Agresivní chování miminka. Je to normální?
Zdravím Vás, maminky. Já se potřebuju na něco zeptat, máme doma 10měsíčního syna, a s manželem jsme se dnes ráno pohádali, protože mi řekl, že si všímá jak je malej zlý, že věčně háže s hračkami, v podstatě se vším co má v ručičce tak s tím praští, nebo hodí na zem, ráno když ležíme v posteli tak máme na posteli hrajícího králíčka a vedle něj maličkou lampičku, a on se syn probudil a prostě seděl, a hodil tu lampičku a potom i králíčka po manželovi, trefil se bohužel tou lampičku manželovi do obličeje, takže se naštval a odešel.
Syn se docela i vzteká když mu třeba dávám oběd, kolikrát sebou škube a kňourá, ale za chvíli zas jí, někdy jsem mu řekla ať toho nechá ale s citem, prostě jsem to neřešila ale manžel vyjel. Hrozně křičel na něj :( ať se uklidní, že se věčně vzteká a řve, že hází po všech hračky a že je zlý, a že až bude větší tak ať tohle nezkouší, doslova mi pak řekl že tohle chování na něm změní jakýmkoliv způsobem, a odešel do práce. Mě to bylo hrozně líto, jak na něj křičel, malej začal plakat. Myslíte si že tím že hází hračkami, nebo po nás prostě kolikrát něco hodí a směje se je zlá povaha? Já si myslím že si to neuvědomuje, že to prostě děti dělají, nedělá tohle záměrně aby nám ubližoval, nebo manželovi když po něm hodil lampičku. Jsem docela bezradná teď, a naštvaná na manžela, takhle hnusný nikdy nebyl, ani na něj ani na mě. :roll: Jen mi napsal že chce aby z něho nebyl zlý člověk, a je agresivní…co myslíte vy?
Nedělní troll...
@martulka88 začít vychovávat v roce a půl mi tedy přijde pozdě. Mám rok a čtvrt dceru a chápe už tak nějak od roka. Jako neříkám, že poslouchá, ale třeba ví a směje se, jakože to udělá schválně abych se zlobila (baví jí moje reakce, zkouší hranice), ale to dopouštím u věcí, o které tak moc nejde. Jakože je legrace, že ji mamka chce přebalit a ona zdrhá. Ale ubližování druhému házení po někom něčím, kousání (do bradavky třeba);tak to je rázně už od začátku, co takové věci zvládla udělat. Prostě toto se nedělá, věc se zabavuje. Prso se schová. Kousne li do ruky uhnu a důrazně řeknu au. A neříkám to 50x denně, něco pochopila hned, něco občas udělá.
Nicméně samozřejmě souhlasím se všemi, že dítě je normální, tatínek agresivní.
Ale chlapi často nejsou tolik naladění na děti, neumí třeba vyhodnotit jak to vnímá to dítě. Ale je třeba mu to vysvětlit. Ukázat mu i jiné děti. (Můj muž třeba nechápal, že máme hodné dítě, dokud neviděl ostatní děti ve školce)

Můžeš vzít za ruku, říct, že se to nedělá, že to bolí atp. Udělat tytyty. Házet s věcmi a vším bych nenechala.
Manžel nebude nejostřejší tužka v penále, když reaguje tak,jak reaguje.