držím palce 🙂